Flexii pentru biceps din inclinat in fata

Publicat in

Daca vrei pompari cat mai mari atunci cand iti antrenezi bicepsii, incearca acesta abordare usor diferita a flexiilor pentru biceps cu bara: apleacarea usoara in fata a trunchiului.

Flexiile cu haltera, bara Z sau gantere, sunt exercitii clasice din culturism, pentru ca toate sunt grozave pentru dezvoltarea bicepsilor. Cu toate acestea, inclinarea in fata atunci cand faci astfel de flexii (indiferent ca le faci cu haltera, bara Z sau gantere) duce exercitiul la urmatorul nivel, si vei simti cum iti explodeaza pur si simplu bratele.

Cum se face

In loc sa stai drept cand faci flexiile, indoaie usor genunchii, la 15 grade, si pivoteaza soldurile in fata ca si cum ai face Good Mornings, astfel incat trunchiul sa fie aplecat in fata, cu spatele drept. Cheia este de a tine bratele aproape de corp, in linie cu trunchiul, ca atunci cand faci flexiile traditionale, cu trunchiul drept.

Chiar daca flexiile din inclinat in fata prezinta doar o modificare subtila a flexiilor traditionale, stimulii primiti de muschi sunt foarte diferiti. Asta pentru ca se creeaza un nou punct de incarcare maxima a bicepsilor.

flexii aplecat in fata   flexii aplecat in fata 2

Toate exercitiile care implica greutati la liber, si chiar si unele pe cabluri, au un punct in raza de miscare a greutatilor cand exercitiul este cel mai dificil pentru muschi, si un alt punct cand este cel mai usor. In timpul flexiilor traditionale, punctul in care bicepsii sunt incarcati (stimulati) la maxim, este atunci cand antebratele sunt paralele cu solul, sau perpendiculare pe vectorul de incarcare (adica gravitatia), pentru ca atunci parghia formata de brate este cel mai intinsa. Se numeste punctul de maxima incarcare!
In acest punct soliciti si activezi cel mai mult muschii, din moment ce ai cel mai redus avantaj mecanic.

Este important de inteles ca punctul de maxima incarcare nu are nimic de a face cu raza de miscare a flexiilor pentru biceps, ci cu vectorii de forta implicati in raza de miscare.

Cand executi flexii pentru biceps din inclinat in fata, schimbi punctul de maxima incarcare al bicepsului. Nu se va mai afla la jumatatea razei de miscare, ci aproape de contractia de sus a miscarii. asta pentru ca daca te apleci in fata, antebratul este paralel cu solul atunci cand greutatile aproape ca au ajuns sus. Tocmai in acest punct exercitiul este cel mai dificil, aici parghia bratelor fiind cea mai scurta. astfel, bicepsii lucreaza mai intens si pentru mai mult timp.

Sa fim intelesi, nu zic ca acest fel de a face flexii este superior variantei traditionale de flexii din picioare. Si nici nu iti recomand sa inlocuiesti total flexiile traditionale cu cele din inclinat in fata. Doar arat o varianta a flexiilor pentru biceps, pe care o poti folosi alaturi de flexiile traditionale. Nu numai pentru a obtine o pompare incredibila, dar si sa iti lucrezi bicepsii din unghiuri diferite si sa ii faci sa lucreze mai eficient si inteligent.

Referinte

Articole din aceiasi categorie

metoda de a iti creste muschii prin antrenamente Repetari miotonice pentru masa musculara mare Exista repetari eficiente si exista repetari bune de aruncat la gunoi. Iata cum sa faci fiecare repetare sa conteze, pentru a creste cat mai mult in masa musculara. 18 Dec, 2018
genuflexiuni cu bara in spate pentru picioare masive si un corp bine dezvoltat Genuflexiunile cu bara in spate Genuflexiunile cu bara in spate reprezinta cel mai puternic si eficient exercitiu din culturism. PUNCT! Nu exista niciun exercitiu care sa iti dezvolte masa si forta musculara generala asa cum o fac genuflexiunile cu bara in spate. 14 Feb, 2016
Fa exercitii pliometrice pentru masa musculara, viteza si definire Cum sa profiti de exercitiile pliometrice Exercitiile pliometrice ar trebui facute de oricine vrea masa musculara, definire, viteza, forta, putere si conditie fizica superioara. Pentru a fi cat mai eficiente si a nu te accidenta este bine sa urmezi cateva reguli simple. Iata despre ce este vorba! 14 Feb, 2016
impins cu benzi elastice pentru umeri mari Un nou exercitiu pentru umeri uriasi Acest exercitiu loveste in toate cele trei capete ale umerilor plus romboizi si trapez. Greu de intrecut! Iata despre ce este vorba. 03 Jan, 2017
Antreneaza aceeasi grupa musculara doua zile la rand Antreneaza aceeasi grupa musculara doua zile la rand Pentru cresteri musculare mai bune, lucreaza intens o grupa musculara intr-o zi si a doua zi lucreaza aceeasi grupa musculara cu greutati usoare, de pompare. Iata de ce functioneaza. 11 Jun, 2019
Sarituri pe cutie de ce - sa iubesti exercitiile pliometrice 7 motive pentru a iubi sariturile pe cutie Sariturile pe cutie sunt un exercitiu pliometric, care aduce numeroase beneficii in ceea ce priveste conditia fizica, aspectul fizic si variatia antrenamentelor. Invata sa le iubesti si vei avea o noua unealta prin care sa progresezi catre scopul tau. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.