Studiu: efectele a 600 mg Deca-Durabolin pe saptamana

Publicat in

Nu exista multe studii umane privind efectele dozelor mari de steroizi anabolizanti si androgeni. Aici gasesti unul din putinele astfel de studii; efectele dozelor suprafiziologice de Deca-Durabolin.

Foarte putine cercetari s-au facut asupra folosirii steroizilor anabolizanti in cicluri cu doze mari, ca cele folosite de culturisti. S-au facut unele studii observationale, prin asociere, care nu sunt chiar studii in sine, dar nu s-a facut niciun studiu in care un grup de utilizatori de steroizi sa fie monitorizat mai mult timp. Exceptie este un studiu facut la Universitatea din California, publicat in 1999 in Jurnalul Metabolismului si Endocrinologiei. In acest studiu, 30 de barbati cu HIV au luat 600 mg de nandrolon decanoat (Deca-Durabolin) pe saptamana. Steroizii anabolizanti, Anavar si Deca-Durabolin in special, sunt prescrisi adesea bolnavilor de HIV, ajutandu-i sa isi mentina greutatea si masa musculara. De obicei se folosesc doze terapeutice, dar aici ele au fost crescute.

Subiectii urmau tratament retroviral si greutatea lor era stabila. Asta inseamna ca boala era tinuta sub control, conditiile fiind asemanatoare cu cele ale unui om sanatos. Cercetatorii au vrut sa stie daca steroizii ii vor ajuta sa isi creasca masa musculara, masa musculara intarind sistemul imunitar. Daca bolnavii de HIV pierd 1-10% din greuatte, rezistenta la infectii le scade. Deci, pentru astfel de bolnavi masa musculara inseamna diferenta dintre viata si moarte!

Cercetatorii au vorbit cu experti in culturism inainte de a incepe experimentul si de a decide ce doze sa foloseasca. In urma informatiilor culese au initiat urmatorul protocol de administrare:

  • In saptamanile 1-2 au administrat doze de 200 mg si respectiv 400 mg de Deca-Durabolin de la Organon. 
  • Intre saptamanile 3 si 12 subiectii au primit o injectie pe saptamana de 600 mg de Deca-Durabolin.
  • Intre saptamanile 12 si 16 dozele au fost scazute treptat la 400, 200, 100 si 50 mg/saptamana.

Barbatii participanti au mancat o dieta tipic occidentala, cu doar 16% din calorii provenite din proteine si in jur de 50% din carbohidrati.

In timpul curei de steroizi, 15 din subiecti s-au antrenat cu greutati. S-au dus la sala de 3 ori pe saptamana si au facut exercitii de baza: impins cu haltera, tractiuni la helcometru, presa militara, flexii pentru biceps si extensii pentru triceps. Pentru partea inferioara au facut presa la 45 de grade, extensii, flexii femurali si ridicari pe varfuri. S-au facut cate 3 seturi de 8 repetari. Ultimul set l-au facut pana la epuizare. Intre seturi s-au odihnit maxim 2 minute.

Ceilalti 15 subiecti nu s-au antrenat. Astfel cercetatorii au putut descifra mai bine relatia dintre antrenamente si steroizii anabolizanti.

Graficele de mai jos arata ce s-a intamplat cu compozitia corpului (raportul dintre masa adipoasa si tesutul muscular). PRT= antrenamnte cu greutati.

undefined

Nicio surpiza aici, steroizii si antrenamentele si-au sporit reciproc efectul. Masa musculara a crescut la toti participantii la studiu, dar la cei care nu s-au antrenat a fost o medie de 3,9 kg, pe cand la cei care s-au antrenat a fost o medie de 5,2 kg. Efectele cu adevarat vizibile au fost legate de forta musculara. 

undefined

Cel mai notabil rezultat este aratat in tabelul de mai jos, care rezuma efectele secundare aparute - care au fost destul de lejere. Mai jos este reprodusa o parte a tabelului. Din cei 15 barbati care au luat Deca-Durabolin dar nu s-au antrenat 8 au raportat micsorarea testiculelor. Din grupul care a luat Deca-Durabolin dar s-a antrenat doar 4 au raportat acest efect.

Variabile Doar nandrolon (n = 15) Nandrolon + PRT (n=15) Valoare P
Acnee 1 (7) 1 (7) 1.0
Micsorare testicule 8 (53) 4 (27) 0.04


Deci, este efectul inhibitor al nandrolonului asupra testosteronului propriului corp mai mic daca te si antrenezi? Asa s-ar parea. Dar din pacate acest aspect nu a fost urmarit cu atentie de cercetatori, asa ca nu putem stii cu siguranta. Nu ar fi primul studiu care sa sustina ca efecte secundare ale steroizilor sunt atenuate de antrenamente. Conform unui studiu din 2006, o cura de nandrolon nu creste agresivitatea atunci cand este combinata cu antrenamente cu greutati. Studiile pe animale au aratat ca daca soarecii alergau se reduceau efectele secundare ale steroizilor asupra testiculelor si inimii.

Masuratorile aratate mai sus au fost facute in perioada de 12 saptamani ale curei. Nu s-a urmarit si evolutia ulterioara, dupa incheierea ciclului. Si este mare pacat, pentru ca ar fi fost de un real interes, mai ales ca majoritatea utilizatorilor de steroizi sustin ca pierd mare parte din masa acumulata in timpul ciclurilor.

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Shake proteic fara carbohidrati pentru cei grasi Shake proteic fara carbohidrati Shake-ul numit "Fat Boy" este un shake proteic fara carbohidrati care se bea dupa antrenamente, gandit pentru persoanele care au peste 10% grasime corporala si vor sa isi mai reduca acest procent. 20 Aug, 2018
synthol uleiul idiotilor Synthol: uleiul idiotilor Synthol, un ulei sintetic, si alte produse asemanatoare sunt folosite frecvent de amatorii de "brate imense". Niciun sportiv adevarat nu ii ia in serios pe acesti idioti, dar cu toate acestea moda uleiurilor injectate direct in muschi este foarte populara, in special in anumite parti ale lumii. Si cum romanii tind sa preia orice idee proasta, si la noi exista persoane interesate de Synthol. 01 Aug, 2016
ecdisteroizii, adica steroizii din plante, ajuta la slabit Ecdisteroizii opresc cresterea tesutului adipos Ecdisteroizii sunt substante naturale, nu sintetice, care se regasesc in plantele verzi din familia spanacului. Au proprietati anabolice, dar pot si sa opreasca ingrasarea atunci cand te supraalimentezi. 14 Feb, 2016
Libidou mai mare folosind extracte din ierburi Ierburi pentru un libidou mai mare Ierburile si plantele au fost folosite pentru cresterea libidoului la barbati de mii de ani. Daca esti in cautarea unui stimulent, incearca aceste sase ierburi care ajuta la imbunatatirea libidoului. 14 Feb, 2016
Guduchi (Giloy) - ghidul complet Guduchi (Giloy) - ghidul complet Ce naiba este Guduchi si la ce te ajuta sa il iei? 31 Jan, 2022
suplimentele cu colagen protejeaza si repara articulatiile Suplimente nutritive cu colagen Daca faci sport de suficient de mult timp, sigur te-ai lovit (sau te-au lovit ele) de dureri de umeri, coate, genuchi, spate, etc. Dar am vesti bune: suplimentele nutritive cu colagen pot atenua durerile articulare la sportivi. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.