Majoritatea oamenilor care intra pe steroizi.ro spun ca trebuie sa slabeasca 7 kilograme de grasime sau mai mult. Ciudat este ca toti intra pe un site de fitness care nu face altceva decat sa ofere informatii gratuite ca sa-i ajute sa faca asta (si crede-ma la noi gasesti cele mai bune si complete informatii gratuite cu care iti poti transforma corpul). Ce se intampla aici? Judecand dupa comentarii, totul se reduce la: „Frate, pur si simplu imi place sa mananc!”
Ei bine, mancatul e necesar pentru a sustine viata, asa ca e de inteles. Si mie imi place sa respir. O fac, cumva, tot timpul. Mancarea e un lucru ciudat. Trebuie sa mananci ca sa traiesti, dar tipul si cantitatea de mancare pot totodata sa te trimita la groapa mai devreme.
„Da, dar frate, mie chiar imi place sa mananc!” Bine, am inteles. Recunosc, si mie!!! Dar hai macar sa luptam impotriva bolilor care vin la pachet cu dragostea prea mare pentru mancare.
Suplimente pentru cei carora le place prea mult sa manance
1. Cyanidin 3-glucozid (C3G)
C3G este o antocianina naturala care micsoreaza celulele adipoase si limiteaza stocarea grasimii, crescand in acelasi timp activitatea tesutului adipos brun (care arde calorii). Acest flavonoid imbunatateste sensibilitatea la insulina, controleaza semnalizarea insulinei (astfel incat glucoza si nutrientii sa fie directionati in celulele musculare), blocheaza cresterea nivelului de leptina si stimuleaza oxidarea grasimilor. C3G este comparabil, chiar favorabil, cu unele medicamente prescrise pentru controlul glicemiei (desi cu efecte mai putin pronuntate).
Ia 300 mg de C3G pentru a contracara o parte din daune si, poate, chiar pentru a-ti imbunatati compozitia corporala. Ia toata doza inainte de masa ta principala din zi.
2. Ulei de peste bogat in DHA
Grasimea corporala in exces este solul in care cresc bolile. Spune orice boala sau afectiune si grasimea o „incubeaza” - de la boli cardiovasculare si diabet pana la cancer. Pe scurt, sa cari prea multa grasime inseamna inflamatie sistemica cronica, ceea ce duce la o multime de probleme. Stinge focul cu ulei de peste bogat in DHA.
Beneficiile DHA:
- Reduce inflamatia sistemica naturala
- Sustine sanatatea cardiovasculara
- Creste rata metabolica
- Imbunatateste sensibilitatea la insulina
- Face corpul sa prefere arderea grasimilor in loc de glicogen
- Creste nivelul de leptina, ceea ce reduce pofta de mancare si poftele alimentare
Este nevoie de o doza mare, mai ales daca „iti place sa mananci”, studiile pozitive folosind cel putin 2000 mg.
3. Pudra proteica bogata in cazeina
Nu vreau sa fiu prea dur cu cei din categoria „imi place prea mult sa mananc!”. Hei, sunt unul dintre ei. Imi plac deserturile, clatitele, bomboanele cu unt de arahide, si nu-mi place sa termin o masa simtindu-ma flamand.
Ca sa-mi satisfac poftele, folosesc o pudra proteica bogata in cazeina micelara, care ofera satietate. Pe langa alte beneficii, ma ajuta sa ating pragul proteic al corpului - cantitatea necesara de proteine care semnaleaza corpului ca „am mancat destul pentru azi”. In plus, pot folosi aceasta pudra pentru a face versiuni mai sanatoase, dar la fel de gustoase, ale mancarurilor preferate… fara sa devin un „baiat cu grasime”. Gasesti idei de deserturi proteice in sectiunea de pe site Retete sanatoase.
De cata proteina ai nevoie? Iata o regula simpla:
- Estimeaza-ti greutatea corporala ideala si consuma dublul de grame de proteina pe zi, din alimente si pudre proteice.
- Deci, daca ai 95 kg si crezi ca te-ai simti mai bine la 88 kg, tinteste 88 x 2 = 176 de grame de proteina pe zi.
Referinte
- Sasaki, R. et al. Cyanidin 3-glucoside ameliorates hyperglycemia and insulin sensitivity by regulating glucose metabolism and insulin signaling in diabetic mice. Journal of Nutrition. DOI: 10.1093/jn/137.8.1902
- Tsuda, T. Regulation of adipocyte function by anthocyanins; possibility of preventing the metabolic syndrome. BioFactors. DOI: 10.1002/biof.5520260103
- Bays, H.E. et al. Eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA): clinical considerations in the management of dyslipidemia. Journal of Clinical Lipidology. DOI: 10.1016/j.jacl.2007.07.003
- Itariu, B.K. et al. Omega-3 fatty acids improve hepatic and peripheral insulin sensitivity in humans with nonalcoholic fatty liver disease. Diabetes Care. DOI: 10.2337/dc11-0876
- Hall, W.L. et al. Casein and whey exert different effects on plasma amino acid profiles, gastrointestinal hormone secretion and appetite. British Journal of Nutrition. DOI: 10.1017/S0007114508137897
- Veldhorst, M.A. et al. A breakfast with high protein content and increased portion size leads to increased satiety and lower subsequent energy intake in overweight men. British Journal of Nutrition. DOI: 10.1017/S0007114507691640