Tinder si steroizii anabolizanti

Publicat in

Un nou studiu a descoperit o legatura intre fanii aplicatiilor de dating si utilizarea de steroizi anabolizanti, suplimente de culturism si post intermitent.

Multi din cei care trag de fiare nu vor iubite sau iubiti. Au timp doar pentru ei. In plus, este deja suficient de greu sa iti faci prietenii, rudele si fratii sa inteleaga de ce petreci atat de mult timp la sala. Cine mai are nevoie de inca o persoana care sa le reproseze pasiunea lor! 

Desigur, sa nu fii intr-o relatie te face sa ratezi mult sex. Aici intervine Tinder si alte aplicatii de genul asta. Inlesnesc mult gasirea unui partener pentru sex - inca un lucru de taiat de pe lista zilnica de sarcini:

 • Spala hainele de sala.
 • Mai comanda niste suplimente.
 • Planifica antrenamentul de saptamana viitoare.
 • Fa niste sex! 

Cercetatorii unui nou studiu sunt de parere ca aplicatiile de dating sustin un comportament nesanatos legat de greutatea corporala. Mai exact, spun ca cei care folosesc astfel de aplicatii sunt mai predispusi la a utiliza suplimente de culturism, pastile de slabire, laxative si chiar sa apeleze mai des la practici de slabire precum postul intermitent sau voma (bulimie). 

Au descoperit si ca cei care utilizeaza aceste aplicatii sunt mai predispusi sa apeleze la steroizi, fata de cei care nu folosesc, cu un factor de 16,2. Cred ca au nimerit invers rezultatele, cei care utilizeaza steroizi fiind mai predispusi sa foloseasca si Tinder, dar sa vedem ce au descoperit ei. 

Ce au facut in studiu

Cercetatori de la Universitatea Harvard au dat chestionare la 1726 de persoane intre 18 si 65 de ani si au descoperit ca 17% din ei foloseau aplicatii de dating. O proportie covrastitoare din cei 17% au recunoscut ca au incercat sa slabeasca sau sa isi imbunatateasca aspectul fizic prin metode "nesanatoase", in ultimele 12 luni. 

"Nesanatos" a fost definit ca folosind una din urmatoarele 6 metode pentru a slabi: laxative, abtinera totala de la mancare, pastile de slabire, suplimente de culturism sau utilizarea de steroizi anabolizanti. 

 pastile anti-ejaculare precoce

Ce au descoperit

Cercetatorii au scris ca cei care foloseau aplicatii de dating aveau sanse mult mai mari sa aibe un comportament nesanatos de control al greutatii, fata de cei care nu foloseau astfel de aplicatii:

 • 11,7% din femeile care foloseau aplicatii de dating au folosit laxative pentru a slabi, iar dintre barbati 18,8%.
 • 9% din femei au vomitat dupa ce mancau pentru a nu se ingrasa, iar in randul barbatilor procentul este de 16%.
 • 30% din femei nu au mancat nimic perioade lungi de timp, iar din barbati 36%.
 • 13% din femei au folosit pastile de slabit, comparativ cu 16,7% din barbati.
 • 7,9% din femei au folosit suplimente pentru culturism, comparativ cu 28,7% dintre barbati.
 • 4,8% din femei au folosit steroizi anabolizanti, comparativ cu 14,6% din barbati.

Comparativ cu femeile care nu au folosit aplicatii de dating, cele care au folosit au avut sanse mai mari sa aibe un comportament nesanatos pentru a slabi si a arata mai bine (de 2,3 - 26,9 ori mai mult). La barbati valorile au fost intre 3,2 si 14,6 ori. 

Cercetatorii au concluzionat ca aplicatiile precum Tinder, si mass media in general, contribuie la o peceptie proasta asupra propriului corp prin promovarea unor modele ideale ale barbatilor si femeilor. Pentru barbati, modelul este unul musculos, cu procente mici de grasime. Pentru femei, trebui sa fie cat mai suple si tonifiate. 

Ce inseamna toate acestea pentru tine

Nu trebuie sa fii sociolog sa iti dai seama ca aplicatiile precum Tinder pun presiune pe oameni sa arate cat mai bine. 

Dar legat de studiul de fata, am o problema cu categoriile de slabit nesanatos. Exista o multime de persoane care urmeaza postul intermitent sau care folosesc suplimente de culturism si nu este nimic nesanatos in asta. Chiar si steroizii pot fi folositi pentru imbunatatirea sanatatii, dar cazurile sunt rare si deseori nu se intampla asta! 

Concluzia ca apliatiile de dating ii fac pe oameni sa adopte aceste comportamente "nesanatoase", adica sa ia suplimente si steroizi, sustin ca este exact opusul: cei care iau suplimente si steroizi sunt mai aplecati catre utilizarea de apliatii precum Tinder. Pana la urma, un animal sanatos este unul infierbantat, mai ales daca are in el si ceva testosteron sintetic. 

Referinte

 1. Tran, Alvin, et al. "Dating app use and unhealthy weight control behaviors among a sample of U.S. adults: a cross-sectional study," Journal of Eating Disorders, May 31, 2019.
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.