Alergare cu spatele

Publicat in

Principala grupa musculara lucrata: femurali, fesieri
Alti muschi lucrati: cvadriceps, gambe
Echipament-
Mecanicacompusa

Chiar daca pare un exercitiu simplu, aduce multe beneficii precum imbunatatirea echilibrului si eficientei neuromusculare, echilibrarea deficientelor dintre grupele de muschi anterioare si posterioare si crearea reflexelor necesare pentru a juca anumite sporturi.

pozitie de start
pozitie de final

1. Alege o suprafata de alergare intinsa, fara obstacole precum banci, gropi, denivelari. Alergarea cu spatele se practica cel mai bine pe pista de alergare, plaja sau intr-un parc aerisit. 

2. Stai drept, cu umerii mentinuti deasupra picioarelor, mainile pe langa corp. Spatele sa fie in directia in care vei alerga. 

3. Impinge-te in partea din fata a talpilor, fara a ridica picioarele prea mult de la sol. Miscarea talpilor va fi din spre degetele picioartelor spre calcaie.

4. Pana te obisnuiesti alearga cu spatele incet, intorcand frecvent capul pentru a te asigura ca nu lovesti ceva sau pe cineva. Nu indoi prea mult gatul cand faci asta, arunca priviri scurte, atat pe partea stanga cat si pe dreapta. 

5. Pe masura ce devii mai increzator, incepi sa maresti distanta si viteza. 

Sfat: Incalzeste bine si gatul inainte de a alerga cu spatele, intorsul frecvent al capului putand cauza intinderi.  

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.