5 legende cu trupuri de invidiat

Publicat in

O imagine face cat o mie de cuvinte, dar in culturism, o imagine buna a unui fizic impresionant si bine scluptat face cat volume intregi. Este vorba despre legende, cei care si-au transformat corpurile in capodopere.

O imagine face cat o mie de cuvinte, dar in culturism, o imagine buna a unui fizic impresionant si bine scluptat face cat volume intregi. Este vorba despre legende, cei care si-au transformat corpurile in capodopere.

Iata un top 5 al celor mai reprezentative trupuri din culturism, care si-au lasat amprenta pe scena si nu numai. Au facut cariera si pe marele ecran, dar numai dupa ani de zile de tudra in sala. Sunt unii dintre cei mai influenti oameni ai acestui sport.

1. Sylvester Stallone

Dovada ca varsta este doar un numar, Stallone a arata din ce in ce mai bine. Chiar daca nu a concurat pe scena culturismului, Slye s-a antrenat cu Schwarzenegger sau Columbu, si alti uriasi ai vremii sale. Nu numai ca si-a dezvoltat un corp celebru in toata lumea, dar la si mentinut. Cu fiecare film pe care il scoate pare a fi mai bine cladit si mai bine definit. De fapt, cele mai bune performante le-a avut dupa varsta de 60 de ani. Este o inspiratie pentru toti cei care ii impartasesc pasiunea de o viata pentru fitness si culturism.

undefined

2. Frank Zane

Zane, a avut acel fizic clasic, care este inca un standard pentru culturisti si in zilele noastre. A stros cu maiestrie potentialul fiecarei grupe musculare, pentru a obtine acea forma clasica de "V" a corpului. Stia ca doar cateva sute de grame de muschi in anumite locuri creeaza impresia de forta si marime. Spre deosebire de "monstrii" din culturism de astazi, Zane a castigat Mr. Olympia cu o greutate putin sub 90 de kg.

Chiar daca preferi behemontii de astazi din culturism, nu poti sa nu respecti fizicul lui Zane, parca scluptat cu dalta. A concurat inca 10 ani dupa retragerea din circuitul Mr. Olympia, si in prezent antreneaza noi sperante ale culturismului.

undefined

3. Serge Nubret

Renumit pentru incredibila s-a forma fizica, Serge Nubret a intrat in circuitul profesionit dupa doar cativa ani de antrenamente. Faimoasele sale antrenamente, lungi si brutale, au demonstrat ca niciodata nu te poti antrena prea mult. Cand un incepator isi face griji ca se poate supraantrena de la 4 sedinte pe saptamana, veteranii ii amintesc de Serge. Da, este bine sa te odihensti si sa mananci in functie de antrenamente, dar Serge a demonstrat ca organismul se poate adapta la orice.

Arnold a spus ca Serge ii aminteste de un cal de curse, pentru ca ii puteai vedea muschii lucrand pe sub piele, atunci cand se antrena. Trupul sau clasic, bine definit, este un tel pentru multi din cei care vor sa aibe muschi dar fara a fi atat de masivi precum culturistii din zilele noastre.

undefined

4. Dorian Yates

Supranumit si "umbra" - pentru ca era o persoana foarte discreta, Dorian Yates este probabil cel mai impresionant Mr. Olympia de pana acum. Culturismul l-a luat de pe strazile din Anglia, si l-a ferit de belele. Chiar daca  Lee Haney, detinatorul titlului de Mr. Olympia inainte de Yates, era mare, Dorian Yates a dus masa musculara la un nou nivel. Antrenamentele sale brutale, axate numai pe greutati mari, raman si astazi un etalon, si filmul sau "Blood and Guts" inca inspira, chiar daca au trecut mai bine de 20 de ani de la lansare.

Culturistii mereu se defineau pentru concursurile de culturism, dar Dorian Yates a atins un nivel de definire care a uimit juriul la momentul respectiv. Secretul sau era dedictia imensa acestui sport. Facea foarte rar pauze, si avea o dieta curata tot timpul anului. Manca din cand in cand cateva "mese trisate", si isi nota cu exactitate caloriile si macronutrientii.

undefined

5. Arnold Schwarzenegger

Inceputurile umile in Austria, si succesul pe care l-a avut pe scena si in afara ei, fac din Arnold Schwarzenegger unul din cei mai cunsocuti si iubiti culturisti ai tuturor timpurilor. Este faimos pentru obsesia sa pentru antrenamente si competitie - obsesie care ii va servi si in alte aspecte ale vietii. Ca multi cei din perioada de aur a culturismului, nu tinea cont de supraantrenament, si se antrena din greu, uneori si cate 5 ore pe zi.

Dupa ce a castigat de 7 ori Mr. Olympia, si-a dus talentul - si fizicul - la Hollywood, jucand in film dupa film. A avut si doua mandate de guvernator al Californiei. Arnold este un exemplu incredibil de dedicatie si ambitie. Vointa sa la dus pe culmile succesului in orice si-a propus.

undefined

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.