Insulina

English Version Publicat in

Insulina este cel mai puternic agent anabolic din lume. Folosita corespunzator poate aduce castiguri in masa musculara extraordinare, precum nicio alta substanta disponibila nu poate. FOLOSITA NECORESPUNZATOR TE POATE UCIDE. Cu siguranta nu este o substanta cu care sa te joci, si cu siguranta nu merita sa te expui la astfel de riscuri daca nu este un culturist profesionist.

Insulina este cel mai puternic agent anabolic din lume. Folosita corespunzator poate aduce castiguri in masa musculara extraordinare, precum nicio alta substanta disponibila nu poate. FOLOSITA NECORESPUNZATOR TE POATE UCIDE.

Inainte de a continua trebuie subliniata ultima parte. Nu este doar un joc de cuvinte. Insulina poate ucide foarte usor. Daca se ia prea multa deodata organismul intra in coma si moare. Este o substanta care trebuie folosita cu foarte mare atentie. Inainte de asta se cere o informare cat mai amanuntita din mai multe surse. Daca nu esti gata sa cauti si sa te informezi cat mai bine, nu esti gata sa folosesti insulina.

Aceastea fiind spuse putem continua. Insulina este o proteina secretata de pancreas, care actioneaza asupra ficatului pentru a stimula producerea de glicogen din glucoza si pentru a opri transformarea non-carbohidratilor in glucoza. Insulina ajuta de asemenea si la raspandirea mai rapida a glucozei la celule cu receptori insulinici, asta inculzand si tesutul muscular. Putem spune in mod cert ca insulina este anabolica ea facand proteinele ingerate mult mai eficiente prin promovarea transportului aminoacizilor la celulele musuclare. Are de asemenea efect anabolic si asupra oaselor, crescand densitatea acestora. Alt mecanism prin care insulina este anabolica il reprezinta cresterea nivelelor de IGF, un puternic hormon anabolizant.

Alt aspect neasteptat al insulinei este capacitatea acesteia de a creste nivelul Hormonului Luteinizant si FSH (Follicle stimulating hormone sau hormonul stimulator al foliculilor - creste productia de androgen  in Celulele Sertoli din testicul), ambii hormoni stimuland secretia testosteronului. Insulina ajuta la legarea steroizilor anabolizanti de receptorii androgenici, ceea ce sugereaza un efect sinergetic al insulinei atunci cand este combinata cu steroizi anabolizanti. Intre insulina, IGF si hormonul de crestere exista o stransa legatura, actiuniile fiecaruia fiind legate de celelate. Folosirea celor trei alaturi de steroizi si de un arzator de grasimi, este cu siguranta cel mai puternic ciclu de acumulare de masa musculara si definire.

Dar, ca intotdeuna, exista si vesti proaste. Insulina poate foarte usor sa favorizeze acumularea de strat adipos. Majoritatea culturistilor care folosesc insulina o combina cu un arzator de grasimi (medicamente pentru  glanda tiroida de obicei, precum Cytomel), plus steroizi si IGF, cum a  fost spus mai sus. Toate aceastea duc la scaderea sanselor de acumulare a grasimii.

Insulina endogena (cea care se gaseste natural in corp ) actioneaza pe principiul feedback-ului.  Daca nivelul glucozei creste, atunci cand mancam ceva dulce, creste si secretia insulinei. Cand glucoza este scazuta, insulina este si ea scazuta.  Simpla adaugare  de glucoza lichida intr-o portie de aminoacizi lichizi creste cu 50% absortia acestora. Daca acest lucru se obtine prin raspunsul natural la glucoza, imaginati-va ce rata a absortei veti avea injectandu-va insulina.

Insulina exogena (cea care se gaseste la fiole) este folosita in cazul diabeticilor, asa ca folosirea necorespunzatoare a insulinei va poate transforma in diabetici.

Exista studii si articole de specialitate care arata ca insulina a fost folosita cu succes pentru prevenirea catabolismului. S-a remarcat o imbunatatire de 32% in tratarea copiilor care sufereau de catabolism extrem. De asemenea, cu ajutorul insulinei s-a reusit impiedicarea pierderii de proteine la victimele cu arsuri grave. Este important de stiut ca trebuie sa fie prezenti destul de multi aminoacizi in organism pentru ca insulina sa aiba efect anabolic. Daca concentratiile de proteine  sunt normale sau mari atunci insulina le va depozita in tesutul muscular, ceea ce va duce la castigarea de masa musculara. Acest efect al insulinei de a depozita proteinele in muschi se datoreaza faptului ca stimuleaza sinteza proteinelor si impiedica catabolismul. Ce trebuie inteles de aici este ca desi se administreaza insulina, cheia succesului consta in dieta. Trebuie sa ai destula proteina pentru a cosntrui masa musculara, indiferent de cata insulina folosesti.

Insulina poate utiliza eficient mult mai multa proteina decat poate organismul in mod normal si de aceea daca v-ati hotara sa folositi insulina, ar trebui sa luati cel putin 2,2 g pe kg corp sau chiar 3-4g/ kg corp( de exemplu daca aveti 100 de kg atunci veti utiliza 300-400 grame).
Trebuie avut in minte ca insulina poate favoriza acumularea de grasime. De aceea este bine sa fie folosita in timpul ciclurilor de steroizi, acestia favorizand utilizarea proteinelor si nutrientilor pentru construirea muschilor. Daca ati fost atenti pana acum, stiti ca ajuta foarte mult utilizarea hormonului de crestere si IGF-ului odata cu insulina. Un arzator precum Cytomelul este binevenit.

Exista mai multe tipuri de insulina pe piata din care se poate alege:

  • Humalog - este insulina cu cea mai mare eficienta disponibila pe piata
  • Humulin-R - are un efect scurt ca durata
  • Humulin-N - are un efect mediu ca durata
  • Humulin-L  (suspensie in zinc medie) - alt tip de insulina cu efect mediu
  • Humulin-U  (suspensie in zinc prelungita) - inslulina cu timp lung de durata.

  
Exista si diferite amestecuri intre insulina cu timpi de durata diferiti.

Humalog este cea mai buna alegere, dar din pacate este foarte greu de procurat. Se elibereaza doar pe prescriptie si cumpararea de pe piata neagra este o idee proasta deoarece nu putem sti cum a  fost depozitata.
Urmatoare alegere este Humilin-R. Este mai usor de utilizat fata de alte produse similare care se gasesc pe piata, Humilin-R fiind usor de monitorizat.

O modalitate de administrare a insulinei este cate putin la fiecare masa. Cate 1-2 U.I. de cate 5-6 ori pe zi (insulina nu se masoara in mg precum steroizii ci in unitati internationale). In acest fel veti beneficia de efectele insulinei la fiecare masa si veti evita riscul de a lua o supradoza si a intra in soc. S-au raportat cazuri in care unii culturisti au folosit si cate 20-40 U.I. pe zi, dar nu este recomandat  decat daca sunteti foarte foarte experimentat si dieta urmata este bine planificata si structurata. Este bine ca in dieta sa includeti putine grasimi esentiale (omega-3), o cantitate decenta de carbohidrati micsti (cu indici glicemici diferiti) si cel putin 40 g de proteina la fiecare masa. De asemenea veti putea adauga cate 1 U.I. pe zi pana veti ajunge la un nivel confortabil pentru voi.

O alta modalitate de administrare a insulinei este de a lua 1 U.I. imediat dupa antrenament si crescand doza treptat pana la 1 U.I./10 kg corp (daca aveti 100 de kg vezti lua 10 U.I. de insulina). Pe langa insulina se va bea un shake continand 100-200 g carbohidrati mixti si 40-50 g proteina. Nu uitati sa adaugati si putini acizi grasi esentiali.

O a treia modalitate este combinarea primelor doua. Se iau 1-2 U.I. cu fiecare masa si pana la 1 U.I./10 kg corp dupa antrenament. Asta ar asigura eficacitate 100% pentru fiecare gura de mancare dar este si cea mai periculoasa metoda. Nivelul zaharului din sange trebuie monitorizat permanent si este indicat sa aveti mereu ceva dulce la voi in caz ca acesta scade prea mult. De asemenea nu este indicat sa luati insulina inainte de culcare pentru ca nu veti stii daca indicele glicem va scade si asta va induce oboseala existand pericolul de a cadea in coma in timpul somnului.

Orice metoda ati alege tineti minte ca exista mereu un anumit risc. De asemenea aveti grija sa tineti insulina in frigider, pentru ca insulina se degradeaza foarte rapid intr-un mediu nerefrigerat.
Mare grija si la seringile cu care va administrati insulina. Exista seringi si ace speciale pentru insulina, astfel o veti putea doza corespunzator. Acele cu care va injectati steroizii sunt prea mari, si serignile normale nu pot masura corect insulina.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.