Efedrina

English Version Publicat in

Efedrina este o substanta foarte cunoscuta atat de sportivii profesionisti, dar si de cei amatori. Mult timp nu a fost nevoie de prescripie medicala pentru a o obtine, si intr-o perioada a fost baza oricarui supliment pentru slabit.

Substanta activaclorhidrat de efedrina

 

Efedrina este un medicament stimulator, apartinand unei clase de medicamente numite simpatomimetice. Efedrina este un alfa si beta agonstic. In plus ea favorizeaza secretia noradrenalinei, care este foarte asemanator cu adrenalina, care la randul ei acioneaza asupra receptorilor alfa si beta. Cand este administrata, efedrina va creste simtitor activitatea sistemului nervos central si va actiona si asupra altor celule. Acest lucru va duce la ridicarea temperaturii corpului, ceea ce va stimula metabolismul. Aceste lucru va ajuta la arderea straturilor de grasime subcutanata. Efectul anabolic al steroizilor poate fi imbunatatit cu aceasta substanta, rata metabolica fiind masurata in timpul de conversie al lipidelor, carbohidratilor si grasimilor de catre organism. O rata metabolica imbunatatita poate duce la grabirea acumularii de masa musculara. 

Efectul stimulator al efedrinei va duce si la cresterea fortei. De aceea este folosita de powerlifteri inainte de competitii. Poate ajuta si la o mai buna concentrare, dand energie utilizatorului. Multi folosesc 25-50 mg ca inainte de antrenament pentru a fi mai bine stimulati si antrenamentele sa aibe un randament mai mare. Este important ca efedrina sa nu fie folosita in mod constant pentru acest scop, organismul adaptandu-se si astfel efectul va scadea in intensitate pana va disparea. Se va utiliza de doua sau de trei ori pe saptamana, in special in zilele in care utilizatorul considera ca are un antrenament mai important (precum antrenamentul bratelor sau pieptului). De asemenea este recomandat sa se i-a o pauza de 1-2 luni dupa cateva saptamani de utilizare a efedrinei, pentru a beneficia de un efect optim in continuare. 

Desi proprietatile de crestere a fortei sunt importante, principala utilizare a efedrinei este pentru a scapa de stratul adipos si pentru definire. Se va adminsitra de cateva ori pe zi in timpul unui regim, dozele variind intre 25-50 mg per administrare. 

Cea mai populara si eficienta cura pentru a slabii este: efedrina (25-50 mg), aspirina (300mg) si cofeina (200mg). In aceasta comboinatie atat efedrina cat si cofeina actioneaza ca substante termogenice. Adaugarea aspirinei ajuta la cresterea lipolizei prin blocarea asimilarii acetatelor de catre acizii grasi. Semnul ca aceasta combinatie este eficienta rezulta din cresterea temperaturii organismului cu aproximativ un grad. Aceasta combinatie se administreaza de doua sau de trei ori pe zi timp de mai multe saptamani consecutive. Se intrerupe atunci cand temperatura revine la normal, semn ca, cura nu mai este eficienta. Marirea dozelor nu va fi eficienta, in schimb o pauza de cateva saptamani va face ca efedrina sa poata fi utilizata iar in conditii optime. 

Efedrina poate avea si anumite efecte secundare nedorite. Tremur al mainilor, transpiratii excesive, ritm cardiac crescut, ameteli, stari de panica. De obicei aceste efecte dispar odata ce utilizatorul se acomodeaza sau daca doza este micsorata. Cei care nu tolereaza prea bine cafeina, nu vor tolera nici efedrina. Starile fizice si mentale cauzate de efedrina sunt asemanatoare cu cele cauzate de Clenbuterol. Asa ca cei care tolereaza Clenbuterolul tolereaza si efedrina si invers. Se va observa si o scadere a apetitului, lucru binevenit atunci cand vrem sa slabim. Cei care sufera de disfunctii ale glandei tiroide, tensiune crescuta sau afectiuni cardiace nu ar trebui sa ia acest medicament. 

In viitor nu se stie cat de raspnadita va mai fi efedrina, datorita faptului ca sta la baza fabricari metamfetaminei, sau drogului "speed" cum este numit pe strada. 

ATENTIE! Cei care vor sa evite efectele secundare ale medicamentelor de acest fel, pot folosi variante naturale, fara riscuri si foarte eficiente, precum TriApidix 300 sau Burn Booster (stimulator metabolic natural).

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.