Cum se foloseste Sustanonul 250

Publicat in

Sustanon 250 este unul din cei mai cunoscuti si folositi steroizi anabolici si androgeni. Aici este un scurt rezumat despre uzul sau in culturism si sport.

Sustanon 250, fie ca este de la firma Schering, sau alt produs care foloseste acest nume, este unul din cei mai cunoscuti steroizi anabolizanti. Spre deosebire de multi ati steroizi injectabili, Sustanonul este compus dintr-un mixt de esteri. Mai exact, fiecare fiola, sau mililitru, contin 30 mg de testosteron propionat, 60 mg testosteron fenilpropionat, 60 mg testosteron izocaproat si 100 mg testosteron decanoat. Aceasta mixtura contine esteri cu actiune rapida, medie si lunga.

Pentru un ciclu de steroizi, exista doua avantaje de a combina esteri cu diferiti timpi de actiune, ca cei din compozitia Sustanonului.

Folosirea de esteri multipli permite ca cele 250 mg/ml de substanta activa sa aibe un procent mic de substante in care sa fie dizolvata pentru a putea fii injectata. Asta pentru ca solubilitatea diferitilor esteri ai steroizilor este indepentnta una de alta. De regula, uleiul plus agentii de solubilitate din steroizi, pot contine 100 mg substanta activa, maxim 150 mg. Asa ca Sustanonul cu concentratia lui mare de substanta activa pe mililitru ofera un plus de confort.

Un alt avantaj al combinarii esterilor, este marirea perioadei de activitate in organism, prin esterul cu actiune indelungata, dar fara a avea si startul greoi al acestora. Din punct de vedere medical, este de preferat ca pacientul sa beneficieze de efectele tratamentului cat mai repede posibil. Asta este valabil si pentru ciclurile de steroizi; Sustanonul ofera efecte imediate, in acelasi timp avand o actiune lunga in organism.

Din perspectiva culturistului, asta ajuta daca culturistul nu stie sa isi pergateasca un ciclu cu esteri lungi, prin incarcare (este o practica mai noua, numele original fiind de "front-loading", care implica ceva calcule). Dar daca se foloseste acest principiu, se vor obtine aceleasi rezultate si cu esterii mai lungi, precum testosteronul enantat sau cipionat.

Multiplii esteri ai Sustanonului duc la schimbari ceva mai complexe asupra nivelurilor substantei active din sange in timp. In cazul unui singur ester, dupa un anumit numar de ore sau de zile (difera de la ester la ester), nivelele substantei active din sange scad cu jumatate. Dupa ce trece din nou acelasi numar de ore sau de zile, nivelele scad iar cu jumatate din cat mai sunt, ceea ce inseamna ca au scazut cu o patrime din doza initiala. Apoi, dupa acelasi numar de ore sau zile scad de 8 ori fata de doza initiala si tot asa.  Acest fenomen se numeste durata de injumatatire.

Pentru Sustanon nu exista o perioada de injumatatire fixa. Se estimeaza ca dupa ultima injectie nivelele scad cu jumatate dupa 4 zile, cu o patrime dupa 10 zile, cu o optime dupa 16 zile si scad de 16 ori fata de doza initiala dupa 23 de zile. Daca peferati procentele, scade la 40% dupa 6 zile, la 30% dupa 8 zile, la 20% dupa 11 zile si la 10% dupa 18 zile.

Cum ne ajuta toate aceste date intr-un ciclu de steroizi? Desi nu exista o diagrama exacta a perioadei de injumatatire a Sustanonului, datele de mai sus ne ajuta dupa terminarea unei cure, cand se foloseste tamoxifen si Clomid, pentru a readuce la normal nivelele endogene de testosteron. Terapia post ciclu incepe de regula cand nivelele steroidului injectat scad astfel incat sa echivaleze cu folosirea a sub 200 mg/ saptamana a acelui steroid.

De exemplu, cineva care foloseste o doza de 500mg/saptamana de Sustanon, trebuie sa astepte ca nivelele substantei active sa scada sub 40% pentru a putea incepe PCT-ul (terapia post ciclu). Asta ar insemna la 6 zile dupa ultima injectie. Daca am avea un sportiv care a folosit doza extrema de 2000mg/saptamana, trebuie sa astepte ca nivelele sa scada sub 10%, ceea ce ar insemna 18 zile de la ultima injectie.

 In ceea ce priveste dozarea Sustanonului vom porni de la doza de 250 mg/ saptamana.

hormon de crestere natural

Realist vorbind, aceasta doza se regaseste la spectrul de sus al terapiei medicale de inlocuire a testosteronului. Nu exista nicio garantie ca la aceasta doza se vor depasi nivelele normale de testosteron ale corpului. Doza este destul de mare pentru a suprima productia proprie de testosteron, dar nu destul de mare pentru a promova un anabolism asa cum ar fii de asteptat prin uzul de steroizi. In functie de sensibilitatea utilizatorului, doza poate fii destul de mare pentru a cauza ginecomastie daca nu se folosesc antiestrogeni, sau pentru a cauza piele uleioasa si acnee. In unele cazuri aceasta doza poate avea si efecte spectaculoase de crestere a masei musculare, unii indivizi fiind supra-responderi, dar aceste cazuri sunt rare.

Doza de 500 mg/saptamana. In opinia mea, este un minim rezonabil pentru orice ciclu de steroizi. Nu are niciun rost sa iti suprimi productia de testosteron, si sa nu ai rezultate semnificative, cum se intampla de regula cu dozele sub 500 mg. Cum testosteronul se converteste in estrogen prin aromatizare, poate fii nevoie de produse antiestrogene. Cred ca oricine va vedea rezultate de la aceasta doza, fata de antrenamentele naturale, dar progresele vor fii lente. 8 saptamani sunt suficiente pentru a vedea cresteri semnificative; exceptie cazurile cand cineva a lucrat destul de mult si de intens incat a obtinut deja pe cale naturala ceea ce ar putea o astfel de doza sa ii aduca.

750 mg/saptamana. Este doza optima pentru un ciclu de testosteron. Mai ales daca nu esti la primul ciclu de steroizi; dar si incepatorii pot folosi o astfel de doza (incepatori la steroizi, nu la antrenamentul in sala). Daca se foloseste corespunzator un antiestrogen, efectele secundare nu sunt mai pronuntate decat in cazul dozei de 500 mg/ saptamana, dar rezultatele finale le intrec cu mult.

1000 mg/saptamana. Cei foarte experiemntati in sala, dar care au lucrat natural si au avut rezultate foarte bune astfel, pot incepe direct cu aceasta doza, primul lor ciclu de steroizi, cu conditia sa fie documentati corespuzantor. Aici vorbesc de tipii care sunt mai masivi natural, decat multi care folosesc steroizi. Ciclurile nu trebuiesc sa dureze foarte mult, si o revenire facuta cum trebuie este cruciala dupa un astfel de ciclu. La aceasta doza, rezultatele sunt dramatic mai mari fata de antrenamentul natural.

Exista persoane care folosesc doze de pana la 2000 mg/saptamana, dar nu vad ce rost are o astfel de doza, mai ales daca nu esti sigur ca o sa fii pe scena la Mr. Olympia.

Indiferent de doza folosita, frecventa injectiilor trebuie sa fie de cel putin doua ori pe saptamana, optim de 3 ori.

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

incarca creatina cu schinduf in loc de carbohidrati Foloseste fenugreek in loc de carbohidrati pentru a incarca creatina Creatina este cel mai popular supliment din culturism. Dar cum ii poti imbunatati absortia fara a consuma carbohidrati? Foloseste planta fenugreek! 10 Apr, 2017
Este nevoie cu adevarat sa bei proteine dupa ce te antrenezi? Proteine dupa antrenament - sunt necesare? Este nevoie sa cumperi o pudra proteica? Este cazeina mai buna decat proteina din zer? Merita sa dai bani in plus pe izolat sau hidrolizat? Exista o cantitate anume de proteina care trebuie consumata dupa antrenamente? Nu pot sa mananc in loc sa beau shake-uri proteice? Raspunsurile le gasesti aici! 12 Dec, 2016
Salidroside, o noua forma de cafeina Salidroside Afla ce este Salidroside, un nou supliment aparut pe piata, avand efecte similare cafeinei. 20 Mar, 2018
hmb sporeste conditia fizica si viteza la sportivi HMB creste conditia fizica si viteza HMB, un sumpliment intalnit la barul salilor de forta, dar oarecum ignorat, poate creste conditia fizica si viteza la sportivi, sustin noi cercetari. 14 Feb, 2016
resveratrolul dins truguri poate ajuta la diabet si sensibilitate la insulina Resveratrol si sensibilitatea la insulina Vrei sa slabesti, sa fii mai sanatos si sa ai o capacitate mai mare de a dobandi masa musculara? Resveratrolul este un polifenol cu puternice proprietati antioxidante si antiinflamatoare. Se pare ca poate imbunatati si sensibilitatea la insulina, lucru care te va ajuta sa obtii toate cele de mai sus. 11 Sep, 2018
c sa iei inainte de antrenamente pentru a avea energie Ingrediente pre-workout eficiente Pentru a cumpara un supliment pre-workout (folosit inainte de antrenamente pentru energie) de calitate trebuie sa stii ce ingrediente contine si ce fac acestea. Aici gasesti cele mai importante ingrediente dintr-un pre-workout. 23 Apr, 2018
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.