Epicatechina - masa musculara mai mare si performante mai bune

Publicat in

Epicatechina este un compus natural gasit in plante care te poate ajuta sa iti depasesti limitarile naturale in privinta acumularii de masa musculara si a performantelor fizice. Iata despre ce este vorba.

Epicatechina este un fitochimical din plante clasificat ca un flavonol bioactiv. Se gaseste in cantitati foarte mici in multe alimente, dar ele mai bogate in epicatechina sunt ceaiul verde si ciocolata neagra. De departe sursa alimentara cea mai bogata este ciocolata neagra, continand in medie 3 mg de epicatechina pe gram. 

Beneficiile epicatechinei

Epicatechina este un antioxidant foarte puternic si are capacitatea de a imita efectele insulinei prin cresterea activitatii acetilcolinesterazei, protejand proprietatile osmotice ale celulelor. S-a aratat ca poate ajuta si la protejarea inimii prin prevenirea peroxidarii lipidelor, inhibarea agregarii plachetare si dilatarea vaselor de sange prin controlul oxidului nitric. 

Dar lucrul cel mai interesant pentru cei preocupati de aspectul fizic, epicatechina poate inhiba miostatina prin cresterea nivelelor de follistatin. Miostatina este o proteina clasificata ca miokina, rolul sau fiind de a limita cantitatea de masa musculara pe care o are corpul. Follistatin este tot o proteina, dar care inhiba efectele miostatinei, eliminand eficient aceasta bariera naturala de crestere a masei musculare.

Cercetarile asupra epicatechinelor

Exista mai multe studii privind efectele epicatechinei asupra miostatinei. Intr-un astfel de studiu cercetatorii au folosit subiecti de sex masculin si le-au dat aproximativ 170 mg/zi de epicatechina, ceea ce echivala in medie cu 2 mg/kg corp. La aceasta doza s-a produs o crestere de 50% a fillistatinului si o descrestere de 16,5% a miostatinei.

Intr-un alt studiu privind efectele epicatechinei in inhibarea miostatinei, cercetatorii au folosit un grup similar de subiecti, de aceasta data dozele de epicatechina fiind de 200 mg/zi. La unii subiecti cresterea de follistatin a fost de aproape 250% in doar 5 zile. 

In privinta efectelor benefice asupra inimii, un studiu din 2007 a examinat efectele epicatechinei si rolul sau in imbunatatirea sanatatii generale. S-a descoperit ca suplimentarea regulata scade riscul de atac cerebral, boli cardiovasculare si diabet. 

In final, intr-o alta asociere pozitiva cu compozitia corpului (raportul dintre masa musculara si cea grasa), intr-un studiu din 2012 s-a aratat ca ciocolata foarte bogata in epicatechina a ajutat la imbunatatirea compozitei corpului prin cresterea arderii grasimilor si promovarea cresterii masei musculare, chiar si atunci cand aportul caloric a fost usor mai crescut decat peste cel de mentinere. 

Ce doze sunt recomandate

Dozele recomandate sunt de 1-2 mg/kg corp, indicatiile generale fiind de 150-200 mg/zi. Sunt dozele optime pentru cei care vor masa musculara fara grasime. Durata minima de administrare este de 4 saptamani si poate fi utilizata fara ciclizare. Ar fi destul de greu sa iti iei dozele necesare din ciocolata neagra, si aceasta metoda ar aduce si multe calorii asa ca cea mai buna metoda ramane suplimentarea. 

Nu exista efecte secundare asociate cu aceste doze de epicatechina.

Referinte

Articole din aceiasi categorie

5 suplimente care chiar ajuta la slabire 5 suplimente care chiar ajuta la slabire Vrei un mic ajutor pentru a slabi? Ar trebui sa iei in considerare si aceste suplimente. 30 Sep, 2019
Suplimente cu curcumina pentru masa musculara mai mare Curcumina pentru cresterea masei musculare Curcumina este un nutrient care abia incepe sa fie cercetat in ceea ce priveste utilitatea sa pentru culturisti si sportivi. Curcumina prezinta efecte anti-catabolice, curcumina poate optimiza efectele insulinei si poate reduce nivelele de estrogen, ceea ce poate duce la nivele mai mari de testosteron. 14 Feb, 2016
Mituri despre pudrele proteice 9 mituri despre proteine Adevar sau minciuna? Este timpul ca 9 dintre cele mai cunoscute mituri despre suplimentul tau preferat, proteina, sa fie deconspirate. 14 Feb, 2016
Suplimente pentru powerlifteri 3 suplimente obligatorii pentru powerlifteri A incorpora suplimentele care trebuie in cadrul nutritiei iti va creste sansele de succes, si iti va permite sa misti greutati mai mari. 14 Feb, 2016
Gla si tamoxifenul Suplimentarea cu GLA ajuta tamoxifenul sa actioneze mai eficient Acidul omega-6 gamma linoleic poate ajuta medicamentul anti-estrogen numit tamoxifen sa actioneze mai eficient. Medical sunt vesti bune pentru pacientii care sufera de cancer la san, iar pentru culturistii si sportivii care folosesc steroizi, poate insemna reducerea dozei de tamoxifen. 14 Feb, 2016
synthol uleiul idiotilor Synthol: uleiul idiotilor Synthol, un ulei sintetic, si alte produse asemanatoare sunt folosite frecvent de amatorii de "brate imense". Niciun sportiv adevarat nu ii ia in serios pe acesti idioti, dar cu toate acestea moda uleiurilor injectate direct in muschi este foarte populara, in special in anumite parti ale lumii. Si cum romanii tind sa preia orice idee proasta, si la noi exista persoane interesate de Synthol. 01 Aug, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.