Imbunatatirea performantei fizice prin antrenamente si nutritie

Publicat in

14 lucruri foarte importante cand vrei sa iti cresti masa musculara si sa devii un sportiv mai bun.

O atentie adecvata acordata nutritiei si antrenamentului poate avea un impact semnificativ asupra performantei fizice si a ceresterii masei musculare. In acest articol, vom explora diferite aspecte esentiale care pot contribui la optimizarea antrenamentului si a rezultatelor, de la hidratare si suplimente pre- si post-antrenament pana la factori precum temperatura corporala si alternarea meselor solide si lichide.

1. Hidratarea este cheia, consuma lichide cu electroliti

Hidratarea adecvata este esentiala pentru performanta optima in timpul antrenamentelor. Consumul de lichide cu electroliti poate ajuta la mentinerea echilibrului hidric in organism si la prevenirea deshidratarii in timpul efortului fizic intens.

2. Ridica greutati suficient de mari pentru a stimula cresterea musculara

Antrenamentul cu greutati este esential pentru dezvoltarea masei musculare. Este important sa selectezi greutati adecvate care sa solicite suficient muschii pentru a stimula cresterea si adaptarea. Cand alegi un anumit numar de repetari pe care vrei sa il faci la un set alege o greutate care sa iti permita sa atingi epuizarea la cifra aleasa. De exemplu, daca vrei sa faci 8 repetari, alege o greutate cu care nu ai putea face mai mult de 8-9 repetari corecte oricat te-ai chinui! 

3. Dopamina ridicata - Creier, Motivatie, Concentrare, Foc

Implicarea mentala si emotionala in antrenament pot fi sustinute prin mentinerea nivelului ridicat de dopamina. Aceasta contribuie la un creier ager, la o motivatie sporita si la o concentrare imbunatatita in timpul exercitiilor. Printre altele, o dieta echilibrata si practicarea meditatiei ajuta la eliberarea de mai multa dopamina.

4. Suplimente pre-antrenament pot fi necesare

Anumite suplimente, precum cele pre-antrenament, pot oferi un impuls de energie si focus pentru a maximiza performanta in timpul antrenamentelor. Alege suplimente nootropice, care stimuleaza in primul rand creierul si motivatia.

5. In timpul antrenamentului - BCAA - sinteza proteica, hormoni de crestere, cresterea insulinei

Utilizarea corecta a suplimentelor in timpul antrenamentului, cum ar fi aminoacizii cu catena ramificata (BCAA), poate sprijini sinteza proteica, secretia de hormoni de crestere si cresterea nivelului de insulina.

6. Suplimentele post-antrenament sunt si mai necesare

Repararea si refacerea muschilor dupa antrenament sunt esentiale, iar suplimentele post-antrenament pot juca un rol crucial in acest proces. Incepi de la o proteina din zer de buna calitate! 

antrenament brate imense

7. Unitatea motorie cu prag ridicat (HTMU) - tehnica buna, kaizen, faza concentrica

Intelegerea si aplicarea unei tehnici corecte in antrenament, impreuna cu principii precum Kaizen si faza concentrica bine executata, pot maximiza beneficiile antrenamentului, antrenanand in special puternicele fibrele musculare cu raspuns rapid, cele care au si cel mai mare potential de crestere. 

Intotdeauna prioritizeaza efectuare 100% corecta a exercitiului; apoi controleaza miscarea: coboara lent greutatile (faza excentrica) si riridica-le exploziv (faza concentrica - intotdeauna incearca sa ridici greutatile cat de rapid poti, dar pastrand executia impecabila).

8. Temperatura corporala afecteaza forta si puterea

Mentinerea unei temperaturi corporale optime poate avea un impact semnificativ asupra performantei fizice, influentand forta si puterea. De aceea incalzirea este importanta; nu tine doar de prevenirea accidentarilor, ci mai ales de eficienta antrenamentelor. 

9. Alternarea meselor solide si lichide la fiecare 1,5 ore

Distribuirea alimentelor solide si lichide in timpul zilei poate contribui la mentinerea energiei constante si la sustinerea efortului fizic prelungit. Mai ales in perioadele de acumulare de masa si forta sau in perioadele competitionale. 

10. Toxinele imita hormonii; plasticele imita estrogenul

Expunerea la toxine poate afecta echilibrul hormonal, iar anumite substante din plastic (precum BPA) pot imita actiunea estrogenului in organism. Ia masuri pentru a interactiona cat mai putin cu acestea. 

11. Cand slabesti, dezvolti mai multi muschi, ai sensibilitate la insulina crescuta, absorbi mai multi carbohidrati

Reducerea procentului de grasime corporala poate aduce beneficii, inclusiv dezvoltare musculara crescuta si o mai buna sensibilitate la insulina (muschii utilizeaza mai eficient carbohidratii si automat te ingrasi ceva mai greu).

12. Reducerea stresului, recuperare mai rapida, revenire mai rapida

Gestionarea stresului poate contribui la recuperarea mai rapida si la o revenire eficienta intre sesiunile de antrenament.

13. Trebuie sa fii DESTUL de PUTERNIC pentru a arde GRASIMILE!

Forta si rezistenta joaca un rol crucial in procesul de ardere a grasimilor, motiv pentru care antrenamentul cu greutati este esential.

14. Trebuie sa fii DESTUL de PUTERNIC pentru a construi MUSCHI!

Dezvoltarea masei musculare necesita o abordare consecventa si antrenamente cu greutati adecvate pentru a stimula cresterea musculara. Nu te poti face mare fara a progresa si greutatile pe care le folsosesti la antrenamente.

Prin incorporarea acestor principii in rutina ta zilnica, poti sa-ti maximizezi potentialul fizic si sa obtii rezultatele dorite intr-un mod eficient si sustenabil. Asa vei deveni un sportiv mai bun indiferent de disciplina practicata! 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.