Cardio pe stomacul gol - o metoda mai buna de a arde grasimi

Publicat in

Antrenamentele cardiovasculare efectuate dimineata, pe stomacul gol, te pot ajuta sa arzi mai multa grasime.

Antrenamentele cardiovasculare efectuate dimineata pe stomacul gol te pot ajuta sa arzi mai multa grasime decat alte metode cardiovasculare? Ca sa intelegem de ce este benefic, trebuie intai sa intelegem cum functioneaza.

Ideea de baza din spatele antrenamentelor cardiovasculare pe stomacul gol, facute dimineata, este ca organismul este mai predispus sa isi foloseasca propriile rezerve de grasime pentru energie, in loc sa isi ia energia din alimentele pe care le-ai mancat. Aceasta explicatie este una simplista si incompleta. Cradio pe stomacul gol te ajuta sa arzi calorii in timpul efectuarii lui, dar motivul pentru care este eficient la slabit este mai complex.

Functioneaza cradio pe stomacul gol?

Pe scurt, da, functioneaza. Si asta pentru ca:

  • A) te ajuta sa devi mai eficient la a folosi grasimea ca si combustibil.
  • B) Hormonii si metabolismul sunt intr-o armonie perfecta pentru a mobiliza acizii grasi.

Dimineata, dupa ce toata noaptea corpul nu a avut niciun aport de nutrienti si calorii, profilul hormonal este unul perfect pentru ars grasimi. Dupa o noapte cu un somn bun ai urmatoarele la dispozitia ta.

Nivele scazute de insulina: Pentru ca nu ai mai mancat nimic de 10 ore sau mai bine nivelele insulinei sunt foarte scazute. Este un lucuru bun, pentru ca grasimea nu poate fi mobilizata in prezenta unor cantitati mari de insulina. Cum insulina este foarte redusa, corpul poate mobiliza si transporta mai usor grasimea pentru a fi oxidata.

Nivele scazute de zaharuri in sange: Unele persoane se pot gandi ca este un lucru rau, si poate fii, daca iti afecteaza randamentul antrenamentelor. Dar daca nu o face, nivelul scazut la glucozei din sange iti forteaza corpul sa utilizeze rezervele de grasime, pentru a face rost de energia necesara sustinerii efortului fizic.

 Slabeste eficient

Nivele mai ridicate ale hormonului de crestere: Nivelele de hormon de crestere vor fi mai ridicate in timpul somnului. In timpul noptii, organismul pulseaza hormon de crestere. Dimineata vor fi mai scazute decat in timpul noptii, dar mai mari decat in alte momente ale zilei. Hormonul de crestere si insulina sunt antagonisti. Cand unul are nivele ridicate, celalalt le are scazute. Cum nivelele insulinei sunt mici dimineata, cele de hormon de crestere sunt mari. Si cum multi stiu, hormonul de crestere este foarte catabolic pentru celulele grase - descompune rezervele de grasime.

Cardio pe stomacul gol antreneaza muschii sa fie mai eficienti in a arde grasimile

Cum am explicat deja, cardio pe stomacul gol este eficient datorita mediului metabolic creat. Nivelele scazute de zaharuri din sange si de glucoza din ficat forteaza organismul sa invete sa utilizeze mai rapid energia din grasimi. Pe cand exercitiile anaerobe folosesc glucoza/glicogenul pentru energie, punctul in care corpul inceteaza sa mai foloseasca grasime si foloseste glicogen, poate fi manipulat. Una din metode este prin efectuarea de exercitii cardiovasculare dimineata pe stomacul gol.

Ar trebui sa folosesti antrenamentele cardio pe stomacul gol?

Daca este pentru tine sau nu, depinde de unele circumstante individuale. Cei care beneficieaza cel mai mult de pe urma sa sunt cei cu nivele de grasime normale sau sub normale. Daca ai un procent de grasime mai ridicat, orice forma de cardio la orice ora din zi este la fel de benefica. In aceste cazuri important este ca antrenamentele sa fie facute in mod constant.

O alta circumstanta cand nu va recomand cardio pe stomacul gol este atunci cand antrenamentele sufera din cauza lipsei de energie. Daca ai un nivel de intensitate scazut din cauza stomacului gol atunci nu este pentru tine. Daca esti una din acele persoane care se trezesc foarte greu, si dimineata sunt lipsite complet de energie si chef, atunci cu siguranta nu este pentru tine!

Referinte

Articole din aceiasi categorie

alearga pentru a slabi Alearga pentru a slabi Miscare anti-alergare a mers prea departe. Alergatul nu este stupid si te poate ajuta sa slabesti si sa ai o conditie fizica buna. Dar ideea este sa alergi, nu sa faci jogging! 14 Mar, 2019
Arde grasimea viscerala, cel mai nociv tip de grasime din corp Grasimea viscerala: scapa de ea Grasimea viscerala este foarte periculoasa, si trece de problemele legate doar de aspectul fizic. Grasimea visceralea este cea care te imbolnaveste si iti afecteaza negativ toate aspectele legate de sanatate. Invata cum se formeaza si cum sa scapi de ea. 14 Feb, 2016
Tabata este o metoda grea de antrenament dar care aduce rezultate extraordinare in privinta slabirii si conservarii masei musculare Tabata Cu 4 minute de exercitii tabata pe zi, vei reusi sa slabesti ca si cum ai alerga o ora zilnic. Nu este niciun truc la mijloc, este purul adevar. Asta daca reusesti sa termini cu bine 4 minute la o intensitate infernala. 14 Feb, 2016
Dieta matador cum sa slabesti tinand dieta doar doua saptamani Dieta M.A.T.A.D.O.R. : cum sa slabesti tinand dieta doar doua saptamani Dieta M.A.T.A.D.O.R. este o dieta care are la baza restrictionarea intermitenta de energie, un concept mai larg al postului intermitent. Iata despre ce este vorba. 27 Mar, 2019
Cum sa dai jos burta cat mai repede 5 sfaturi pentru a scapa rapid de burta Daca te-ai saturat ca burta sa iti tremure cand mergi mai repede, si iti doresti un abdomen plat si bine lucrat, iata cinci ponturi care te vor ajuta sa arzi rapid grasimea abdominala. 14 Feb, 2016
cum sa iti faci antrenamentele de slabire pe intervale mai eficiente Reguli pentru optimizarea antrenamentelor pe intervale Cel mai rapid si eficient slabesti daca faci sprinturi pe intervale de intensitate. Este un lucru cert! Dar acestea pot fi facute chiar mai eficiente daca se tine cont de cateva reguli simple. Iata care sunt acestea. 16 Aug, 2017
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.