Rodie pentru forta mai mare

Publicat in

Fructul care sustine sanatatea sexuala se pare ca sustine si forta musculara!

Punicalaginul este un tip de polifenol gasit in fructele de rodie si in sucul de rodie. Poate ca nu ai mai auzit de el pana acum, dar punicalaginul sustine tractul urinar masculin si sistemul reproducator prin urmatoarele cai:

 • Sustine functii sanatoase si marime normala a prostatei.
 • Sustine metabolismul hormonal normal in prostata. 
 • Mentine nivelurile de PSA in parametrii normali. 
 • Imbunatateste fluxul de sange catre penis. 
 • Mentine un flux urinar sanatos. 

Dar de unul singur, punicalaginul nu face mare lucru. De fapt, nici macar nu este absorbit foarte bine de corp. Dar daca razbeste prin tractul gastrointestinal, este convertit intr-o substanta numita acid ellagic, care la randul sau este metabolizat in alti compusi, cei mai de seama fiind diferite tipuri de urolitina (A, B, D, etc.), toate ajungand in circulatie prin colon.

Chiar daca punicalaginul primeste laudele, de fapt urolitina face mare parte din treaba. Iar cateva studii noi par sa indice ca urolitina si suplimentarea cu urolitina creste capacitatea muschilor de a ridica mai mult - a crescut forta musculara la barbati de varsta mijlocie cu 12%, dupa 4 luni de suplimentare. 

Iar asta a fost obtinut fara ca participantii sa faca sport! In studiu s-au folosit doua doze, de 500 mg/zi de urolitina si de 1000 mg/zi. Ambele doze au dus la cresterea fortei dar doza mai ridicata a crescut si capacitatea aeroba (din nou, mentionez ca participantii nu au efectuat niciun fel de activitate fizica sau antrenamente). 

Se crede ca urolitina produce aceste efecte prin actiunea directa asupra mitocondriilor, mai exact mitocondriile imbatranite sunt distruse astfel incat celula ramane mai mult timp tanara. 

Ce altceva mai fac rodia/punicalaginul/urolitina?

Sustinerea tractului urinar si sistemului de reproducere si cresterea performantelor fizice sunt doar cateva din superputerile punicaliganului/urolitinei.

 1. Punicalaginul/urolitina blocheaza conversia testosteronului in estrogen - pratic, pot creste nivelurile de testosteron in mod natural.
 2. Punicalaginul/urolitina blocheaza conversia testosteronului in DHT - un alt mecanism de crestere al testosteronului alaturi de protejarea prostatei.
 3. Punicalaginul/urolitina actioneaza precum Viagra - nivelurile de oxid nitric sunt crescute, marind fluxul de sange catre penis.
 4. Punicalaginul/urolitina mentin sanatoase vasele de sange - pe langa oxidul nitric ridicat au si efect antioxidant puternic, ceea ce protejeaza vasele de sange. 
 5. Punicalaginul/urolitina previn absortia carbohidratilor - inhiba alfa glucozida, ceea ce duce la o scadere a absortiei glucozei. 

erectii naturale

Ce doze sunt necesare si de unde le iei? 

Dozele din studiul citat de 500 mg si 1000 mg sunt mari, mult peste cat ai nevoie pentru a obtine beneficiile pro-sexuale si pro-prostata. Dar pentru cresterea fortei ai nevoie de cel putin 500 mg/zi de urolitina/punicalagin.

Dar chiar daca nu obtii cresterea fortei de la suplimentarea cu rodie, merita sa o faci pentru toate celelalte beneficii citate mai sus. 

Sa nu crezi ca daca mananci rodie zilnic sau bei suc de rodie rezolvi problema. Este un pas in directia buna, dar punicalaginul este prezent mai ales in radacina, scoarta si frunzele plantei de rodie, acestea nefiind folosite la fabricarea sucului de rodie. Nu inseamna ca sucul de rodie nu contine punicalagin; contine, dar nu foarte mult. 

Cea mai buna metoda de a te suplimenta cu punicalagin/acid ellagic/urolitina este prin suplimente nutritive. 

Cauta suplimente dedicate prostatei si/sau tractului urinar masculin, cu extract de rodie. Desigur, ia-le pe cele cu doze cat mai mari provenite din rodie! Cel mai probabil vei gasi suplimente cu un mix de ingrediente, printre care si rodie. 

Referinte

 1. Singh A et al. Urolithin A improves muscle strength, exercise performance, and biomarkers of mitochondrial health in a randomized trial in middle-aged adults. Cell Rep Med. 2022 May 17;3(5):100633. PubMed.
 2. Forest CP et al. Efficacy and safety of pomegranate juice on improvement of erectile dysfunction in male patients with mild to moderate erectile dysfunction: a randomized, placebo-controlled, double-blind, crossover study. Int J Impot Res. Nov-Dec 2007;19(6):564-7. PubMed.
 3. Paller CJ et al. A Review of Pomegranate in Prostate Cancer. Prostate Cancer Prostatic Dis. 2017 Sep; 20(3):265-270. PMC.
 4. Philippou Y et al. Complementary and Alternative Medicine (CAM) in Prostate and Bladder Cancer. BJU Int. 2013 Dec;112(8):1073-9. PubMed.
 5. Cicero AFG et al. Nutraceutical treatment and prevention of benign prostatic hyperplasia and prostate cancer. Arch Ital Urol Androl. 2019 Oct 2;91(3). PubMed.
 6. Kroeger N et al. Pomegranate Extracts in the Management of Men's Urologic Health: Scientific Rationale and Preclinical and Clinical Data. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:701434. PubMed.
 7. Forest CP et al. Efficacy and safety of pomegranate juice on improvement of erectile dysfunction in male patients with mild to moderate erectile dysfunction: a randomized, placebo-controlled, double-blind, crossover study. Int J Impot Res. Nov-Dec 2007;19(6):564-7. PubMed.
 8. Jeranka JS. Therapeutic Applications of Pomegranate (Punica granatum L.): A Review. Altern Med Rev. 2008 Jun;13(2):128-44. PubMed.
 9. Gur S et al. Characterisation of pomegranate juice effects on human corpus cavernosum. Andrologia. 2017 Oct;49(8). PubMed.
 10. Azadzoi KM et al. Oxidative stress in arteriogenic erectile dysfunction: prophylactic role of antioxidants. J Urol. 2005 Jul;174(1):368-93. PubMed.

 

Articole din aceiasi categorie

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.