Mirosul care atrage barbati

Publicat in

Pot barbatii folosi semnale chimice pentru a stii cand domnisoarele sunt dispuse sa ravaseasca cearceafurile? Iata ce spune un studiu fascinant!

Oamenii comunica intre ei in multe feluri non-verbale. Unul din cele mai interesante feluri este prin semnale chimice: semnale chimice transmise prin secretii corporale, precum transpiratia. De exemplu, putem mirosi la propriu frica, chiar daca aceasta cale de comunicare este mai mult in subconstient. 

Dupa ce stiinta a descoperit aceste cai de comunicare, mintea excitata a unor cercetatori a ajuns si la intrebarea evidenta: "putem mirosi cand o femeie este excitata?". 
Se pare ca da!

Studiul

Pentru acest studiu, a fost nevoie de cateva femei excitate si niste tipi dispusi sa le miroasa transpiratia. Sunt sigur ca anuntul de selectie al voluntarilor a fost foarte interesant! In cele din urma, 11 femei si 24 de barbati s-au oferit sa participe la studiu! 

Femeile au fost instruite sa nu poarte parfum sau deodorant. De asemenea, nu aveau voie sa participe la test daca luau pastile de contraceptie chimice. Cercetatorii erau ingrijorati ca pastilele contraceptive ar putea altera semnalele chimice si afecta negativ libidoul.

Pentru acest experiment ciudat, s-au lipit discuri de vata sub bratele femeilor, apoi au ciclat pe o bicicleta statica la 80% intensitate. 

Apoi au fost impartite in doua grupuri. Fiecare grup a vizionat un clip video diferit si a raspuns la niste intrebari dupa:

  • Grupul unu, grupul de control, a vazut o parte dintr-un documentar despre construirea de poduri. Niciuna din participante nu a raportat ca s-a simtit excitata; asadar, Discovery Chanel nu te face sa te simti sexy! 
  • Grupul doi a vizionat un clip de 20 de minute dintr-un film erotic numit "9 Songs", care a implicat sex nesimulat intre protagonistii filmului. De aceasta data, toate femeile din acest grup au raportat ca se simt excitate dupa ce au vazut clipul.

Vata a fost colectata la ambele grupuri, impartita si prezentata barbatilor pentru a o mirosi. 

 pastile anti-ejaculare precoce

Rezultatele

Pe scurt, toti barbatii au clasificat vata provenita de la grupul excitat mai atragatoare. Ca urmare, barbatii au simtit un crestere a propriului libidou.

Aceeasi barbati nu au simtit nimic in aceasta privinta mirosind vata femeilor care nu au fost excitate.

S-a concluzionat ca: "barbatii sunt sensibili la semnalele olfactive ale stimularii sexuale eliberate de femei." Aceasta cercetare sugereaza ca acele semnale, alaturi de expresiile corespunzatoare vizuale si auditori ale interesului sexual, pot produce smenale puternice care sa creasca motivarea sexuala. 

Cu alte cuvinte, femeile senzuale elibereaza un miros aparte prin transpiratie pe care barbatii il pot simti (chiar daca la nivel subconstient). Cand barbatii il percep, se excita la randul lor. 

Stiinta poate fi distractiva uneori, nu-i asa? 

Referinte

  1. Wisman, et al. "Sexual Chemosignals: Evidence that Men Process Olfactory Signals of Women’s Sexual Arousal," Archives of Sexual Behavior, 2020.

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.