Te ingrasa bratara ta fitness?

Publicat in

Poate! De ce? Pentru ca sunt destul de proaste la estimarea caloriilor arse.

Cat de exacte sunt ceasurile alea care iti arata cate calorii arzi la un antremament si de-a lungul zilei? Nu sunt prea precise! 

Astfel de bratari fitness iti pot indica ca ai ars pana la 1000 de calorii la o sesiune de antrenament cu greutati. Oricat as vera sa cred asta - pentru ca ar face din antrenamentele cu greutati cea mai buna unealta pentru slabire - pur si simplu nu este ceva real. 

Este greu sa estimezi cate calorii arzi la un antrenament. Depinde de exercitii (genuflexiunile utilizeaza mai mult combustibil decat flexiile pentru biceps), numarul de repetari facute, metodele de antrenament utilizate, si cati muschi ai recrutat la fiecare repetare. 

Pentru partea superioara, un set de hipertrofie care dureaza 40-60 secunde poate arde 7-10 calorii, iar cifrele pot creste pana la 40 de calorii la un set de genuflexiuni care dureaza un minut. 

Daca faci 4 astfel de seturi, vorbim de 160 de calorii. Daca ai alt exercitiu compus in antrenament, facut in aceeasi parametrii, ar putea insemna alte 160 de calorii. Daca mai ai si alte exercitii mici, poti ajunge pana la 350-400 de calorii. Un astfel de antrenament ar arde 650-700 de calorii, si ar fi un antrenament infernal de greu. 

Un antrenament de hipertrofie pentru partea superioara ar creste arderile calorice zilnice cu 250-400 de calorii, pe durata antrenametului. Pentru partea inferioara poate arde pana la 500-700 de calorii. Un full body se incadreaza in raza de 300-500 calorii

Ceasurile fitness estimeaza arderile calorice prin intermediul pulsului. Aceste formule au fost gandite pentru exercitiile aerobe. La acele exercitii, pulsul este direct corelat cu caloriile arse.

Dar, la antrenamentele cu greutati, cresterea pulsului poate fi datorata si eliberarii de adrenalina. Mai mult, pulsul poate creste pe durata setului si sa ramana asa si pe durata pauzei datorita activarii neuronale, chiar daca nu se face niciun efort. Astfel, aceste instrumente o sa supraestimeze mult cate calorii arzi la un antrenament cu greutati. 

Unde este problema!

Avand impresia ca arzi multe calorii, poti ajunge sa mananci prea mult. "Tocmai am ars 1200 de calorii la antrenament. Pot manca burgerul ala, are doar 600 de calorii." 

Nu, nu poti! Nu te mai baza pe astfel de bratari fitness pentru a iti estima caloriile pe care trebuie sa le mananci zilnic

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.