2011 - Anul muschiului

Publicat in

Noul an este deja aici de doua luni. Va propun sa facem din 2011 anul muschiului!

Noul an este deja aici de doua luni. Va propun sa facem din 2011 anul muschiului! Toata lumea stie ca o musculatura bine dezvoltata si armonioasa este importanta, atat estetic dar si in privinta sanatatii. Ca sa ramanem in ton cu numarul 11, mai jos sunt unsprezece modalitati prin care veti adauga mai multi muschi.

1. Cu cat exercitiul pe care-l faceti este mai greu, cu atat este mai eficient. Asa ca alegeti cu precadere exercitii cu greutati libere, si nu pe cabluri sau alte aparate care va inlesnec miscarile.

2. Folositi mai putine suplimente si mai multa mancare. Dieta este cea mai importanta; un plan bun de nutritie trebuie sa includa alimente naturale, carnuri slabe si vegetale. Nu consumati mancaruri procesate, ambalate la conserve si cutii. Dac nu il poti omori sau cultiva, nu-l manca! Rolul suplimentelor este sa suplimenteze o dieta deja echilibrata, nu sa o inlocuiasca. De asemenea, exista foarte, foarte multe suplimente sportive inutile, al caror singur rol este sa te stoarce de bani. Asa ca economisiti-va banii, si reveniti la radacini. O proteina Whey de calitate, ulei de peste cu Omega-3 si niste multivitamine/minerale este tot ceea ce aveti nevoie.

3. Beti suficienta apa de-a lungul zilei. Este cel mai ieftin si cel mai important supliment pe care-l puteti folosi. Limitati sau evitati cu totul sucurile carbogazoase, indulcite, energizante si astfel de bauturi. Puteti bea cafea, dar fara sa adaugati multe prostii in ea.

4. Folositi greutati mari! Este o regula de bun simt, daca vrei sa construiesti muschi. Si asta include si fetele. Cu cat folosesti greutati mai mari, cu atat vei stimula mai multe fibre musculare, in consecinta construind mai multa masa musculara. Greutatea trebuie sa permita executarea de 6-10 repetari, iar ultima sa fie la fel ca prima, in ceea ce priveste corectitudinea executiei.

5. Faceti sprinturi. In panta, in linie drapta, pe scari sau orice medota va place, doar faceti sprinturi. De ce? O sa fiu cat se poate de precis. Uitati-va cum arata un sprinter. Ghiciti ce fac ei cel mai des!

6. Nu va grabiti. Si nu va concentrati execesiv de mult asupra dietei si antrenamentului. Aveti rabdare 5-6 saptamani, si apoi faceti ajustari antrenamentului sau dietei daca nu sunteti multumiti. Multi se grabesc si nu lasa destul timp ca rezultatele sa apara.

7. Folositi un jurnal. Notati in el ce exercitii faceti, ce greutati folositi, cate repetari. Notati si greutatea care o aveti, procentul de grasime, masurile grupelor de muschi. Daca nu stiti unde va aflati cand ati inceput nu o sa puteti sa va dati seama daca functioneaza sau nu. Si pozele sunt o metoda buna sa tineti evidenta.

8. Inconjurati-va de oameni pozitivi. Daca vrei sa fii mare, puternic si sanatos, trebuie sa umbli cu oameni mari, puternici si sanatosi. Anturajul, de multe ori, te ridica sau te trage in jos.

9. Principalul motiv pentru care oamenii nu ajung la antrenamente sau nu manaca cum trebuie, este "lipsa timpului". Asta este o prostie! Este doar o scuza. Daca iti doresti ceva cu adevarat, atunci lupti si obtii ce doresti. Analizati-va programul, si vedeti cat timp va uitati la TV, stati pe facebook sau alte prostii. Sigur se gasesc 45 de minute in care sa poti face un antrenament si sa prepari mese sanatoase.

10. Cititi mai mult! Articole de specialitate, romane bune, orice va place. Este important sa va antrenati si creierul, 30 de minute inainte de culcare este suficient pentru a va relaxa. Starea emotionala si mentala sunt la fel de importante in "ecuatia muschilor".

11. Nu va mai plangeti! In loc sa te plangi de cat de greu este, sau sa gasesti scuze de ce nu ai corpul la care visezi, pune mana si munceste pentru a-l obtine. Esti singurul care te poti ajuta!

Asta este tot! Nu este ceva nemaiauzit, mai mult o recapitulare a lucrurilor de bun simt, pentru cei care tind sa uite despre ce e vorba. Mult succes!

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.