3 suplimente de baza

Publicat in

Ce suplimente functioneaza si care nu? Care sunt sigure si care nu? Lumea fitnessului este plina de astfel de dezbateri. Dar exista trei suplimente pe care ar trebui sa le ia oricine!

Ce suplimente ar trebui sa iei tot timpul, atat pentru a arata mai bine cat si pentru a fi mai sanatos? Desigur, este creatina, pentru cei care vor performante fizice mai mari (are si multe proprietati benefice pentru sanatate, dar este alta discutie), dar este un supliment sportiv. Aici vorbesc de suplimente pentru starea de bine generala!

In opinia mea, exista trei astfel de suplimente:

  1. Suplimentele cu verdeturi.
  2. Uleiul de peste.
  3. Pudrele proteice.

Toate aceste trei suplimente ajuta la umplerea golurilor nutritionale.

Suplimente cu verdeuri

Aportul zilnic de fructe si legume este de cel putin 3-5 portii; dar doar 3% din barbati si 7% din femei indeplinesc acest minim necesar. Aici intervin suplimentele din verdeturi. Te ajuta sa cresti aportul de fitonutrienti din plante, fara a consuma cantitati mari de fructe si legume! 

Uleiul de peste

Dozele minime recomandate de EPA si DHA sunt de 900 mg/zi, dar in medie lumea consuma doar 300 mg/zi, o treime din necesar pentru o sanatate buna. Pentru cei care nu stiu despre ce vorbesc, EPA si DHA sunt grasimi sanatoase prezente in uleiul de peste

Pudrele proteice

Si in final, cei care fac sport ar trebui sa consume un minim de 1,6 g/kg corp de proteine, de preferat cat mai aproape de 2 g/kg corp. Cu toate acestea mare parte din femei consuma doar 80-100 g de proteine pe zi iar mare parte din barbati intre 110 si 130 de grame. Aici intervin suplimentele proteice, ajutandu-te sa iti atingi tina proteica zilnica. 

Alimente vs suplimente

Este posibil sa iei nutrientii din cele trei suplimente din mancare? Absolut! Dar putini sportivi sau amatori reusesc macar sa se apropie de dozele recomandate. Scopul tau ar trebui sa fie sa incerci sa obtii toti nutrientii din dieta, dar cand ai zile aglomerate sau o perioada mai haotica in viata si nutritia iti scapa din vedere, aceste trei suplimente te pot ajuta foarte mult

Exista si alte suplimente pe care le poti lua, in functie de nevoi si deficiente/nevoi speciale (cum am mentionat deja, creatina). Dar acestea trei reprezinta baza pe care le adaugi pe restul! 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.