Citrulina malat ajuta la o recuperare mai rapida

Publicat in

Citrulina malat protejeaza muschii de oboseala si ii ajuta sa se recupereze mai rapid dupa un antrenament intens.

Chiar daca nu este o componenta frecventa a suplimentelor sportive, mai ales in cantitati semnificative, citrulina malat se pare ca este un ingredient vital pentru cei care practica sport, in special pentru cei care lucreaza cu greutati.

Chiar daca datele sunt limitate, se pare ca citrulina malat protejeaza muschii de oboseala si ii ajuta sa se recupereze mai rapid dupa un antrenament intens. Sunt cazuri cand sportivilor li s-au administrat 12 grame de citrulina inainte de antrenament, si s-au raportat rezultate uimitoare.

Un raport preliminar de la cercetaori spanioli, arata o crestere cu 52% in ceea ce priveste performantele antrenamentelor cu greutati (impins cu haltera din culcat pana la epuizare, cu 80% din greutatea maxima) de la o doza de 8 grame de citrat malat, luata cu 60 de minute inainte de antrenament. Citratul malat a redus si febra musculara a subiectilor cu 40%.

Mecanismul exact de actiune nu este cunsocut, dar se presupune ca actioneaza ca un tampon pentru acidul lactic si amoniu, care se acumuleaza in muschii scheletici, cand sunt supusi efortului. Aceste date sunt intrigante, si sper ca pe viitor o sa apara mai multe informatii despre citratul malat, si uzul lui in suplimentatia sportiva.

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.