17 alfa alchilarea

Publicat in

Toti stiu ca steroizii anabolizanti orali afecteaza ficatul. Motivul este alchilarea, adica o modificare chimica care ii pastreaza activi si dupa ce trec prin ficat. Afla de aici mai multe despre 17 alfa alchilare.

17 alfa alchilarea se refera la alterarea sintetica folosita de producatori pentru a creste biodisponibilitatea testosteronului oral. 17 alchilarea presupune adaugarea unui grup alchil in pozitia 17 alfa a lantului de molecule de carbon al steroizilor. Ideea este de a preveni dezactivarea androgenilor, ceea ce permite steroidului sa isi pastreze proprietatile dupa prima trecere prin ficat, prin evitarea degradarii metabolice. Cel mai adesea aceasta alchilare se face la steroizii orali (Winstrolul injectabil fiind o exceptie, avand aceeasi substanta activa si ca forma orala si ca forma injectabila).

Cand iei un steroid oral, acesta este absorbit in circulatie din intestine. De aici este dus la ficat, fabrica corpului de dezactivare a substantelor straine. Daca steroidul nu trece intreg de ficat, doar o parte foarte mica va mai fi activa apoi. Un steroid oral 17 alfa alchilat va putea trece prin ficat fara a fi distrus.

Exista si o alta posibilitate de a evita ficatul cand iei un steroid oral. Prin modificarea structurii se obtin steroizi suficient de lipofilici (Undestor este un exemplu) incat pot fi absorbiti prin sistemul limfatic si astfel ocolesc ficatul. Exista doua probleme cu astfel de steroizi: gradul de absortie prin sistemul limfatic variaza enorm de la o persoana la alta, si nu sunt nici pe departe la fel de puternici precum steroizii alchilati.

Mai exista si steroizi orali metilati. Asta inseamna ca in pozitia 17 alfa se adauga un grup de metil. De exemplu Superdrol, un foarte puternic steroid oral, este c-17 alfa metilat. In esenta este o varianta metilata a Masteronului, un steroid injectabil. Aceasta metilare face din Superdrol un steroid activ oral si de 3-4 ori mai puternic decat Masteron. Dar, este si mult mai toxic pentru ficat.

Un alt exemplu este boldenonul undeciclenat (Equipoise). Este un steroid injectabil care aduce castiguri de masa si forta lente si stabila, cu putine efecte secundare. Daca il metilezi il poti lua oral, si este considerat Danabol, un steroid oral toxic pentru ficat.

17 alfa alchilarea si metilarea sunt procedee eficiente de a face functionali steroizii orali, dar procesul aduce si o multime de efecte adverse. Steroizii rezultati sunt toxici pentru fiat, unii mai mult decat altii. Cei care abuzeaza de steroizii orali experimenteaza ingalbenirea pielii si ochilor, adica icter. Tinerii si cei cu probleme de sanatate ale ficatului sunt cel mai predispusi. De asemenea, exista si unii prohormoni alchilati care pot avea aceleasi efecte nocive.

Uzul pe termen foarte lung de steroizi orali si alte medicamente alchilate creste riscul de cancer hepatic. Folosirea pe termen scurt poate creste valorile analizelor ficatului. Cel mai adesea sunt alterate enzimele hepatice ALT si AST, care cresc mult peste valori cand se folosesc steroizi orali. De regula, daca nu se abuzeaza, revin la normal la o luna dupa incetarea administrarii steroizilor. De aceea nu trebuie luati steroizi orali mai mult de 6 saptamani!

Cand se folosesc steroizi orali este important sa se asigure o protectie minima a ficatului prin suplimentarea cu protectoare hepatice. Exista cateva suplimente de baza precum Essentiale Forte N si Liv-52, dar oferta protectoarelor hepatice este mare, pe piata existand multe produse eficiente.

Lista celor mai cunoscuti steroizi 17 alfa alchilati:

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: Metadrol, pentru masa musculara, ThermaCuts si TriApidix 300, pentru definire si slabire.

O alta optiune extrem de puternica este GH Balance, un produs hormonal care are la baza hormonul de crestere uman (GHFactor-7)

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.