Flexii pentru biceps din inclinat in fata

Publicat in

Daca vrei pompari cat mai mari atunci cand iti antrenezi bicepsii, incearca acesta abordare usor diferita a flexiilor pentru biceps cu bara: apleacarea usoara in fata a trunchiului.

Flexiile cu haltera, bara Z sau gantere, sunt exercitii clasice din culturism, pentru ca toate sunt grozave pentru dezvoltarea bicepsilor. Cu toate acestea, inclinarea in fata atunci cand faci astfel de flexii (indiferent ca le faci cu haltera, bara Z sau gantere) duce exercitiul la urmatorul nivel, si vei simti cum iti explodeaza pur si simplu bratele.

Cum se face

In loc sa stai drept cand faci flexiile, indoaie usor genunchii, la 15 grade, si pivoteaza soldurile in fata ca si cum ai face Good Mornings, astfel incat trunchiul sa fie aplecat in fata, cu spatele drept. Cheia este de a tine bratele aproape de corp, in linie cu trunchiul, ca atunci cand faci flexiile traditionale, cu trunchiul drept.

Chiar daca flexiile din inclinat in fata prezinta doar o modificare subtila a flexiilor traditionale, stimulii primiti de muschi sunt foarte diferiti. Asta pentru ca se creeaza un nou punct de incarcare maxima a bicepsilor.

flexii aplecat in fata   flexii aplecat in fata 2

Toate exercitiile care implica greutati la liber, si chiar si unele pe cabluri, au un punct in raza de miscare a greutatilor cand exercitiul este cel mai dificil pentru muschi, si un alt punct cand este cel mai usor. In timpul flexiilor traditionale, punctul in care bicepsii sunt incarcati (stimulati) la maxim, este atunci cand antebratele sunt paralele cu solul, sau perpendiculare pe vectorul de incarcare (adica gravitatia), pentru ca atunci parghia formata de brate este cel mai intinsa. Se numeste punctul de maxima incarcare!
In acest punct soliciti si activezi cel mai mult muschii, din moment ce ai cel mai redus avantaj mecanic.

Este important de inteles ca punctul de maxima incarcare nu are nimic de a face cu raza de miscare a flexiilor pentru biceps, ci cu vectorii de forta implicati in raza de miscare.

Cand executi flexii pentru biceps din inclinat in fata, schimbi punctul de maxima incarcare al bicepsului. Nu se va mai afla la jumatatea razei de miscare, ci aproape de contractia de sus a miscarii. asta pentru ca daca te apleci in fata, antebratul este paralel cu solul atunci cand greutatile aproape ca au ajuns sus. Tocmai in acest punct exercitiul este cel mai dificil, aici parghia bratelor fiind cea mai scurta. astfel, bicepsii lucreaza mai intens si pentru mai mult timp.

Sa fim intelesi, nu zic ca acest fel de a face flexii este superior variantei traditionale de flexii din picioare. Si nici nu iti recomand sa inlocuiesti total flexiile traditionale cu cele din inclinat in fata. Doar arat o varianta a flexiilor pentru biceps, pe care o poti folosi alaturi de flexiile traditionale. Nu numai pentru a obtine o pompare incredibila, dar si sa iti lucrezi bicepsii din unghiuri diferite si sa ii faci sa lucreze mai eficient si inteligent.

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Exercitiile pliometrice - antrenamente cu sarituri Exercitiile pliometrice Exercitiile pliometrice sunt miscari scurte si puternice care ne ajuta sa devenim mai rapizi si mai puternici, dar si sa avem o masa musculara mai mare si mai putina grasime. 14 Feb, 2016
genuflexiuni cu bara in spate pentru picioare masive si un corp bine dezvoltat Genuflexiunile cu bara in spate Genuflexiunile cu bara in spate reprezinta cel mai puternic si eficient exercitiu din culturism. PUNCT! Nu exista niciun exercitiu care sa iti dezvolte masa si forta musculara generala asa cum o fac genuflexiunile cu bara in spate. 14 Feb, 2016
O metoda clasica din culturism,s eturile piramidale, au trecut testul timpului pentru ca functioneaza in dezvoltarea masei musculare Seturi piramidale pentru masa musculara si forta Seturile piramidale presupun folosirea aceleiasi greutati pentru seturi descrescatoare. Sunt simple, logice si eficiente. Incearca-le! 14 Feb, 2016
Construirea unui antrenament reusit in sala de forta Conceptele fundamentale pentru antrenamente reusite Nu exista o metoda care te va face imens peste noapte, nu exista o metoda care te va defini muscular in timp scurt si nu exista niciun echipament minune pe care sa il folosesti pentru a deveni mai puternic si mai musculos. Totul tine de vointa, perseverenta si antrenamente facute corect. 14 Feb, 2016
impinge cu gantere de pe podea pentru a iti dezvolta pieptul si a iti proteja umerii Prese cu gantere de pe podea pentru forta, marime si sanatate Adauga masa tricepsilor, dezvolta-ti pieptul superior si creste-ti forta la prese; toate acestea in timp ce iti "vindeci"' umarul. Un singur exercitiu poate face asta: presa uniletareala de pe podea. 14 Feb, 2016
Masa musculara mai mare luand perioade de odihna Fa-te mai mare facand mai putin Perioadele planificate de descrestere a intensitatii antrenamentelor fac parte din trusa de unelte pentru construirea unui fizic masiv, musculos si bine definit. Din pacate, importanta acestor perioade de descarcare este trecuta cu vederea de prea multi. 14 Feb, 2016

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.