Rower in stil viking pentru a slabi

Publicat in

Arde rapid grasimea cu acest antrenament metabolic foarte dur. Iata cum se face, daca indraznesti.

Vikingii sunt cunoscuti pentru faptul ca jefuiau, ardeau si aveau casti foarte misto (coarne pe casti...cat de cool este asta!). Dar baietii astia stiau si sa vasleasca. 

De ce vaslit?

Vaslitul precum cel de pe rower este printre cele mai bune exercitii pentru intregul corp. Fiecare repetare lucreaza concentric spatele, picioarele, umerii si bratele pentru a initia miscarea, pe cand flexorii soldurilor si abdomenul lucreaza excentric pentru a decelera extensia trunchiului.

Proba vikinga

Aceasta provocare implica 4 seturi pe rower, fiecare set dubland distanta celui dinainte. Fiecare set este o mini-cursa, necesitand efort maximal pentru a fi terminata. 

  • Set 1 - 125 m
  • Set 2 - 250 m
  • Set 3 - 500 m
  • Set 4 - 1000 m

Perioadele de odihna dintre seturi sunt egale cu cat dureaza sa termini setul. Asadar, daca dureaza 1:53 minute sa faci setul de 500 m, pauza pana la setul de 1000 m va fi de 1:53 secunde. Pe masura ce sprinturile cresc in durata, cresc si pauzele de odihna. 

O alta idee este de a face seturile in sens invers. Incepi cu setul de 1000 m, apoi cel de 500 m si tot asa. Si aici pauzele sunt egale cu durata setului tocmai incheiat. Aceasta metoda este mai usoara psihic si iti permite sa fii mai rapid si intens in timpul seturilor. Metoda este inspirata dintr-un studiu facut pe sprinturi cu distante descrescatoare.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.