Cea mai buna forma de creatina?

Publicat in

Care este cea mai buna forma de creatina pe care ar trebui sa o folosesti?

Daca nu esti prima data pe site-ul asta, stii deja ca trebuie sa folosesti creatina. Este unul in cele mai studiate, de incredere si sigure suplimente care exista pe piata. Asa ca nu o sa pierd timpul povestind despre beneficiile creatinei, ar trebui sa le stii deja. Da, functioneaza! Nu, nu este un steroid. Nu, nu face rau rinichilor. 

Dar cum ramane cu diferitele forme de creatina care exista pe piata?

Cele mai bune forme de creatina: monohidrat sau HCL!

Categoria grea la formele de creatina este creatina monohidrat si creatina hidroclorhidrat (HCL). Diferenta dintre ele incepe la nivel chimic. 

Creatina monohidrat este creatina legata de o molecula de apa (de aici si monohidratul). Creatina HCL este creatina legata de o molecula de clorhidrat. Aceasta diferenta chimica inseamna ca vor interactiona diferit in corp. 

Diferenta majora este solubilitatea. Creatina HCL este mult mai solubila. Daca iti mai amintesti de la ora de chimie din scoala, solubilitatea inseamna cat de bine se dizolva ceva intr-un lichid. 

Sustinatorii creatinei HCL spun ca solubilitatea mai mare inseamna ca este absorbita mai bine de catre corp. Dar asta este o extrapolare, nu este stiinta. 

Mare parte din cercetarile facute asupra creatinei (si sunt multe), arata ca HCL nu este o forma superioara fata de creatina monohidrat

Adevarul este ca ambele forme functioneaza la fel. Daca exista diferente, sunt atat de mici incat nu merita luate in considerare. Cel mai important este sa te suplimentezi constant cu creatina

Diferenta tangibila dintre creatina monohidrat si HCL este pretul! Creatina monohidrat costa mai putin! In privinta raportului calitate-pret este printre cele mai bune suplimente de pe piata! De aceea iti recomand sa ramai la vechea si testata creatina monohidrat! 

Dar solubilitatea nu este ceva de aruncat. Creatina monohidrat chiar se dizolva greu in apa. Sa bei creatina cu apa si atat este ca si cum ai pune nisip in apa. Daca asta este o problema pentru tine si cauti o creatina mai solubila, merita sa dai ceva bani in plus penru varianta HCL. Dar este vorba doar de confort, nu o sa ai rezultate fizice mai bune! 

Cea mai buna forma de creatina monohidrat

Mare parte din suplimentele cu monohidrat sunt la fel: contin doar creatina monohidrat! Daca sunt toate la fel, nu ar trebui sa exista cel mai bun, nu? Din pacate, industria suplimentelor sportive fiind dubioasa, nu sunt toate la fel! 

Multe suplimente nu sunt controlate strict de autoritati, asa ca unele companii baga substante de umplutura, mai ieftine, pentru a isi creste profitul. Asa ca alege firme demne de incredere, cu renume bun! 

Daca simti ca retii apa de la creatina sau ca te baloneaza, cauta creatina monohidrat micronizata! 

Cand este cel mai bun moment sa iei cratina?

Daca ai o viata normala si nu esti un culturist profesionist, cel mai bun moment sa iei creatina este oricand iti este mai convenabil si la indemana! Cel mai important este sa o iei! Si daca sa o iei inainte de antrenament decat dupa iti este mai usor, fa-o asa! 

Asa ca cel mai bun moment sa iei creatina este in functie de stilul tau. Daca bei un shake dupa antrenament, pune-o in el. Repet, cel mai important este sa o iei zi de zi! 

Concluzii

Nu exista cel mai bun supliment cu creatina. Si totusi an de an apar pe piata din ce in ce mai multe suplimente cu creatina, sub diferite forme. Si multe sustin ca forma respectiva de creatina este superioara. Poate ca timpul va dovedi ca asa este, dar momentan nu exista nicio dovada! Ce stim sigur este ca a lua creatina monohidrat este printre cele mai eficiente tactici de a ist creste forta si masa musculara

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.