Aldacton

Publicat in

Aldacton este un diuretic usor, larg raspandit in toata lumea. este folosit de culturisti pentru a elimina apa de sub piele inainte de concursuri, pentru o definire musculara impecabila.

Substanta activa : spironolacton
Denumiri comerciale : Aldacton

 

Este un diuretic usor, larg raspandit in toata lumea. Medical, este folosit pentru tratamentul hipertensiunii, reducand eficient retentia de apa si sare. Aldacton actioneaza prin reducerea secretiei de aldosteron, principalul hormon responsabil de reglarea apei din organism. Acest efect este benefic culturistilor care vor sa elimine lichidul subcutanat inainte de un concurs. Este un compus care nu elmina mult potasiu din organism, fiind mai putin agresiv decat Dyazidul sau Lasixul. Deci nu este necesara adiministrarea unui supliment cu potasiu pe durata folosirii acesti diuretic. 

Folosirea Aldactonului si a diureticelor in general pentru imbunatatirea aspectului si a performantelor sportive este considerata o practica foarte riscanta. Acestea pot duce la o deshidratare care poate pune in pericol viata utilizatorului. Multe decese au fost atribuite folosirii eronate a unor astfel de medicamente. 

Efecte secundare posibile asupra utilizatorului sunt: deshidratare, crampe, diaree, ameteli, dureri de cap, anxietate, neliniste, slabiciune, amortirea extremitatilor si ritm cardiac iregulat. Acest tip de efecte secundare nu sunt asa intense cand vine vorba de Aldacton, dar trebuie totusi sa fim precauti cand il folosim. Pe langa acestea, exercita proprietati anti-androgene considerabile. Dar pentru ca Aldacton se foloseste pentru perioade foarte scurte de timp, acest fapt nu este de nicio relevanta. 

Doza eficienta se pare ca este de 100 mg pe zi, administrata toata deodata dimineata. Se continua 3-5 zile, mai ales inaintea concursurilor. Abuzul de diuretice poate duce la dezhidratare severa, si la aspectul plat al muschilor. Desi este mai rar intanlit acest efect in cazul diurteticelor care nu elimina mult potasiu, precum Aldacon, nu trebuie trata cu lejeritate. Dar unii spun ca Aldacton nu este destul de puternic si prefera sa foloseasca Lasix sau hydrodiuril, mult mai puternice dar si cu riscuri mai ridicate. 

Pentru ca este unul din cele mai sigure diuretice, este un punct bun de plecare pentru incepatori.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.