6 activitati pentru a arde grasimi iarna

Publicat in

Chiar daca este iarna, nu inseamna ca nu poti face miscare in aer liber si spori numarul de calorii arse.

Daca ai impresia ca iarna este timpul pentru hibernare, ca un urs, te inseli. Si te voi convinge de asta. O sa te scot afara, in frig; dar nu trebuie sa iti faci griji, iti voi arata 6 activitati specifice iernii prin care vei arde masiv grasimi, ca sa te incalzesti si sa arati mai bine la primavara. Activitatile fizice facute iarna, pe zapada, ard multe calorii, marea parte din ele fiind  intense si te obliga sa lucrezi invingand rezistenta zapezii. Stiu ca iarna e pe final, dar cred ca este inca destul timp de a te bucura de zapada. In plus, exista mereu la anul.

Nu trebuie neglijat nici mersul la sala, dar a arunca in ecuatie si astfel de activitati in aer liber nu face decat sa iti imbunatateasca conditia fizica si aspectul.

1. Schi de tura

Daca vrei sa iti maresti puterea coapselor, schiul de tura este ideal. Este o activitate fizica excelenta in a creste anduranta partii inferioare a corpului. Spre deosebire de schiatul pe partii, iti solicita si partea superioara a corpului, pentru ca te folosesti de bete pentru a te misca.

Ca si arderi calorice, sau cresterea andurantei, schiul de tura este comparabil cu alergatul. In plus, este mult mai distractiv, si cu mai putina tensiune exercitata asupra articulatiilor.

Calorii arse: 1000 pe ora

2. Mersul prin zapada

Daca schiatul nu a fost nicodata punctul tau forte, i-a in considerate si simplul mers prin zapada. Nu vei lucra partea superioara a corpului la fel de mult ca la schiul de tura, dar picioarele vor avea parte de un efort si mai intens.

Scoate piciorul complet din zapada inainte de a calca din nou; asta face ca efortul sa fie foarte intens. Mersul prin zapada va solicita mult flexorii soldurilor si cvadricepsii. In plus, iti va testa echilibrul si agilitatea.

Calorii arse: 572 pe ora

3. Patinajul

Pentru cei care prefera ghiata si nu zapada, patinajul este activitatea de iarna pe care trebuie sa o incorporeze in programul lor. Patinajul va arde o multime de calorii. Daca pozitia in timpul patinajului va fii de aplecat spre fata, cu picioarele indoite la 90 de grade, caloriile arse vor creste si mai mult; cu mult mai mult. In plus, cu cat te apleci mai mult, cu atat este mai solicitat cvadricepsul si gluteii, crescandu-le puterea.

Ca si rolele, patinajul este un sport care arde multe calorii si iti intareste conditia fizica, daca il practici destul de intens. Daca esti o fire competitiva, provoaca-ti cativa prieteni la o intrecere. Este una din cele mai bune forme de antrenamente pe intervale.

Calorii arse: 500 pe ora

4. Curatatul zapezii

Chiar daca nu poate fii considerata cea mai distractiva activitate de iarna, daca vrei sa arzi calorii multe rapid, curata zapada din fata blocului sau a casei. Dezapezeste-ti locul de parcare, de exemplu. Si daca vrei sa te aprezieze vecinii fa si cateva poteci in jurul scarii de bloc. Daca stai la casa, deja este in interesul tau sa cureti curtea si imprejurimile.

Ce este fascinant, este ca daca cureti zapada (de obicei cu o lopata) mai mult de 15 minute, nu numai ca ai parte de un antrenament cardiovascular intens, dar iti soliciti si toti muschii din corp. Chiar si abdomenul va avea parte de un efort intens; va trebui sa se contracte puternic pentru a putea da la lopata si a iti mentine echilibrul. Daca nu poti ajunge la sala pentru antrenamentul partii superioare, curatatul zapezii ii poate tine cu usurinta locul.

Asigura-te ca ridici lopata folosind muschii superiori, nu spatele, pentru a evita accidentarile.

Calorii arse: 332 pe ora

5. Snowboarding

Snowboardingul este un alt exercitiu bun, de luat in seama in aceasta iarna. Este ideal pentru cei care nu se omoara dupa schi, si vor sa isi perfectioneze echilibrul si agilitatea. Datorita pozitie picioarelor pe placa de snowboard, abdomenul va fii solicitat mai mult decat in cazul schiului. In plus, snowboardingul va lucra si multi muschii mici din zona soldurilor, pentru a stabiliza corpul.

Calorii arse: 450 pe ora

6. Saniusul

La finalul listei noastre de activitati se afla un indragit "sport" din copilaria noastra, saniusul. Este o activitate foarte buna de facut impreuna cu copii (pentru cei care au) sau de a te distra impreuna cu prietenii. Caloriile arse in timpul saniusului depind de inclinatia pantei pe care trebuie sa o urci pentru a te da. Daca urci cu intensitate, rapid, saniusul se poate clasa spre partea de sus a listei cu exercitii care ard multe calorii.

Tragand sania dupa tine in timp ce urci, vei avea o greutate adauga ceea ce va lucra toti muschii din corp. Sunt vizati in special gluteii si femuralii. In plus, intareste si zona lombara.

Calorii arse: 398 pe ora

Iarna nu este o scuza de a sta in casa si de a merge doar la sala de 3-4 ori pe saptamana. Trebuie sa fim activi tot anul, si zapada este prilej de distractie si activitate fizica, nu de leneveala. Incercati!

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.