Doua complexe cu gantere

Publicat in

Fa aceste doua complexe cu gantere pentru a slabi si a iti creste conditia fizica. Sunt usor de implementat antrenamentelor tale, chiar si intr-o sala foarte aglomerata.

Un complex este o serie de exercitii cu greutati facute unul dupa altul fara pauza, formand un antrenament continuu cu circuite. Scopul este de a termina toate exercitiile, intr-o anumita ordine, terminand toate repetarile la un exercitiu inainte de a trece la urmatorul. In mod traditional complexele se fac cu haltera, dar se pot face si cu gantere, acestea aducand cateva avantaje. Iata doua astfel de complexe.

Complex cu gantere 1

 

 

Complex cu gantere 2 

 

 

Beneficiile

1 - Ajuta la refacerea simetriei structurale

Dezechilibrele structurale sunt foarte des intalnite. Miscarile usoare ale greutatilor in timpul exercitiilor grele precum genuflexiuni, indreptari sau impins cu haltera vor crea supraincarcarea tesuturilor si plafonarea performantelor. Complexele cu gantere ajuta la refacerea deficientelor in miscari.

2 - Ard multe calorii

Complexele provoaca o mare perturbare metabolica ceea ce duce la arderea unor cantitati mari de grasimi. Efectul este cu atat mai accentuat cu cat esti mai puternic si poti folosi greutati mai provocatoare.

3 - Sunt utile pentru conditionarea fizica si recuperarea activa

Complexele pot fi brutale, dar poti manipula usor parametrii (greutati mai mici, numar de seturi, de repetari, etc.) asa ca poti trage tare pentru a slabi si a a avea conditie fizica, sau o poti lasa mai usor pentru a promova recuperarea si regenerarea corpului (arzand si ceva calorii in acest timp).

4 - Maiestrie tehnica

Complexele presupun volum de antrenament moderat spre mare, asa ca numarul de repetari este ideal pentru imbunatatirea executiei exercitiilor folosite, prin repetari multiple si memorie musculara. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.