Proscar

Publicat in

Proscar este folosit de culturisti pentru a preveni caderea parului in timpul curelor de steroizi. Proscar face asta prin inhibare conversiei testosteronului in dihidrotestosteron.

Substanta activa : finasterid
Denumiri comerciale : Proscar, Propecia


Finasterid este un compus sintetic 4-azasteroid. Acesta este primul dintr-o noua clasa de inhibitori specifici de 5-alfa reductaza, o enzima intracelulara care metabolizeaza testosteronul in androgenul mai puternic dihidrotestosteron (DHT). Aceste medicament poate reduce eficient concentrartia de DHT, inlaturand sau diminuand efectele secundare androgenice. Efectul este foarte rapid, suprimand DHT-ul proportie de 65% in 24% de la administrarea unei tablete de 1 mg. Medical, acest compus a fost comercializat pentru tratarea a doua afectiuni. Prima data a fost comercializat sub denumirea de Proscar, destinat tratarii adenomului de prostata. In 1997 finasteridul a  fost aprobat si pentru combaterea calvitiei. Asa ca a aparut pe piata si Propecia, care este acelasi medicament doar ca o tableta contine 1/5 din doza Proscarului. Acest medicament a fost considerat de multi o descoperire exterm de importanta pentru cei cu probleme de cadere a parului.

Datorita naturii sale, are un impact prea mic asupra restului hormonilor din organism. Nu are afinitate pentru receptorul de androgeni si nu prezinta comportament androgen, anti-androgen, estrogen sau anti-estrogen. Nu are impact asupra nivelurilor cortizolului, hormonilor tiroidieni, si nici  asupra colesterolului. Nici asupra eliberari de testosteron nu are influente. Intr-un numar foarte mic de cazuri scaderea DHT-ului a produs unele mici disfunctii sexuale sau scaderea apetitului sexual. Desi nu este o probleme des intanlita se poate rezolva foarte usor prin intreruperea administrarii medicamentului.
 

 remediu caderea parului

Proscar/Propecia prezinta un mare interes pentru sportivii care folosesc steroizi anabolizanti. Dupa cum se stie, metabolitul testosteronului numit DHT este resonsabil de majoritatea efectelor secundare de natura androgene cauzate de steroizi. Nivelurile mari de DHT care se formeaza in anumite tesuturi sunt responsabile de pielea uleioasa, acnee, cretserea parului facial si pe corp, si calvitie. Prin minimalizarea productie de testosteron ar trebui sa reducem cu mult riscurile aparitiei lor.

Pentru ca in organismul uman exista doua tipuri de enzime 5-alfa reductaza, Proscar influneteaza mai mult pe cea care provoaca caderea parului decat pe cea care provoaca cresterea parului pe fata si acnee. Dar scaderea nivelurilor de DHT va avea efecte benefice si asupra acestora.

Nu exista studii care sa arate doza exacta necesara utilziatorilor de steroizi. Logica ar dicta ca prescriptia normala, o tableta de 1 mg pe zi de Propecia, sa fie suficienta. Dar daca de-a lungul unui ciclu de steroizi efectele androgene sunt tot puternice, marirea dozei de tablete, sau trecerea de la Propecia, la mai puternicul Proscar (5 mg per tableta) va fi necesara. Proscar/Propecia sunt destul de scumpe, asa ca poate fi destul de costisitor sa crestem doza. Si trebuie avut grija, deoarcere lipsa dramatcia a DHT-ului poate influenta negativ functia sexuala. Asa ca ar trebuie sa se aplice principiul "folositi doar in caz de mare necesitate".
 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.