A vrea vs. a trebui

Publicat in

Te antrenezi pentru ca vrei sau pentru ca trebuie? In ce categorie te incadrezi: doritori sau obligati? Raspunsul la aceasta intrebare ar putea sa determine succesul tau in a dobandi aspectul si tonusul mult visate

Te antrenezi pentru ca vrei sau pentru ca trebuie? In ce categorie te incadrezi: doritori sau obligati? Raspunsul la aceasta intrebare ar putea sa determine succesul tau in a dobandi aspectul si tonusul mult visate. Ganditi-va! Daca abordati antrenamentele ca pe o sarcina si ceva ce trebuie sa faceti, atunci nu o sa puneti atat de mult efort si nu o sa va concentrati la fel cum ati face-o cu ceva care va face placere.

Poate ca trebuie sa va antrenati pentru ca: v-a spus doctorul; trebuie sa fiti in forma pentru o petrecere sau alt eveniment; partenerul de viata va bate la cap despre fundul care a capatat proportii majore.

Da, toate aceastea sunt motive bune pentru a va apuca de sport si de o dieta sanatoasa, si va stabilesc obiective pe care sa le atingeti. Dar sunt totusi obligatii, si nu placere. De asta este foarte important sa gasiti un program de antrenament care sa va placa sa-l faceti. Asta va va tine motivati si va va aduce rezultatele dorite. Nu toti iubesc ridicatul de greutati, si sa faceti asta tot timpul. Poate iti place sa alergi, poate iti place inotul ori ciclismul, sau poate preferi aerobicul. Orice ar fii cazul, trebuie sa le faceti de placere si nu din obligatie.

Desigur, exista antrenamente specifice pentru rezultate specifice. De exemplu, daca scopul este sa aveti muschi, trebuie inclus si un antrenament cu greutati, de macar 3 sedinte pe saptamana. Fara nu se poate construi masa musculara. Dar cum si cand va structurati antrenamentele, depinde de voi, si se pot adapta la stilul si programul vostru.

Poate ca va place sa faceti antrenamente scurte, de 30 de minute. Executate corect si lucrate prin motivatie, sunt foarte eficiente. Daca va place sa faceti antrenamente lungi, de o ora sau mai mult, e ok si asta, si de asemenea va aduce rezultate. Poate va place sa lucrati acasa, in parc sau cu prietenii. Orice metoda alegi, importanta este sa iti placa.

Da, va fii greu, si trebuie sa aveti rabdare, dar fiti atenti sa ramaneti constanti si sa gasiti stilul de antrenament si de viata care va place, si care se potriveste scopurilor voastre.

Tineti minte: nu fiti un obligat, fiti un doritor!!!

 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.