Cresti mai mult prin a NU manca proteine

Publicat in

Aceasta teorie a lui Vince Gironda, care presupune abstinenta de la proteine o perioada limitata de timp, te poate ajuta sa devii mai mare si mai musculos.

Raposatul Vince Gironda, supranumit si "Iron Guru" a fost unul din cei mai cunoscuti si influenti culturisti din toate timpurile, cat si un mare antrenor. Larry Scott, primul Mr. Olympia, s-a antrenat la sala lui Vince Gironda. la fel si Mohamed Makkaway, unul din cei mai buni culturisti ai anilor '80.
Si la fel au facut alte zeci de culturisti, unii din ei celebri, plus mii si mii de oameni obisnuiti care au mers la sala sa sau i-au urmat sfaturile din numeroasele sale carti. 

Timp de 55 de ani, Vince Gironda a trait si respirat pentru culturism si a pus bazele unor metode si principii care sunt folosite si astazi. De ce va spun toate astea intr-un articol despre nutritie? O sa aflati imediat.

Cand Gironda antrena pe cineva care avea un plafon si nu mai reusea sub nicio forma sa creasca, ii prescria o dieta speciala. Timp de 5-7 zile trebuia sa manance numai legume crude. Fara niciun fel de proteine, alimente animale sau orice fel de supliment nutritiv. Doar legume crude si apa!
Teoria sa era ca supraincarcarea intestinelor cu ramasitele alimentare, in special de la alimente de provenienta animala, bogate in proteine, plus alte mancaruri nocive de tip fast food, blocau intregul sistem si impiedicau progresele in ceea ce priveste acumularea de masa musculara.

Asadar, cei antrenati de Vince Gironda mancau timp de 4-7 zile DOAR legume crude si salate verzi stropite cu foarte putin otet. Singurul supliment folosit era pudra din seminte de psyllium, dizolvata in apa, care ajuta la curatarea colonului. Dupa ce totul era curatat pe interior, reveneau la dieta lor normala, specifica culturistilor, si progresele apareau si ele curand.

Suna prea bine ca sa fie adevarat, dar incercati si veti vedea ca este adevarat. Organismul este un mecanism complex si sensibil, si orice blocaj la un anumit nivel are repercusiuni in intregul sistem.
Singura recomandare, sau mai degraba adaptare care trebuie facuta, este in ceea ce priveste calitatea legumelor. Dieta stricta folosita de Gironda era populara in anii '50 - '60, cand uzul pesticidelor si chimicalelor in agricultura era abia la inceput si pe scara mica. 

In zilele noastre chiar si legumele sunt pline uneori de toxine, de aceea pentru aceasta cura folositi legume crescute bio, fara chimicale si pesticide. 

In locul puderei de psyllium puteti folosi preparate special concepute pentru detoxifiere, care au in compozitia lor si psyllium dar si alte ingrediente naturale care curata eficient colonul. 

Sa recapitulam! Timp de 5-7 zile nu se consuma nicio proteina, se mananca DOAR legume crude si salate verzi (fara fructe, ulei si eventual doar putin otet) si se bea cat mai multa apa, alaturi de psyllium sau alte preparate naturale de detoxifiere. NU se foloseste niciun fel de supliment alimentar si sportiv (fara proteine, aminoacizi, creatina, stimulatoare hormonale sau orice altceva). Incercati aceasta metoda "old school" si veti incepe sa puneti iarasi muschi pe voi. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.