Incarcarea intr-un ciclu de steroizi

Publicat in

Incarcarea cu steroizi este o tehnica mai putin cunoscuta, dar foarte utila pentru a demara ciclul in forta atunci cand se folosesc esteri lungi, precum enantatul, cipionatul sau decanoatul.

Exista multe dezbateri in ceea ce priveste structura unui ciclu de steroizi anabolici si adrogeni, care sa fie cat mai eficient si cu riscuri cat mai putine. "Incarcarea" este un procedeu mai nou, care atrage atentia din ce in ce mai mult, mai ales a culturistilor. Acesta practica ridica imediat nivelele androgene in sange. "Incarcarea" (front-loding) trece peste perioada de asteptare pana se obtin nivelele maxime si constante de steroid activ in sange, prin cresterea dozelor folosite la inceputul ciclului.

Sportivii folosesc steroizi anabolizanti si adrogeni, in incercarea lor constanta de a mentine progresele constante, mai ales in antrenamentele cu greutati - in special culturism si haltere. Ei cauta constant sa creeze cicluri de steroizi productive, avand ca baza atat cercetari stiintifice disponibile, cat si experienta proprie; dar si folosirea experientei altora. Teste clinice care sa analizeze comportamentul steroizilor anabolizanti in sport, sunt rare. Comunitatea medicala nu gaseste aplicatii reale pentru folosirea steroizilor cu scopul de a imbunatatii performantele sportive, in acest caz nefiind vorba de nicio boala - cu toate ca multi sportivi ar sustine ca performante sportive precare arata o stare de sanatate adversa.

Pe baza incercarilor si greselilor, mai ales studii private, improvizate, examineaza diferite structuri ale ciclurilor de steroizi si cum pot acestea influenta in mod pozitiv performantele si compozitia corpului. De regula aceste descoperiri se raspandec prin intermediul platformelor online (forumuri, site-uri, etc.).

Steroizii anabolizanti care sunt administrati prin injectii intramusculare au atasati esteri de acizi grasi (carboxilici), pentru a intarzaia actiunea hormonului. Acesti acizi grasi creaza un depozit cu substanta activa, in muschi, din care este eliberata treptat, pentru a mentine in sange nivele stabile. In loc sa fie metabolizat imediat, hormonul steroidului injectat, este eliberat incet, timp de zile sau saptamani. Rata cu care hormonul este eliberat depinde de caracteristicile esterului, precum lungimea si greutatea. Esterii cei mai comuni cu actiune lunga (lungi si grei), sunt: enantataul, cipionatul si decanoatul.

Datorita eliberarii lente, cand un steroid care are atasat un ester greu este injectat la perioade constante de timp, pot trece saptamani bune pana cand sa se atinga nivelele plasmatice maxime ale substantei active. Asta este si cauza pentru care cei care urmeaza un ciclu de steroizi ananabolici si adnrogeni cu esteri lungi, nu sesizeaza efecte pozitive decat dupa cateva saptamani de la inceputul ciclului. Nivelele palsmatice trebuie sa creasca intai suficient pentru a putea promova castigurile de masa musculara si forta. Viteza de eliberare a esterului este de regula data de perioada de injumatatire, timpul necesar pentru ca jumatate din cantitatea de hormon administrat sa fie metabolizata (de regula, aceste informatii se gasesc usor pentru mai toti esterii). Si durata totala de viata a unui ester se poate afla usor, informatiile fiind abudente; aceasta reprezinta timpul necesar metabolizarii complete a hormonului injectat.

Multi culturiti si halterofili au inceput sa sara peste perioada aceasta de asteptare, prin procedeul numit incarcare. Majoritatea utilizatorilor de steroizi spun ca cele mai mari castiguri de masa musculara si forta survin in primele saptamani, si se reduc dupa 6-8 saptamani. Inundand imediat muschii cu hormoni anabolici in aceasta perioada de la inceputul ciclului, este foarte eficient.
Simplu spus: incarcarea face ca ciclul sa inceapa mai repede, cand organismul este mai receptiv la stimulii anabolici. De asemenea, un inceput mai rapid poate fi o optiune pentru cicluri mai scurte; asta va duce la un impact mai mic asupra productiei proprii de testosteron.

 De obicei, acelasi steroid care se foloseste pe perioada ciclului este folosit si pentru incarcare; si cum am pus si mai sus, trebuie sa fie un steroid cu ester lung.
Se poate calcula exact doza neceara incarcarii pe baza de tabele si grafice, dar este anevoios si complicat.

O metoda mai simpla este asta: intai se calculeaza doza saptamanala; injectii din 3 in 3 zile cu 250 mg de testosteron enantat inseamna 583 de mg pe saptamana (250/3 x 7). Apoi, se dubleaza doza saptamanala, si se administreaza aceasta cantitate (in cazul nostru 583 mg x 2 = 1166 mg), cu putin inainte de perioada de injumatatire a primei injectii (durata de injumatatire a enantatului este 5.25 zile, asa ca in acest caz se admninistreaza 1166 mg dupa 4-5 zile de la prima injectie de 250 mg din ciclu - aceasta cantitate este adiacenta dozelor normale de 250 mg o data la 3 zile; nu se inlocuieste niciuna din aceste doze cu cea de 1166 mg). Alternativ, se poate folosi acelasi steroid pentru incarcare, dar cu un ester mai scurt (de exemplu propionat sau acetat).

incarcarea intr-un ciclu de steroizi


Din ce in ce mai multi culturisti folosesc incarcarea, la ciclurile cu esteri grei. Altii, folosesc steroizi orali sau steroizi suspendati in apa, care se absorb imediat. Ambele metode ridica rapid nivelele de testosteron pentru a beneficia de receptivitatea muschilor la inceputul ciclului.

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

dihidrotestosteron sau DHT Dihidrotestosteron (DHT) Dihidrotestosteronul este un metabolic al testosteronului, cel mai puternic hormon din corp. Cu toate acestea, nu este foarte anabolic, dar este foarte androgen. Este important sa stim cum actioneaza DHT, pentru ca o mare parte din efectele secundare cauzate de steroizi (cele androgene) se manifesta prin intermediul acestui hormon. 14 Feb, 2016
Efectele secundare ale steroizilor anabolizanti si androgeni Efecte secundare Steroizii, pe langa efecte benefice, au si o lunga lista de potentiale efecte secundare. Este important sa stii la ce te expui atunci cand iei hotararea de a folosi steroizi anabolici si androgeni, de aceea oricine se gandeste macar la ei, ar trebui sa citeasca despre efectele lor secundare. 14 Feb, 2016
transformarea steroizilor in estrogen Aromatizarea steroizilor anabolizanti Aromatizarea steroizilor anabolizanti, s-au transformarea lor in estrogen (hormonul feminin), este una din cauzele principale ale aparitiei multor efecte secundare ale acestora. Dar in acelasi timp, estrogenul are si alte functii importante in corp. Aici gasesti tot ce trebuie sa stii despre aromatizarea steroizilor. 14 Feb, 2016
injectarea steroizilor Injectarea steroizilor Injectarea steroizilor anabolizanti si androgeni se face intramuscular. Ideal este ca injectiile sa fie facute de cineva calificat, dar daca asta nu este posibil, si sunteti nevoiti sa vi le faceti singuri, atunci este bine sa stiti cum, pentru ca exista riscuri la care va puteti expune. 14 Feb, 2016
de ce sa nu folosesti steroizi 11 motive sa NU folosesti steroizi anabolizanti Nu toata lumea este pregatita sa foloseasca steroizi anabolizanti. De fapt, majoritatea celor care intentioneaza sa foloseasca steroizi nu ar trebui sa o faca. Afla de aici de ce parte a liniei te afli. 14 Feb, 2016
riscurile folosirii steroizilor contrafacuti Riscurile folosirii steroizilor falsi Steroizii contrafacuti sau fabricati in laboratoare underground sunt foarte numerosi pe piata neagra. De fapt, majoritatea steroizilor vanduti ilegal sunt contrafacuti si fabricati in laboratoare clandestine. Afla care sunt riscurile suplimentare asociate cu folosirea acestor substante. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.