Fa HIIT urmat de cardio de joasa intensitate

Publicat in

Antrenamentele pe intervale de intensitate mobilizeaza grasimea din tesuturile grase. Asigura-te ca arzi acesti acizi grasi facand cardio de joasa intensitate dupa HIIT. Iata cum!

HIIT (high intensity interval training) mobilizeaza si descompune o multime de acizi grasi din depozitele de grasime. Este o forma de efort fizic foarte eficienta in aceasta privinta, dar doar pentru ca grasimea este mobilizata si intra in circuitul sanguin nu inseamna ca este si arsa in intregime. Da, poti descompune o multime de grasime facand intervale de intensitate, dar daca nu o arzi o parte din ea se poate intoarce in depozitele din care a fost scoasa.

Cardio de joasa intensitate nu este la fel de eficient ca HIIT in mobilizarea depozitelor de grasiume,dar este foarte eficient in arderea acizilor grasi din sange, asa cum sunt cei mobilizati de HIIT. Sa faci cardio de joasa intensitate dupa HIIT este o polita de asigurare ca arzi in totalitate grasimile.

Cum pui aceasta strategie in aplicare

Fa 15-20 de minute de cardio de joasa intensitate dupa antrenamentele HIIT. Intervalele de intensitate pot dura intre 10 si 20 de minute. 

Iata cateva exemple: Daca vrei sa faci 30 de minute de cardio fa 15 minute de HIIT si 15 minute de cardio de joasa intensitate. Daca vrei sa faci 40 de minute, fa 20 de minute de HIIT si 20 de minute de cardio de joasa intensitate. Important este sa adaptezi durata sedintelor de cardio in functie de cat de des te antrenezi cu greutati (daca faci multe antrenamente cu greutati nu exagera cu cardio, indiferent ca este HIIT sau de joasa intensitate).

In privinta metodelor de cardio, lasa-ti imaginatia libera. Poti face HIIT si cardio pe aparatele de fitness de la sala sau poti merge in aer liber pe o pista de alergare sa faci sprinturi si jogging.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.