Procente de grasime la femei: un ghid vizual

Publicat in

Pentru a intelege mai bine cum arata anumite procente de grasime la femei, am creat acest mic ghid vizual, pentru ca o poza face cat 1000 de cuvinte!

Pentru ghidul vizual al procentelor de grasime la barbati, arunca o privire aici!

Acest mic ghid vizual poate fi folosit pentru a estima procentele de grasime ale unei femei, doar vizual. Pozele de aici au fost facute la maxim cateva zile dupa ce procentele de grasime au fost determinate prin masuratori de laborator precum cantarite hidrostatica, scanare DXA (cel mai frecvent) sau scanare BIA multifrecventa. Toate pozele sunt de la cliente sau postate public pe internet. 

Ca o referinta semi-obiectiva, urmatorul tabel de la "American Council on Exercise" este util de a fi retinut. Multi au o imagine distorsionata despre cum arata de fapt anumite procente de grasime, in realitate si nu doar pe hartie. Multe din metodele utilizate cel mai frecvent la masurarea procentelor de grasime nu sunt de incredere, multe din ele nefiind calibrate la populatia atletica, cantarele cu impedanta (BIA) cu o singura frecventa si masurarea pliurilor cutanate (aici conteaza foarte mult cat de priceput este cel care o face). Nici la nivel de competitoare de bikini nu prea se scade sub 12% grasime corporala pentru ca se intra in grasimea esentiala.

Sursa tabel: American Council on Exercise
Clasificare   Procente grasime corporala femei 
Grasime esentiala 10-13%
Sportive 14-20%
Fitness 21-24%
Medie 25-31%
Obezitate* 32+%

*Nu sunt de acord cu aceasta clasificare. Datele arata ca peste 33% inseamna supraponderabilitate si de la 39% in sus este obezitate. 

Procente de grasime la femei

21,9% vs. 17% grasime corporala

undefined

21%  grasime corporala

undefined

20% vs. 18% grasime corporala

undefined

24,5%  grasime corporala

undefined

26% grasime corporala

undefined

26,9% vs. 15,7% grasime corporala

undefined

44% grasime corporala

undefined

Compilatii procente grasime fata-spate

undefined

 

undefined

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.