Lasix

Publicat in

Lasix este un diuretic foarte puternic si poate avea un efect dramatic asupra fliudelor si electrolitilor din organism. Este un diuretic periculos, si care nu ar trebui folosit fara supraveghere medicala.

Substanta activa : furosemid
Denumiri comerciale : LasixFurosemid apartine clasei diureticelor care provoaca eliminarea apei din organism, precum si eliminarea potasiului, calciului, magneziului, sodiului. Se utilizeaza cel mai frecvent pentru tratarea edemelor si tensiunii arteriale crescute. Lasix este un diuretic foarte puternic si poate avea un efect dramatic asupra fliudelor si electrolitilor din organism. Daca nu se mentin niveluri adecvate de potasiu pot aparea complicatii serioase la nivelul inimii. Asa ca este bine de notat ca furosemidul este riscant de utilizat fara supraveghere medicala.

Sportivii folosesc diureticele pentru striere si de obicei pe perioade scurte de timp. Cei care participa la competitii unde se cere o greutate strica (precum boxul) il folosesc pentru a ajunge la greutatea dorita rapid. Un astfel de sportiv poate sa isi scada considerabil greutatea cu cateva zile inainte de competitie, iar apoi sa revina la greutatea normala in acteva ore dupa terminarea copetitiei, odata cu intreruperea administrarii diureticului. Culturistii folosesc diureticele inainte de concursuri pentru a se stria cat mai bine, prin eliminarea apei subcutanate.

Lasix se gaseste de obicei la tablete de 20, 40 sau 80 mg, precum si ca solutie injectabila de 10 mg/ml.

Furosemid este un diuretic foarte puternic, iar utilizarea gresita a unui astfel de medicament pentru imbunatatirea performantelor sportive este o practica foarte riscanta. Aceste medicamente pot provoca moartea, astfel de cazuri nefiind rare.

Efectele negative care pot aparea odata cu folosirea Lasix-ului sunt: hipokaliemia (eliminarea excesiva a potasiului), hiponatremia (eliminarea excesiva a sodiului), hipomagnezemia (eliminarea excesiva a magneziului) si hipocalcemia (eliminarea excesiva a calciului). De asemenea, se poate depista si o crestere a bicarbonatului in sange. Simptomele uni astfel de dezechilibru sunt: gura uscata, sete, slabiciune, letargie, neliniste, crampe musculare, tensiune scazuta si tulburari gastro-intestinale. Alte efecte secundare, mai rare, includ anorexie, crampe, diaree, greata, amortirea extremitatilor, ameteli, dureri de cap, tulburari de vedere, anemie, iritatii la nivelul pielii.

portivii folosesc Lasix pe perioade scurte de timp (cateva zile), de obicei in forma orala a acestuia. Dozele sunt diferite de la individ la individ, de obicei incepandu-se de la o doza scazuta, si va creste usor. Doza initiala este de 20 mg, iar doza maxima nu trebuie sa depaseasca 80 mg. Nu este indicat a se folosi pe o perioada mai mare de 4-5 zile.
Se poate combina cu Aldacton pentru a preveni eliminarea potasiului. De obicei se foloseste 50 mg Aldactone si 20 mg Lasix; asta echivaleaza cu aproximativ 40 mg de Lasix, dar fara a se elimina atat de mult potasiu. Aceste medicamente sunt active multe ore in organism asa ca nu este bine sa fie administrate de mai multe ori pe zi.

Varianta injectabila a Lasix-ului se administreaza intramuscular sau intravenos, efectele aparand chair si dupa cateva secunde de la administrare. Aceasta metoda este cea mai des intanlita printre culturisti, fiind usor de observat efectele si astfel se poate adjusta doza. Se va administra de obicei 10-20 mg de substanta injectabila.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.