Cele mai bune stack-uri de suplimente in culturism

Publicat in

Afla aici care sunt cele mai bune si eficiente combinatii de suplimente nutritive.

Care sunt cele mai bune stack-uri de suplimente? Stack-urile de suplimente inseamna combinarea mai multor suplimente sportive care actioneaza sinergetic, pentru a creste eficienta fiecaruia cat mai mult, si a avea rezultate cat mai spectaculoase. Aceastea se creeaza in functie de scopul urmarit, in general liniile principale fiind acumularea de masa musculara sau slabirea/definirea.

Pentru multa lume este dificil sa construiasca masa musculara sau sa arda grasimi doar cu dieta si antrenament. In acest articol voi da exemple de combinatii de suplimente, care te vor ajuta sa pui pe tine masa musculara lina si/sau sa arzi din grasimi. Nu toti cunosc foarte bine suplimentele si cum trebuie alaturate; de exemplu, stiai ca nu este bine sa iei beta-alanina si taurina in acelasi timp? Dar zinc si magneziu? Aceastea sunt doar doua exemple de suplimente pe care nu ar trebui sa le iei in acelasi timp, pentru ca organismul se va forta sa le absoarba pe ambele concomitent. Chiar daca sinergia este importanta, la fel de important este si sa stii ce suplimente NU trebui alaturate.

In primul rand, in lumea culturismului, exista unele suplimente de baza, principale, care se iau tot timpul anului, indiferent de scopul urmarit (acumulare de masa sau definire). Deci, un stack de baza, care trebuie luat tot timpul de cineva serios in privinta corpului sau si progreselor, arata asa:

 • Multivitamine
 • Proteina Whey
 • Ulei de peste
 • Creatina
 • Beta-alanina

Aceste suplimente sunt foarte importante in mentinerea sanatatii si construirea de masa musculara in absenta altora, mai specializate pe anumite lucruri in parte. Acestea reprezinta baza, si te vor ajuta sa faci progrese frumoase in sala de forta. Creatina si beta-alanina au o sinergie excelenta - creatina imbunatateste puterea anaeroba, iar beta-alanina pe cea aeroba; acestea doua ar trebui mereu folosite impreuna.

Cel mai bun stack de masa musculara

Pentru a castiga masa musculara trebuie sa ai un surplus caloric in dieta, si un antrenament specific. Suplimentarea va ajuta sportivul si mai mult, castigand si mai multa masa musculara intr-o perioada de timp mai scurta. Iata cateva informatii despre cele mai cunoscute suplimente pentru masa musculara.

Weight gainere - te vor ajuta sa iti asiguri surplusul caloric necesar dietei de acumulare de masa. Fara calorii si extra-proteina nu va fi nicio crestere musculara. Sunt utile mai ales ectomorfilor si hard-gainerilor. Nu sunt indicate endomorfilor, si personelor care acumuleaza usor grasime.

Stimulente pre-antrenament - de regula, acestea contin cafeina si/sau geranamina (mai rar cea din urma), si pot fi de ajutor in acumularea de masa musculara. Energia mai mare si concentrarea mai buna pe care o dau te ajuta sa ridici greutati mai mari si mai intens. In plus, efectul termogenic al unor astfel de suplimente te ajuta sa arzi si ceva mai multe grasimi.

Stimulatoare hormonale - testosteronul este principalul hormon masculin, responsabil pentru multe functii in corp, inclusiv acumularea de masa muculara si topirea grasimilor. Suplimentele care stimuleaza organismul sa produca treptat mai mult testosteron, imbunatatesc rata de transformare a caloriilor in masa musculara si nu in grasimi, pentru ca testosteronul creeaza mediul anabolic necesar pentru asta. Secretia de testosteron poate fi marita in mod natural prin folosirea unor extrase din plante, precum Icariina, tribulusul bulgaresc sau Epihydroxetiolan-17, ori prin inhibitori de aromatziare naturali precum 6-Bromodione, 6-OXO si ATD. Exista si stimulatoare hormonale care contin un amestec al unor astfel de ingrediente.

BCAA - aminoacizii cu lanturi ramificate ajuta la oprirea catabolismului (degradarea tesutului muscular), lucru foarte important cand se vrea acumularea de masa.  Este bine ca BCAA-urile sa fie luate intre mese, si in timpul si imediat dupa antrenament. Cele mai bune variante de BCAA sunt cele cu un raport de 8:1:1 (leucina, isoleuicina si valina). Se combina excelent cu coleus forskohli, un extract dintr-o planta indiana.

Acidul arahidonic - este excelent pentru promovarea acumularii de masa musculara lina si reducerea acumularii de grasime. Functioneaza prin influentarea sintezei prostaglandinei si are un feedback excelent din partea utilizatorilor. Trebuie totusi avut mare grija cu acest supliment, el putand dauna destul de grav articulatiilor, din cauza inflamarii pe care o produce in corp.

 masa musculara pe cale naturala

Stack-ul de baza pentru acumularea de masa musculara

 • Weight gainer
 • Stimulator hormonal
 • Acid arahidonic

Este o combinatie mai mult decat suficienta pentru oricine sa aibe progrese rapide si vizibile. Cei sub 18 ani ar trebui sa inlocuiasca stimulatorul hormonal cu un supliment pre-antrenament; nu este recomandat sa ia astfel de suplimente la varste mici, acestea fiind probabil cele mai puternice suplimente legale din culturism.

Daca va simtiti plafonati, si veti ceva si mai puternic, luati acest stack extrem de acumulare de masa musculara:

 • Weight gainer
 • Stimulator hormonal
 • Supliment pre-antrenament
 • Acid arahidonic
 • BCAA
 • Un supliment are sa contina creatina si oxid nitric

Desigur, pe langa acestea se adauga suplimentele de baza, de care am vorbit la inceputul articolului (proteina whey, ulei de peste, multivitamine, creatina si beta-alanina). Creatina din stack-ul de baza se va inlocui cu cea care contine oxid nitric.

Cel mai bun stack pentru a slabi

Un astfel de stack trebuie atent planificat pentru a ataca grasimea din cat mai multe unghiuri posibile. Iata o lista cu cele mai importante suplimente pentru slabit.

Stimulente care cresc arderea grasimilor prin termogeneza (ridica temperatura corpului) precum cafeina, PEA, yohimbina, sinefrina, extractul de ceai verde. Yohimbina HCL actioneaza asupra receptorilor beta din corp, topind grasimea de pe solduri sau pectorali. Trebuie luata cu atentie, chiar daca este naturala, aceasta poate avea unele efecte secundare, in special la cei predispusi la afectiuni cardiace.

Ingrediente care controleaza glucoza din sange precum R-ALA (acid alfa liponic). Alti aminoacizi care pot ajuta la oxidarea acizilor grasi sunt acetil-l-carnitina sau propionil-l-carnitina, dar cu o eficienta mult mai mica.

Agonisti PPAR, care ajuta la mobilizarea acizilor grasi din depozitele de grasime, pentru a fi metabolizati. Un exemplu ar fi acidul tetradeciltioacetic (TTA), o componenta a multora din arzatoarele de grasimi de pe piata (cele de calitate).

Suplimentele care regleaza functia galndei tioride sunt extrem de importante, pentru ca aceasta joaca un rol cheie cand vine vorba de arderea grasimilor. Astfel de suplimente contin guggulsteroni si aminoacidul l-tirozina.

O adenozina monofosfat ciclica precum Coleus Forskohlii este o aditie excelenta pentru desavarsirea unui stack de ardere a grasimilor.

BCAA - pentru a ajuta la pastrarea masei musculare.

Stack de ars grasimi pentru incepatori

Trebuie spus ca pentru a functiona orice combinatie de suplimente, trebuie in primul rand sa ai un deficit caloric in dieta. Cand vine vorba de slabit, dieta este cheia: suplimentele te vor ajuta sa iti atingi mai repede si mai elegant obiectivul. NU vor compensa o dieta proasta! De asemenea, si antrenamentul si cardio trebuie bine gandite. Stack-ul pentru incepatori arata asa:

 • Un termogenic
 • BCAA

Stack de ars grasimi pentru avansati

Din nou, la acestea se adauga stack-ul de baza, de la inceputul articolului.

Cu siguranta suplimentele nu pot si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta si un antrenament bine gandite si planificate. Mai ales daca esti incepator, principala ta grija trebuie sa fie catre invatarea exercitiilor de baza din culturism si cum sa mananci corect. Dar, atunci cand vrei mai mult, suplimentele te pot duce la urmatorul nivel, fara a fi nevoit sa apelezi la alte metode considerate mai periculoase.

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.