Spate mare: trei exercitii si un principiu

Publicat in

Cum sa iti construiesti un spate mare si musculos, abordarea simpla!

Zi de zi, in salile de forta din toata tara, mii de tineri entuziasti lucreaza sa isi construiasca spatele folosind tot felul de trucuri si tehnici "moderne" vazute pe Instagram si YouTube. Fac tot felul de execitii obscure si utilizeaza benzi elastice, chiar si cand nu este deloc logic sa le foloseasca (cum ar fi sa te ajute sa faci tractiuni!). 

Exercitiile noi si benzile elastice isi au si ele locul lor, dar de regula aceste persoane doar denatureaza exercitii deja eficiente pentru cresterea spatelui, deseori facandu-le mai complicate si mai putin eficiente sau chiar ineficiente. 

Sa iti construiesti un spate mare si musculos este simplu dar nu usor!

Ai nevoie doar de trei exercitii:

  1. Indreptari.
  2. Ramat cu bara din aplecat, exploziv.
  3. Tractiuni.

Daca vrei cu adevart un spate mare si musculos ramai la aceste trei exercitii care iti aduc cele mai mari beneficii raportat la efortul depus. Exercitiile de baza, facute cu intensitate, iti aduc rezultatele adevarate! 

  • In loc sa iti faci griji cate tipuri diferite de indreptari poti face, lucreaza sa adaugi greutate cat mai multa la indreptarile conventionale. 
  • In loc sa faci o obsesie din a protracta si rectracta omoplatii perfect la fiecare repetare, fa ramaturi din aplecat cu bara, cat mai grele si mai explozive. 
  • In loc sa iti bati capul cu ce prize sa folosesti la tractiunile la helcomeru, pune mana si fa tarctiuni la liber. 

Ai inteles ideea; pune accent pe baza!

Principiul

Foloseste cel mai important principiu din antrenamente: incarcarea progresiva! Creste treptat greutatile si numarul de repetari la indreptari, ramat din apelcat si tractiuni. Garantat iti vei forma un spate mare si musculos. 

Fa o prioritate din exercitiile de baza. Incorporeaza incarcarea progresiva. Aceasta abordare simpla te va duce departe!

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.