Pau d arco grabeste descompunerea estrogenului

Publicat in

Pau d'arco este este o specie a copacului Tabebuia, din scoarta caruia se fac suplimente nutritive pentru combaterea cancerului, dar noi studii sustin si ideea ca acest extract poate fi folosit de culturisti pentru lupta cu estrogenul.

Producatorii de suplimente nutritive vand Pau d'arco - un extract facut din scoarta arborelui sud-american Tabebuia - ca un stimulator al sistemului imunitar si un anti-cancerigen, dar conform cercetatorilor de la "Centrul de preventie al cancerului din New York", Pau d'arco are si proprietati antiestrogene. Pot culturistii sa amestece Pau d'arco cu rodia pentru a diminua cat mai mult efectele estrogenului?

Indienii sud-americani folosesc des Pau d'arco, sub forma de ceai, si asta de sute de ani. Fac asta pentru a combate bolile infectioase. Extractul de Pau d'arco contine naftaquinone precum lapachol, dar contine si antroquinone care au un efect toxic. Daca dai doze mari de lapachol soarecilor de laborator gestanti, embrionul moare. 

Oncologistii moleculari au examinat Pau d'arco ca un potential medicament impotriva cancerului. Specialistii de la "Centrul de combatere al cancerului" au expus celule canceroase de san MCF-7, care cersc mai mari cu cat primesc mai mult estrogen, unui extract pe baza de apa de Pau d'arco. Cu cat extractul era mai puternic, cu atat era mai toxic pentru celulele canceroase.

undefined

Mecanismul de actiune al Pau d'arco

Cand cercetatorii au examinat activitatea unor gene importante din celule, au observat cum Pau d'arco inhiba celulele canceroase: a crescut activitatea genei pentru enzima CYP1A1 cu un factor de 19,8 (graficul de mai jos este logaritmic, nu liniar). Activitatea genei pentru CYP1B1 a crescut cu un factor de 7,9. 

undefined

CYP1A1 este, in ceea ce priveste estrogenul, o enzima buna. Converteste estorgenul in forma benigna 2-hidorxi-estradiol. CYP1B1 este o enzima mai putin buna si converteste estrogenul in 4-hidorxi-estradiol. 4-hidorxi-estrdiol este mai putin activ decat estrogenul in sine, dar tot ridica ingrijorari oncologice, pentru ca se poate atasa de ADN, provocand pagube si transformand o celula sanatoasa in una cancerigena.

Daca fumezi, mai bine nu folosesti Pau d'arco: fumatorii cu o gena mai activa pentru CYP1A1 dezvolta mai rapid cancer decat alti fumatori.

Substante precum extractul din samburi de struguri sau extractul din rodie inhiba aromataza, enzima care converteste testosteronul in estrogen. Cand sunt combinate cu un potentator al CYP1A1 precum Pau d'arco, toate aceste substante pot avea un efect antiestrogen foarte puternic. Astfel de combinatii pot fi utile culturistilor dar si sportivilor in general, pentru care nivelele crescute de estrogen duc la acumularea de grasime si scaderea performantelor sportive. 

Utilizatorii de steroizi nu trebuie sa se bazeze exclusiv pe astfel de remedii, dar Pau d'arco in combinatie cu alte extracte naturale cu proprietati antiestrogene poate fi folosit in perioada post ciclu, pentru a ajuta la revenire. 

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Cum sa cresti densitata de receptori androgeni Cum sa cresti densitatea de receptori androgeni Stiinta si-a dat seama de ce unii sunt hardgaineri si altii monstrii ai masei musculare! Iata despre ce este vorba si ce poti face! 06 Jan, 2020
acetil-l-carnitina - aminoacidul ideal pentru masamusculara si concentrare mai buna Ia acest aminoacid pentru a te antrena mai eficient si a gandi mai bine Acest aminoacid iti imbunatateste concentrarea, starea de spirit, energia si chiar capacitatile de a invata lucruri noi. Iata despre ce este vorba! 09 Jan, 2017
suplimente eficiente pentru cresterea testosteronului 8 metode foarte eficiente pentru a iti creste testosteronul Testosteronul este un hormon produs de corpul uman dupa care alearga toti cei care vor masa musculara si forta. Vestea proasta este ca dupa pubertate nivelele descresc constant. Vestea buna este ca exista metode si suplimente naturale care pot inversa procesul, crescand nivelele de testosteron secretat de corp. 27 Mar, 2017
Suplimente nutritive cu acid ursolic si ce pot face pentru tine Acid ursolic - anabolic si arzator de grasimi Acidul ursolic este un compus bio, regasit in plante si care exercita puternice efecte anabolice si lipolitice asupra organismului uman. 14 Feb, 2016
Inlocuieste proteina din zer cu proteina din mazare Cel mai bun inlocuitor pentru proteina din zer Proteina din zer este regele suplimentelor proteice, dar nu trebuie sa disconsideram sursa sa, si anume proteina din lapte. Afla de ce proteina din lapte este cel mai bun inlocuitor pentru proteina din zer. 14 Feb, 2016
femeile prefera barbatii cu cortizol mic Relaxeaza-te...femeile prefera barbatii cu cortizol mic In studii unde femeile sunt puse sa alcatuiasca fata barbatului ideal si sa ii clasifice in functie de atractie, sunt mai atrase sexual de barbatii cu nivele mari de testosteron, ceea ce inseamna implicit nivele mici de cortizol. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.