Cel mai bun shake dupa antrenament?

Publicat in

Reprezinta o combinatie de proteina din zer si caseina cel mai bun shake proteic de dupa antrenament? Iata ce spun cercetatorii de la Universitatea Baylor.

De ani de zile cei care se antreneaza cu greutati iau proteine cu absortie rapida imediat dupa antrenamente. Acum s-a gasit o modalitate de a modifica acest protocol de hranire post-antrenament, de catre cercetatori de la Universitatea Baylor. Conform studiilor lor, cea mai buna solutie pentru un shake de dupa antrenament este alcatuita dintr-o combinatie de proteina din zer si cazeina. 

Studiul

Cercetatorii au pus 36 de barbati cu varste intre 23 si 29 de ani sa se antreneze cu greutati timp de 10 saptamani. Toti participantii la studiu faceau antrenamente cu greutati de cel putin un an inaintea studiului, si toti au avut acelasi program de antrenament in timpul studiului. Au facut 4 antrenamente pe saptamana, lucrand toate grupele mari de muschi in cate doua sesiuni. S-a inceput de la seturi de 10 repetari si spre final s-a ajuns la seturi de 6 repetari.

In zilele fara antrenamente, subiectii au baut shake-uri proteice dimineata. In rest, au baut shakeul proteic cat de repede s-a putut dupa antrenamente, si nu mai tarziu de doua ore. A existat si un grup placebo, de control, caruia i s-a dat un shake care continea doar carbohidrati [P]. Primul grup experimental a baut un shake care continea 40 de grame de proteina din zer, 3 grame BCAA si 5 g glutamina [WBG]. Al doilea grup experimental a baut un shake care continea 40 g proteina din zer si 8 g cazeina [WC]. Toate trei shakeurile au continut acelasi numar de calorii.

Rezultatele

Dupa 10 saptamani, grupul care a combinat proteina din zer cu cazeina a progresat mai mult decat celelalte doua grupuri. 

T1 = dupa 5 saptamani; T2 = dupa 10 saptamani

undefined

undefined

undefined

Concluzia este ca a iti suplimenta dieta cu un shake proteic luat imediat dupa antrenament, care sa contina 40 g proteina din zer si 8 grame cazeina va imbunatati adaptarile corpului la antrenamente. Un studiu similar a fost facut si de niste cercetatori danezi, care au ajuns la aceeasi concluzie. 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.