Aldactazide

Publicat in

Aldactazide este un diuretic puternic, in compozitia caruia intra doua substante diuretice. Este folosit de culturisti pentru eliminarea apei subcutanate. Cu siguranta nu este un diuretic pentru incepatori.

Substanta activaspironolacton/hidroclortiazide
Denumiri comerciale : Aldactazide

 

Aldactizide este denumirea comerciala a unui amestec diuretic oral. Contine un amestect de doua componente spironolacton (Aldactone) si hidroclortiazide (Hydrodiuril). Aldactone este un diuretic usor, care nu elimina foarte mult potasiu din organism in timp ce Hydrodiuril este mai puternic facand parte din familia diureticelor tiazidice. 

Combinatia dintre cele doua aduce un diuretic potent, asemanator ca efect cu dozele duble de diuretice tiazidice, dar fara acelasi nivel de eliminare a calciului si potasiului. Desi, odata cu folosirea diureticelor tiazidice se recomanda folosirea unui supliment cu potasiu, in cazul de fata datorita cestei combinatii un astfel de sumpliment nu este necesar. 

Medical, Aldactazide este folosit pentru tratarea hipertensiunii si edemelor (retentia exagerata de apa in organism). Administrat, diureza (eliminarea apei) devine pronuntata in cateva ore. Se poate sa dureze 3 sau 4 ore pana cand medicamentul isi va manifesta efectul maxim. Va ramane activ in orgasim timp de 12 ore. 

Sportivii folosesc diureticele pentru a elimina apa din organism. Aceasta practica este raspandita in cercurile culturistilor, pentru ca o eliminare a apei subcutanate duce la o definire si reliefare mult mai bune. Boxerii folosesc si ei diretiele pentru a isi reduce greutatea in scopul incadrarii intr-o anumita categorie. De obicei sunt folosite cu cateva zile inainte de concursuri. 

Folosirea  diureticelor pentru imbunatatirea aspectului si a performantelor sportive este considerata o practica foarte riscanta. Acestea pot duce la o deshidratare care poate pune in pericol viata utilizatorului. Multe decese au fost atribuite folosirii eronate a unor astfel de medicamente. 

Administrarea la intamplare, fara o doza precisa si fara experienta anterioare va produce un efect diuretic prea intens, rezultand nu o definire ci o aplatizare a muschilor datorita deshidratarii severe. Cea mai raspandita practica este adminsitrarea de o tableta de 50 mg dimineata si dupa se asteapta afectele diuretice. Dupa cateva ore se adminsitreaza o alta tableta daca este nevoie de un efect diuretic mai mare. In celel mai multe cazuri se ajunge la 2-3 tablete pe zi. Trebuie avut grija, pentru ca ramane activ in organism o perioada de timp si daca se administreaza prea des sau doze prea mari, v-a avea un efect cumulativ care va intensifica mult efectele diuretice. 

Ca toate diureticele, Aldactazide poate produce o serie de efecte nedorite pentru utilizator precum: deshidratare, crampe, diaree, ameteli, dureri de cap, anxietate, slabiciune, amortirea membrelor, ritm cardiac iregulat. Se poate intampla si o deshidratare prea severa care poate duce la coma sau chiar moarte. Multi sportivi abuzeaza de aceste medicamanet, linia dintre un efect diuretic benefic si abuz fiind foarte subtire. Desi efecte secundare serioase apar rar la acest medicament, trebuie totusi tinut cont si de ele si nu trebuie abuzat. De asemenea, Aldactazide are si proprietati anti-androgene, dar fiind folosit doar cateva zile aceste propietati nu sunt relevante.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.