Cicluri de steroizi

Publicat in

Un ciclu de steroizi, reprezinta o perioada determinata de timp, in care se administreaza unul sau mai multi steroizi anabolici si androgeni, intr-un mod regulat. Durata si dozele pot varia mult, de aceea este important sa stim sa construim un ciclu de steroizi care sa nu se potriveasca.

Cu spectrul larg disponibil de steroizi anabolici si androgenici, planificarea unui ciclu de steroizi pare un lucru dificil, mai ales in cazul incepatorilor. Desi ne-am hotarat asupra steroizilor pe care ii vom folosi, mai ramane problema utilizarii lor in manierea cea mai buna. Cu cat incerci sa te documentezi mai mult cu atata devii mai confuz, pentru ca exista un numar foarte mare de teorii privind ciclizarea, dozele, ordinea, etc. Dar nu acestea sunt cele mai importante aspecte in construirea unui ciclu, si experienta a demonstrat ca alegerea unei doze si mentinerea ei pe toata durata ciclului este cea mai buna metoda. Desigur dozele trebuie ajustate in functie de individ. Poti porni de la o anumita doza recomandata de cineva si o ajustezi pe parcrus in functie de cum ti se potriveste. Uneori trebuie crescuta, alteori redusa. Nicio persoana nu este la fel ca alta si de aceea fiecare trebuie in definitiv sa isi construiasca ciclul care i se potriveste cel mai bine, si asta se poate face numai experimentand.

Nu este ceva neobisnuit sa se foloseasca mai mult de un steroid in timpul unui ciclu. Prin combinarea steroizilor, se urmareste marirea si imbunatatirea cantitatii si calitatii de masa musculara. Nu este o surpriza pentru nimeni faptul ca daca va combina steroizi telurile de mai sus sunt mult mai usor atinse decat daca se merge doar pe o singura substanta. Totusi, inainte de a combina steroizii, trebuie avut in minte si scopul urmarit precum si potentialele efecte secundare. De exemplu, daca scopul este acumularea de cat mai multa masa musculara, combinarea a doi steroizi puternic androgeni precum testosteronul si Anapolon 50 ar fi unul din cele mai puternice cicluri. Dar aceasta combinatie va duce si la efecte secundare puternice, ceea ce poate fi prea greu de suportat pentru unii. De aceea este o idee buna sa se combine un steroid anabolic mai usor cu unul androgenic. O combinatie de Deca-durabolin cu Danabol, de exemplu, va aduce in continuare castiguri de masa substantiale dar efectele secundare precum retentia de apa, ginecomastia, acneea vor fi mult reduse.

Pe de alta parte, steroizii care nu se aromatizeaza sunt preferati atunci cand se urmareste definirea. Asta pentru ca lipsa de estrogen nu induce retentia de apa si grasime. Este important de retinut ca totusi acesti steroizi tot pot inhiba productia proprie de testosteron. Acest tip de steroizi nu pot aduce organismului destul suport androgen, ceea ce pot afecta negativ agresivitatea si libidoul. Astfel, utilizatorul poate deveni deprimat si nemotivat, reducand serios calitatea ciclului. De aceea este bine sa fie inclus si un steroid androgenic intr-un astfel de ciclu. De preferat ar fi unul care nu se aromatizeaza, precum Proviron, Halotestin sau trenbolon.  In lipsa estrogenului in exces, efectul adrogen adus de acesti steroizi poate ajuta la eliminarea grasimilor, dand aspectul dur si striat al muschilor. Daca acesti steroizi nu sunt disponibili atunci o doza mica pe spatamana de testosteron poate produce acelasi efect.

Mai trebuie avut in vedere ca nu este obligatorie combinarea mai multor steroizi si se poate administra si unul singur. Termenul pe care il auziti cel mai des este "sinergie", ceea ce insemna ca doi sau mai multi steroizi folositi concomitent se vor "sustine" unii pe altii, amplificandu-si proprietatile anabolice, astfel obtinadu-se rezultate superioare decat daca s-ar fi folosit in mod consecutiv. Sunt anumite studii care sugereaza ca aceasta idee este adevarata, plus ca de-a lungul timpului s-au format combinatii "ideale" de steroizi precum: Deca-durabolin si Danabol, Winstrol si trebolon, testosteronul si Anapolon 50, ceea ce sugereaza existenta acestei sinergii. Dar asta nu inseamna ca nu se pot obtine castiguri de masa musculara bune fara a folosi mai mult de un steroid deodata. Dozele crescute cu mult si combinatii intre steroizi sunt folosite mai ales de catre cei care au deja experinta cu steroizii si considera ca este necasara o astfel de tehnica pentru a putea creste in continuare.

Exista o multitudine de pareri diferite privind doza care trebuie administrata atunci cand vine vorba de steroizi. Unii spun ca obtin rezultate optime folosind doze mici ale oricarui steroid, iar altii spun ca au nevoie de doze mari pentru a avea efect. Dar se pare ca fiecare steroid are o anumita raza de dozare, iar cresterea sau scaderea peste limitele acesteia nu aduc nimic bun.

steroizi naturali

Pe de o parte, mergand sub limita considerata optima pentru un steroid, duce la obtinerea unor rezultate prea mici in ceea ce priveste acumularea de masa musculara. De exemplu 200-800 mg de testosteron enantat pe saptamana este considerat suficient pentru o persoana sa obtina castiguri substantiale, pe cand 50-100 mg ar duce la rezultate prea mici sau inexistente. La cealalta extrema, administrarea de 1000-2000 mg/saptamana va duce la o crestere prea putin semnificativa fata de doza recomandata. Intr-adevar, castigurile de masa pot fi mult mai mari, dar asta nu va compensa cu retentia mult crescuta de apa si acumularea de grasime, plus efectele secundare vor fi mult accentuate.

Si cum era de asteptat exista controverse si atunci cand vine vorba de durata unui ciclu. Perioada variaza de la cei prudenti care sunt pentru cicluri scurte si pauze mari intre ele, pana la cei care spun ca trebuie folositi pe toata perioada anului pentru a obtine rezultatele cele mai bune. Dar, in final, ramane la latitudinea fiecaruia sa isi aleaga durata care i se potriveste cel mai bine.

Este important sa avem grija la durata unui ciclu in functie de steroizii folositi. Atunci cand se folosesc steroizi orali sau care se estrogenizeaza usor, cu potential toxic ridicat, ciclurile nu ar trebui sa fie mai mari de 8 saptamani. Dupa trebuie facuta o pauza cel putin la fel de mare, de preferat mai mare, pentru a da timp organismului sa isi revina.
  
Cand se folosesc steroizi mai usor, precum Deca-Durabolin, Primobolan sau Equipoise, durata este de 3 luni, 4 luni si poate chiar mai mult. Acesti steroizi aduc o acumulare mai lenta de masa musuclara dar mai calitativa. Un ciclu prea scurt ar aduce rezultate nesatisfacatoare utilizatorului.
   Ciclurile anuale, fara pauza, ar trebui evitate. Organismului trebuie sa i se dea anumite pauze in care sa isi recapete balanta hormonala pentru a evita problemele viitoare. Desi multi spun ca efectele acestor substante asupra testosteronului propriu sunt reversibile s-au vazut si cazuri in care efectele legate de libidou, virilitate, etc., au fost permamente dupa ani de abuz. Riscurile de sanatate asociate cu colesterolul ridicat, tensiune crescuta, hepatotoxicitate ar trebui sa fie motive intemeiate pentru a limita administrarea acestor substante. Steroizii trebuie respectati, nu abuzati.

O alta credinta fundamentala in randul culturistilor era aceea a scaderii trepate a dozelor steroizilor atunci cand se incheie un ciclu pentru a putea pastra castigurile obtinute. Ideea din spatele acestei teorii este aceea ca organismul va sesiza nivelul androgen in scadere si ca urmare va relua productia proprie de testosteron. Dar aceasta teorie este profund gresita. Pentru a reactiona astfel, organismul trebuie sa observe o scadere serioasa a nivelului androgen nu doar o reducere a acestuia. De exemplu, o singura tableta de Dianabol poate oferi echivalentul de testosteron pentru o intreaga zi a unui barbat sanatos. De aceea scaderea de la 4 tablete la 3 si de la 3 la 2 nu va avea niciun efect. In saptamanile in care dozele sunt scazute organismul va primi in continuare semnalul de "nivel androgen crescut" si nu va relua productia testosteronului. Si aceasta este valabil in cazul tuturor steroizilor, nu numai la cei puternici.

Astfel, este mult mai important sa se dea o atentie sportita medicamentelor auxiliare folosite la sfarsitul ciclului decat scaderii treptate e dozei. Intrebuintarea corecta a HCG, Clomid, Nolvadex sau Ciclofenil este de o importanta cruciala, ele ajutand la restabilirea balantei hormonale proprii. Cu alte cuvinte, aproape orice ciclu de steroizi trebuie sa fie urmat de o terapie post ciclu.

Pentru monstre aruncati o privire si in sectiunea cu exemple de cicluri.

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: TITANODROL, pentru masa musculara, TriApidix 300 si BURN Booster  pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.