Imbunatatirea utilizarii testosteronului cu L-carnitina

Publicat in

L-carnitina poate ajuta la o utilizare mai buna a principalului hormon anabolic al corpului, testosteronul.

Probabil cel mai important element cand vine vorba de cresterea uriasa a muschilor este capacitatea de a folosi la maxim nivelele de testosteron disponibile in organism. Totusi, niciun supliment nu a fost conceput sa "impinga" testosteronul direct in muschi. Cel putin, nu pana acum!

L-carnitina

Testosteronul este cel mai puternic hormon de constructie al masei musculare din corp. Cu toate acestea, 98% din el, nu este testosteron liber, si este inutil in promovarea anabolismului. Doar testosteronul liber se poate utiliza pentru cresterea musculara.

Cum doar 2% din testosteronul total este liber, gasirea unei modalitati de a imbunatatii utilizarea testosteronului liber, fara a afecta productia naturala de testosteron, este un progres imens. Singura modalitate de a face asta este prin marirea numarului de receptori androgeni din muschi. Si asta ne duce la l-carnitina.

Intr-un studiu inovator, cercetatorii de la Universitate din Conneticut au testat efectele l-carnitinei asupra utilizatrii testosteronului liber. In cele 21 de zile de studiu, l-carnitina a marit receptorii androgeni disponibili inainte de antrenament, fata de grupul placebo.

Receptorii androgeni mediaza influenta testosteronului liber asupra sintezei proteinelor, asadar o marire a numarului lor permite utilizarea imbunatatita a acestui testosteron liber la nivelul fibrelor musculare. De aceea studiul de care vorbeam mai sus este atat de important pentru culturisti.

Efectele l-carnitinei de atragere in celulele musculare a unei cantitati mai mari de testosteron liber este cheia unei cresteri musculare sporite. Si efectele sale nu se opresc aici. S-a mai constata ca l-carnitina are proprietati care grabesc regenerarea musculara. S-a utilizat rezonanta magnetica (RMN) pentru a testa efectele suplimentarii cu 2 grame de l-carnitina. Aceasta cantitate este suficienta pentru a creste nivelele plasmatice de carnitina pentru un barbatn sanatos, care face antrenamente cu greutati in mod regulat.

L-carnitina reduce catabolismul indus de antrenament si generarea de radicali liberi; cu alte cuvinte, l-carnitina favorizeaza crearea unui mediu anabolic optim pentru recuperarea dupa antrenament.  

Partea proasta in toata povestea legata de l-carnitina este ca multe studii au demonstrat impactul sau slab cand se vrea arderea grasimilor. Cu toate acestea, suplimentele cu l-carnitina sunt inca promovate ca arzatoare de grasimi. Ar fi mai intelept sa utilizati l-carnitina pentru efectele sale asupra receptorilor androgeni si de creare a unui mediu anabolic; sansele sa inregistrati progrese in dezvoltarea musculaturii sunt mai mari decat sa slabiti folosind l-carnitina.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.