3 exercitii cu gantere kettlebell pentru o priza de fier

Publicat in

Forta antebratelor si prizei spune multe despre un sportiv. Daca ai forta de strangere a unui copil de 12 ani, inseamna ca nu prea ai multa forta generala!

Majoritatea exercitiilor facute cu gantere kettlebell si cunoscute lumii se rezuma la leganari si poate ridicari turcesti. Ambele sunt exercitii fantastice, dar ganterele kettlebell nu se rezuma la asta. Pot fi folosite cu mare succes pentru cresterea fortei prizei.

Urmeaza o serie de exercitii facute cu gantere kettlebell care cresc forta prizei oricarui sportiv. 

Leganari cu gantere kettlebell, dar mai intens

Poate stii deja totul despre acest exercitiu, dar il faci gresit. Intai, cat efort pui in acest exercitiu il face eficient sau ineficient. Daca il faci doar sa iti cresti putin pulsul, il faci degeaba. 

Trebuie ca greutatea sa fie leganata intens! Efort maxim, strange puternic din fese, apuca manerul ganterei cat de strans poti. Daca vrei sa iti cresti cu adevarat forta antebratelor si prizei, fa leganari cu gantera kettlebell cu greutati mari si repetari multe! Vorbesc de gantere intre 32 si 40 de kg, seturi de 15-25 repetari. Simpla miscare a unei gantere asa grele, cu atata inertie, iti forteaza priza. Combina asta cu un volum mare si iti vei paraliza antebratele! 

Dar sa nu iti compromiti tehnica de executie. Nu te supra-roti, nu ridica din umeri, nu relaxa muschii spatelui, si nu du gantera deasupra capului. Te poti accidenta usor,.

Mersul fermierului

Este logic ca acest exercitiu trebuie sa fie in programul oricarui sportiv vrea o priza puternica. Stiu, probabil ca urasti acest exercitiu. este ceva legat de arsura profunda in antebrat care te face sa te strambi cand te gandesti ca ai de facut mersul fermierului. Dar, mersul fermierului cu adevarat greu - cand simti cum degetele ti se cojesc sub greutate - este cheia succesului in orice sport. Foloseste gantere kettlebell cat mai grele (48-60 kg) si mergi cu ele pe distante cat mai mari. Daca vrei ceva cu adevarat interesant tine doar cu varfurile degetelor manerele, inca de la icneput, nu cand iti oboseste priza. Muschii antebratelor sunt atasati de degete, asa ca a obosi degetele pana la epuizare creste valoarea acestui exercitiu draconic.

Rasturnari ale ganterei kettlebell

Orice sportiv care are nevoie de rulari ale antebratului (aruncat, scandemberg, lovit cu o bata, etc.) va beneficia de pe urma acestui exercitiu. Ia o gantera kettlebell relativ usoara si stai intins pe burta. Tine gantera invers, cu manerul pe podea. Prinde gantera de lateralul manerului. Tranteste gantera dintr-o parte in alta. Pronatia si supinatia antebratului vor fi incendiate de la acest exercitiu. Accelereza miscarea, in special supinatia. Nu este usor nici macar cu greutati mici. Si pentru un sportiv puternic, ganterele de 12-16 kg sunt suficiente pentru seturi de cate 10 repetari in fiecare directie. Fa 3-5 astfel de seturi.

 

 

Deviatii radiale cu gantera kettlebell

La fel ca mai sus, se alege o gantera moderata (20-24 kg). Stai in fund, pune antebratele pe genunchi si prinde gantera kettlebell de partea rotunda, cu ambele maini. Manerul trebuie sa fie orientat in fata. Coboara usor gantera spre podea si apoi revino la pozitia de start. Foloseste acelasi numar de seturi si repetari ca la exercitiul anterior

 

 

Mainile te conecteaza de orice

Mainile sunt de o importanta extrema pentru orice exercitiu al partii superioare. Te Conecteaza de haltera, de gantere si de kettlebell. Nu poti avea o priza slaba si sa te astepti sa performezi bine, indiferent de sportul tau. Mai mult, forta antebratelor te ajuta sa eviti probleme de sanatate precum tendinita a cotului. Fa-ti un serviciu si incearca cateva din aceste sugestii pentru o priza mai puternica! 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.