Suplimente nutritive pentru hardgaineri

Publicat in

Sustine efortul din sala de forta si eficientizeaza dieta folosind aceste suplimente nutritive pentru hardgaineri, care iti vor mari cresterile musculare.

Sa fii un hardgainer (o persoana care acumuleaza masa musculara si chiar grasime foarte, foarte greu) poate fii frustrant. Munca grea pe care o depui in sala de forta si timpul petrecut mancand des si cat mai mult, pare uneori sa nu aibe niciun rezultat cu adevarat palpabil. Exista numeroase dezbateri pe antrenamentele si nutritia hardgainerilor, dar despre suplimentatie nu prea se vorbeste.

In acest articol voi oferi 6 sugestii, pe care le puteti combina intr-un mega-stack care sa va sustina efortul de a creste in masa musculara si forta. Cred ca sunt cele mai eficiente suplimente pentru un hardgainer. Dar nu uita ca baza oricarui fizic ramane antrenamentul si dieta. Suplimentele vin apoi.

Suplimentul #1 pentru hardgaineri - Proteina din zer

Proteina din zer (whey) nu poate fii depasita de nicio proteina in capacitatea ei de a furniza muschilor proteine cu absortie rapida. Proteina din zer este si cea mai calitativa pudra proteica disponibila. este o sursa importanta de aminoacizi cu lanturi ramificate (BCAA), avand cel mai mare continut natural comparativ cu orice aliment.

Proteina din zer este una din cele doua tipuri de proteine provenite din lapte (cealalta fiind cazeina). Apare in timpul procesului de transformare al laptelui de vaca in branza. Atunci cand laptele se transforma in branza, proteina din zer este ceea ce ramane in urma procesului, un produs secundar. Piatra de capatai a oricarui hardgainer ar trebui sa fie consumarea deasa de proteine. Proteina din zer ar trebui luata macar o data pe zi, dupa antrenament si dimineata la trezire. In aceste momente organismul cere materii prime, in special proteine si aminoacizi.

Suplimentul #2 pentru hardgaineri - Waxy Maize

Carbohidratii sunt principala sursa de energie a corpului. Ai nevoie de carbohidrati pentru a iti mentine nivelele de energie ridicate in timpul antrenamentelor intense. Suplimentele cu carbohidrati se incadreaza in trei mari categorii: carbohidrati simpli, carbohidrati complecsi si amidon Waxy Maize. 

Waxy Maize este un amidon modificat, un carbohidrat unic si complex, capabil sa fie absorbit foarte rapid. Pe cand proteinele sustin refacerea tesutului muscular, Waxy Maize sustine refacerea rezervelor de glicogen din muschi. Waxy Maize poate fii folosit inainte, in timpul sau dupa antrenament.

Hardgainerii trebuie sa se concentreze mult pe nutritia peri-antrenamnet (inainte, in timpul si imediat dupa antrenament). A consuma Waxy Maize in timpul antrenamentului te poate ajuta sa iti cresti nivelele de energie, si sa ai un antrenament mai calitativ si eficient. A consuma Waxy Maize imediat dupa antrenament ajuta la refacerea rezervelor de glicogen si la un transport mai bun al nutrientilor la celulele musculare.

Suplimentul #3 pentru hardgaineri - Aminoacizii

Aminoacizii sunt carmizile din care sunt formate proteinele; fara ei corpul uman nu poate genera tesut muscular. Aminoacizii ajuta recuperarea, reparand tesutul muscular avariat in timpul antrenamentelor. Aminoacizii cu lanturi ramificate (BCAA) sunt printre cei mai buni si eficienti, suplimentele cu ei fiind incluse in orice ramura sportiva, nu doar culturism. BCAA sunt formati din aminoacizii esentiali leucina, izoleucina si valina.

Un alt aminoacid important este glutamina. Glutamina este unul din cei mai abundenti aminoacizi din organism. Este combunstibil pentru creier si sistemul imunitar. Joaca si un rol cheie in metabolismul proteinelor, si cand se folosesc suplimente cu glutamina pot ajuta recuperarea dupa efort si opri catabolismul (dar pentru a fii eficiente, dozele de glutamina trebuie sa fie extrem de mari, marea parte fiind absorbita de intestine). 
Pentru un hardgainer, cea mai benefica este suplimentarea cu BCAA.

hormon de crestere natural

Suplimentul #4 pentru hardgaineri - stimulatoare hormonale

Stimulatoarele hormonale sunt suplimente sportive care stimuleaza organismul sa produca mai mult testosteron. Fac asta imitand caile naturale de semnalizare ale centrilor specifici din creier, precum celulele Leydig. Sunt relativ recent aparute in industria sportului si culturismului. 

Inca de la aparitie au fost controversate, unele din ele continand prohormoni (steroli naturali) si alte astfel de produse au continut steroizi in toata regula, dar au fost rapid indepartate de pe piata legala a suplimentelor sportive. Testosteronul este cel mai puternic hormon din organism, iar pentru un hardgainer poate face minuni. Cred ca un stimulator hormonal este absolut obligatoriu pentru un hardgainer care vrea sa creasca rapid. 

Noile generatii de stimulatoare hormonale sunt foarte puternice, de aceea unele din ele prezinta si anumite efecte secundare, in sepcial legate de piele si aparitia cosurilor. Nu este vorba de ceva comparabil cu acneea cauzata de steroizi, dar totusi astfel de manifestari sunt posibile, asa ca trebuie avut in vedere si acest aspect. Piata abunda de astfel de produse, fiind disponibile atat la firmele consacrate cat si la altele mai noi. 

Suplimentul #5 pentru hardgaineri - Creatina

Alaturi de stimulatoarele hormonale, creatina este regele suplimentelor sportive. Este un supliment sportiv ieftin si care si-a demonstrat eficienta de-a lungul timpului. Creatina monohidrat este cel mai studiat supliment nutritiv de pe planeta, si s-a demonstrat fara echivoc ca ajuta la cresterea masei si fortei musculare. 

S-a demonstrat stiintific ca, creatina poate creste si nivelele de energie. Suplimentarea cu creatina iti da mai multa energie instant (pentru a putea sa faci 1-2 repetari in plus la finalul seturilor), actioneaza ca un tampon intre muschi si acidul lactic, mareste volumul celulelor musculare si creste sinteza proteinelor. 

Daca un hardgainer vrea un supliment nutritiv puternic si ieftin, creatina este exact ce are nevoie!

Suplimentul #6 pentru hardgaineri - acizii grasi esentiali

Acizii grasi esentiali joaca un rol foarte important in arderea grasimilor, cresterea masei musculare line, recuperare dupa efort fizic si starea generala de sanatate. Acizii grasi esnetiali se gasesc mai ales in suplimentele cu ulei de peste; astfel de suplimente sunt deseori trecute cu vederea de culturisti.

In dozele corecte, acizii grasi esentiali pot creste rezistenta fizica cu 40-60%, stimuleaza masa musculara (sunt anabolici), permit antrenamente mai dese fara riscul de supraantrenare, grabesc recuperarea dupa antrenamente si imbunatatesc somnul. 

Chiar daca sunt mai mereu trecuti cu vederea, acizii grasi esentiali sunt printre cele mai puternice suplimente de pe piata. si orice hardgainer trebuie sa profite de ei.

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.