Adevarul despre carbohidrati!

Publicat in

Trebuie cu adevarat sa evitam carbohidratii cu orice pret? Logica spune ca da, dar sunt si cazuri cand lucrurile nu stau astfel.

Carbohidratii, alaturi de lipide si proteine, reprezinta sursa de energie a organismului. Ei sunt primii consumati de catre organism pentru energie, apoi grasimile si proteinele. Dar nu vreti sa ajungeti sa se consume proteinele, pentru ca ve-ti pierde masa msuculara.

Ait citit in multe articole sau multa lume v-a spus ca este bine sa mancati cat mai putine proteine si carbohidrati. Dar, defapt, trebuia sa mancati cat mai multe proteine pentru a va putea mentine masa musculara atunci cand vreti sa slabiti. Cand cineva va spune ca pierdeti masa musculara, nu insemna ca muschii vor disparea pur si simplu, ci ca veti pierde taria lor. Poate vor ramane la fel de mari ca volum dar vor fii ca un jeleu.

Dietele fara carbohidrati functioneaza pentru ca in lipsa acestora, organismul arde grasimile. Dar cat de usor este sa gasiti mancaruri fara carbohidrati? Cele mai mari sanse sunt sa gasiti unul sau doua feluri de astfel de mancare, si sa incepeti sa aveti unele mici probleme de sanatate din cauza ca ati mancat numai aceste doua feluri de mancare. Insa exista si diete care includ o cantitate considerabila de carbohidrati si dau rezultate.

Exista doua feluri de carbohidrati -  complecsi si simplii. Ce simplii sunt reprezentati de zaharuri, acestia fiind si cei mai periculosi pentru ca se depun sub froma de grasime. Cei complecsi sunt reprezentati de mai toate cerealele si de alimentele care contin fibre vegetale. Cel mai bun lucru este acela de a  folosii carbohidratii complecsi intr-o dieta.
  
Recent, s-a efectuat un studiu privind carbohidratii. S-a luat un numar de persoane supraponderale si timp de doua saptamani au fost supuse la dieta. Tot ce trebuiau sa faca era sa manancce 12 felii de paine integrala in fiecare dimineata. In restul zilei puteau manca orice doreau. 12 felii de paine insemna in jur de 200 de grame de carbohidrati. Dupa cele doua saptamani au pierdut in greutate pana la 4 kilograme.

Alte experimente factuate au dus la concluzia ca, carbohidratii complecsi se pot amesteca cu grasimile, in asa fel incat atunci cand acestia sunt arsi, odata cu ei sunt arse si grasimile. Se crede ca de aceea populatia orientala este asa de sanatoasa. Consuma orez tot timpul. Includ atat proteinele cat si carbohidratii la aceeasi masa. Asa ca indicat ar fii ca pe langa friptura sa adaugati si putin orez. Deci, incercati sa va feriti de dulciuri si mancati numai carbohidrati complecsi si cat mai multe fibre.

Ceea ce trebuie cu adevarat sa evitati este zaharul. Pentru cei care vor sa construiasca masa msuculara zaharul este un adevarat "killer". Te deschidrateaza, fiind consumat imediat de catre organism si trasnformat in glicogen. Toate "bombele calorice" au cantitati foarte mari de zaharuri.

Incercati sa evitati cat de mult puteti sucurile, mai ales cele carbogazoase. Pe langa faptul ca au foarte mult zahar, aceste sucuri sunt cele mai nesanatoase bauturi posibile. C0ntin fosfati care "imbraca" grasimile, iar in timpul efortului intai sunt arsi acesti fosfati si dupa grasimile.

Pe langa toate acestea, alimentele cu continut de carbohidrati complecsi au si o cantitate semnificanta de proteine. Asa ca mancati paste si cereale, de preferinta cat mai integrale si feriti-va de dulciuri. De asemenea, consumati foarte putine grasimi si nu neglijati antrenamentele cardio.

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.