Magarusul

Publicat in

Principala grupa musculara lucratagambe
Alti muschi lucrati-
Echipament-
Mecanicaizolare

Un exercitiu cu un nume amuzant, dar foarte eficient. Este un exercitiu vechi, folosit de culturistii care nu aveau atatea aparate disponibile ca astazi. O sa aveti nevoie de un partener pentru a il putea face.

pozitie de start
pozitie de final

1. Pentru acest exercitiu vei avea nevoie de cineva care sa te ajute. Intai cauta un obiect solid de care sa te tii, si pune in fata lui un stepper sau doua discuri inalte (sau orice alt obiect stabil si destul de inalt incat sa iti permita ridicarea pe varfuri fara a atinge solul cu calcaiele). Pozitioneaza picioarele pe stepper sau discuri, sprijinit doar in pernutele din partea frontala a talpilor, si calcaiele iesite in exterior. Apleaca-te si sprijina-te de obiectul din fata. Partenerul tau se va urca pe spatele tau, stand cu fundul pe lombari, in zona coccisului. Aceasta este pozitia de start.

2. Ridica calcaiele prin extinderea gleznelor cat de sus poti. Genunchii trebuie sa raman pe loc tot timpul, nu trebuie sa ii indoi deloc. Mentine contractia o secunda inainte de a reveni.

3. Coboara la pozitia initiala usor, controlat, pana cand gambele sunt complet intinse. Repeta.

Variatii: Acest exercitiu se poate face si la aparate special concepute, neavand nevoie de o alta persoana pe post de greutate.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.