Antreneaza-te corect inca de la inceput

Publicat in

Ce trebuie sa stie incepatorii despre varietatea antrenamentelor. Incepi calatoria ta in lumea culturismului cu dreptul!

Majoritatea revistelor de culturism si site-urilor de profil prezinta culturisti profesionisti in plina ascensiune. Antrenamentele acestora sunt deseori lungi si istovitoare, lucru necesar pentru un sportiv la acel nivel. Toate bune si frumoase, pana incepi sa il faci tu, un baiat din Berceni care abia se apuca de sala. Ce merge pentru un model de revista de culturism nu merge neaparat si pentru in incepator

Cand cineva incepe sa ridice greutati, la inceput are un progres bun indiferent de ce program e antrenament urmeaza. Din nefericire, vazand ca au progrese bune la inceput, multi raman la acelasi program pe termen nedefinit, crezand ca ce a mers prima data va da rezultate mereu.

Arthur Jones, fondatorul companiei de aparte fitness Nautilus, a incercat sa promoveze prin anii 70-80 un timp de antrenament care presupunea un circuit cu un singur set la fiecare aparat, toate aparatele fiind Nautilus. Din punct de vedere al bussinessului este o idee geniala. Ofereau chiar imprumuturi salilor pentru a se echipa doar cu aparate de la ei. Dar ca sa ai progrese cu astfel de metode de antrenament, dincolo de stadiul de incepator, era imposibil. Totusi marketingul a prins asa ca s-a creat in lumea fitessului aceasta moda. Cei care nu aveau rezultate? Instructorii le spuneau doar ca nu au geneticul pentru asa ceva!

De ce povestesc toate acestea? Pentru ca exista o morala in spate. Nu poti progresa prea mult facand un singur timp de antrenament! Poate iti merge initial, cand abia incepi, dar apoi trebuie sa schimbi lucrurile. Vei raspunde mult mai bine la varietate in antrenamente. Pe masura ce forta iti creste, incorporeaza mai multa varietate in programarea seturilor-repetarilor, de exemplu sa pui accent pe 6-8 repetari timp de doua saptamani, pe 8-10 urmatoarele doua si pe 10-12 alte doua. Apoi repeti ciclul. Este doar un exemplu, exista foarte multe metode de variatie a stimulilor antrenamentelor. In timp o sa ai nevoie de toti.

Sa faci acelasi lucru mereu si sa te astepti la rezultate diferite este definitia nebuniei, asa ca ai grija ca periodic sa iti schimbi metodele de antrenament, mai ales pe masura ce devii mai puternic! 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.