Good morning cu banda elastica: un exercitiu pe care il poti face oriunde

Publicat in

Sa lucrezi cat mai frecvent (dar totusi nu pana la epuizare) grupele musculare pe care vrei sa le dezvolti, este o strategie buna. Pentru lantul posterior, foarte ravnit de femei, un exercitiu care te ajuta sa faci asta oriunde este good morning cu banda elastica.

Good morning cu banda elastica. Un exercitiu pe care probabil multi nu il cunosc. Si este mare pacat, good morning fiind un exercitiu de baza pentru intarirea lombarilor, fesierilor si femuralilor. Poate fi si un exercitiu grozav de corectare a posturii.

Principalele grupe musculare lucrate de good morning cu banda elastica sunt zona mediana, fesierii, femuralii si flexorii soldurilor. 

Good morning cu banda elastica este un exercitiu ideal pentru a te incalzi inainte de exercitiile care presupun indoirea soldurilor precum indreptari, indreptari romanesti, ridicari de bazin si chiar exercitii olimpice precum aruncat sau smuls. Ajuta sa iti mobilizezi soldurile si sa iti intinzi feisierii si femuralii. 

Un alt lucru bun la good morning cu banda elastica este ca pot fi facute oriunde, nu iti trebuie decat banda elastica. Sunt grozave pentru antrenamente acasa, antrenamente cand esti plecata de acasa in vacanta saude plasare, si le poti face chiar si la birou dupa ce ai stat mai mult timp pe scaun si vrei sa iti destinzi spatele si tot corpul.

Calca pe banda elastica cu picioarele departate la nivelul umerilor si pune partea de sus a benzii pe spate (cam unde vine bara cand faci genuflexiuni) - nu pune banda pe spatele gatului! Tine umerii trasi in spate (omoplatii spre buzunarele din spate ale pantalonilor) si picioarele drepte; indoaie-te din solduri si apleaca-te in fata cat de mult poti fara a indoi spatele, si suficient incat sa simti femuralii intinsi. Revin-o la pozitia initiala inversand miscare (spatele trebuie sa ramana drept tot timpul). 

Astfel de benzi elastice se gasesc la mai toate magazinele cu profil sportiv. Au grade diferite de rezistenta asa ca alege una in functie de forta ta si care sa iti permita sa faci 8-10 repetari pentru 3-4 seturi. 

Cum am spus le poti face pentru inncalzirea sau destinderea spatelui (3 seturi sunt suficiente), sau le poti incorpora in circuite. Incearca-le ca exercitiu de asistenta!

 

 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.