Ipamorelin

Publicat in

Ipamorelin este un nou agent de constructie a masei musculare, care capata din ce in ce mai multa atentie in lumea culturismului.

Ipamorelin este un nou agent de construire a masei musculare, care capata din ce in ce mai multa atentie in lumea culturismului. Unii spun ca este posibil sa reprezinte viitorul acestui sport. Face parte din aceeasi familie de substante ca si GHRP-6 (o hexapeptida care elibereaza hormon de crestere), si este o peptida sintetica care detine puternice proprietati de eliberare a hormonului de crestere. Si tocmai aceste proprietati de eliberare a hormonului de crestere il face de interes pentru sportivi si culturisti, fiind cunoscut faptul ca hormonul de crestere este puternic anabolic dar si puternic lipolitic (arde grasimile). 

Pe cand GHRP-6 este o hexapeptida, Ipamorelin este o pentapeptida (Aib-His-D-2-Nal-D- Phe-Lys-NH2). Pana acum, testele si experienta utilizatorilor tind catre ideea ca in curand va inlocui folosirea HGH in sport. Probabil este o exagerare, asa cum se intampla in cazul oricarei noi substante aparute, dar cu siguranta este ceva de luat in calcul si adaugat la arsenalul de construire a muschilor.

Dozele de Impamorelin sunt de 200 mcg - 300 mcg, si se administreaza 2-3 doze pe zi. Se administeraza subcutanat, folosidu-se ace de insulina. Se incepe de la dozele minime si se creste treptat. Una din cele 2-3 administrari zilnice ar trebui sa aibe loc cu 30-45 de minute inainte de antrenament, pentru ca in timpul antrenamentului se creeaza in mod natural o eliberare mai mare de hormon de crestere, si daca este prezent si Ipamorelin acesta va amplificat efectele benefice. Pentru rezultate optime se urmeaza cilcuri de 3-4 luni.

Ca in cazul tuturor hormonilor de crestere si peptidelor, se pasteraza refrigerata. De regula vine ambalata in fiole, care se amesteca cu o anumita cantitate de apa bactereostatica, in functie de doza care trebuie obtinuta. 

Studiile efectuate pe subiecti umani au concluzionat ca Ipamorelin nu afecteaza semnificativ tesutul osos. Intr-un studiu de 15 zile, s-a constanat ca greutatea acumulata si grasimile arse sunt dependente de dozele administrare, si fiecare individ are o anumita doza optima. De aceea, pentru a stabili doza optima pentru fiecare este nevoie de incercari succesive, care se fac prin cresterea treptata a dozei. Dar studiul pomenit a mai demonstrat ceva important: numarul de celule oasoase din tibie a ramas aproape la fel, ceea ce este un lucru foarte bun. Inseamna sanse mari de crestere a masei musculare cu sanse reduse de defromari ale tesutului osos sau cartilagiilor (de exemplu, la hormonul de crestere sintetic, aceste riscuri sunt mult mai mari). 

Un alt avantaj al Ipamorelin fata de GHRP-6 este faptul ca nu provoaca senzatie de foame extrema, asa cum este cazul cu GHRP-6. De aceea este foarte bun si pentru cei care cauta definirea musculara.
Ca sa continuam comparatia cu GHRP-6, dar si cu GHRP-2, Ipamorelin are si un alt avantaj asupra lor. Se stie ca primele doua, la doze foarte mari, pot favoriza secretia de cortizol (un hormon catabolic) si acetilcolina (un neurotransmitator); Ipamorelin nu cauzeaza o crestere semnificativa a acestora nici la doze de cateva zeci de ori mai mari decat dozele eficiente pentru constructia masei musculare si arderea grasimilor. De asemenea, Ipamorelin are o actiune mai lenta fata de peptidele amintite, de aceea urmeaza un ritm mai apropiat de cel natural.

Ca si potenta, Ipamorelin are aceeasi capacitate de stimulare a galndei pituitare sa elibereze hormon de crestere ca si GHRP-6

Ipamorelin, pe langa proprietatile anabolice si lipolitice, mai are si alte caracteristici cautate de sportivi si culturisti. Se pare ca poate ameliora durerile articulare, imbunatateste aspectul pielii si, cel mai sesizabil inca de la primele administrari, induce un somn profund si odihnitor. 

Efectele secundare posibile sunt dureri de cap si ameteli, mai ales daca se incepe direct cu doze mari. 

Se poate combina cu steroizi anabolizanti si androgeni. Ca in cazul oricarei peptide care elibereaza hormon de crestere cel mai bine este sa fie combinata cu un GHRH (hormon care elibereaza hormon de crestere) precum Geref.  Se pare ca o combinatie foarte reusita este de Ipamorelin si CJC-1295 (un alt GHRH), cel din urma la doze de 100-150 mcg tot de 2-3 ori pe zi.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.