Injectiile cu testosteron ajuta la tratarea depresiei

Publicat in

Injectiile cu testosteron pot sa ajute barbatii aflati in depresie. Dar asta nu este o scuza pentru a abuza de steroizi.

Barbatii care trec prin criza varstei mijlocii se simt mai bine dupa o cura de 6 saptamani cu injectii de testosteron; cel putin asta sustine un grup de psihiatrii din New York, care au publicat recent un experiment in "Jurnalul psihofamacologiei clinice". 

Cercetatorii au recrutat 23 de barbati sanatosi, dar usor deprimati, avand ca varste partea a doua a anilor 40; racolarea a fost facuta prin anunturi date in ziare. Subiectii se simteau deprimati de mai bine de 4 ani. Sufereau de tulburare distimica, termenul tehnic al crizei varstei mijlocii, ceva ce este experimentat de 3-10% din toti barbatii. Multi se confruta cu problema prin cumpararea unei masini sport de fite, dar cercetatorii au decis sa incerce o metoda alternativa: Testoviron Depot, de la Schering. Testoviron depot contine testosteron enantat (a nu se confunda cu Testoviron Depot 100, care contine un amestec de esteri de testosteron). 

Jumatate din subiecti au primit o injectie de 200 miligrame de testosteron o data la zece zile, timp de 6 saptamani. In timpul experimentului, psihiatrii si-au evaluat subiectii folosind scala Hamilton de evaluare a depresiei. Barbatii au fost intrebati 21 de intrebari, iar raspunsurile au fost folosite pentru a evalua starea lor de deprimare. Cu cat scorul este mai mare, cu atat esti mai deprimat. Mai jos este reprezentat efectul testosteronului asupra rezultatelor participantilor la experiment.

undefined

Tratamentul nu a functionat atat de bine la toti barbatii. Doar putin peste jumatate din subiecti au fost ajutati de testosteron sa treaca peste depresie. Doar 10% din grupul palcebo si-a revenit. 

Cercetatorii subliniaza ca studiul lor nu trebuie sa dea unda verde pentru a pompa testosteron in barbatii deprimati. Studiul de 6 saptamani nu a permis evaluarea efectelor pe termen lung, si nici evaluarea riscurilor suplimentare ale administrarii de testosteron, precum ginecomastia sau posibilitatea de a agrava cancerul de prostata. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.