YOGA: 4 lucruri pe care trebuie sa le stii

Publicat in

Yoga este utila in sporirea flexibilitatii si reducerea stresului. Dar te-ai intrebat cat iti ia sa ai rezultate si cat sa mentii fiecare pozitie?

Cat dureaza in medie pana devii mai flexibila?

Probabil printre cele mai puse intrebari. Nu exista un raspuns exact. Flexibilitatea se dezvolta in timp si prin dedicatie. Incepe sa dispara in momentul in care supra sau sub utilizam raza de miscare.

Viata moderna are un stil de viata sedentar si ne-am adaptat la ea. Limitam miscarile la cele mai eficiente stilului nostru de viata si in ziua de astazi o flexibilitate foarte mare nu este necesara. Dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa o avem. Daca vrei sa devii o fiinta umana mai buna, ar trebui sa iti pese de flexibilitate

Sfatul cel mai util ar fi sa incepi o rutina zilnica de miscari care sa te faca mai flexibila. Fa asta cu consecventa si rezultatele vor veni in timp.

Cat ar trebui sa mentii fiecare postura de yoga?

Va depinde mult de tipul de yoga praticat, putand fi intre doua si zece minute. Sunt si cazuri in care pozitiile sunt mentinute pentru 3-5 respiratii profunde. Mai exista si varianta de miscari dinamice, schimbarea greutatii corpului de pe o pozitie pe alta si constientizarea miscarilor lente si tranzitia de la o pozitie la alta. 

Cel mai indicat este sa gasesti un profesor care sa fie pe stilul tau. Daca ceva ti se pare prea dificil cauta o varianta mai usoara si mai fluida, axata mai mult pe refacere.

Cum stii cand sa te fortezi putin fara sa te accidentezi?

O provocare este ceva ce iti ridica pulsul si iti trezeste corpul. Arsurile musculare si dificultatea in reglarea respiratiei sunt semne ale unei provocari, dar nu uita ca poti reduce oricand intensitatea cand simti nevoia.

De multe ori judecam prost durerea proprie, suntem fiinte care pot indura destul de mult. Dar este in regula sa dai inapoi cand simti ca este cazul. Deseori asta duce la progres si la un corp mai sanatos.

Cat de des trebuie sa faci yoga pentru a progresa?

Zilnic. Daca esti serioasa in privinta progresului, exerseaza mereu. Du-te la cat mai mult clase. Fa yoga acasa, in timpul liber. Invata sa respiri. Mediteaza. Yoga este mai mult decat miscare!

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.