Suplimentarea cu magneziu la femei

Publicat in

Magneziul este unul din cele mai importante minerale din corpul uman si este esential pentru sanatatea femeilor, in special a celor care fac sport.

Magneziul este un mineral esential pentru functiile fiziologice, inclusiv functionarea muschilor si nervilor, productia de energie si sanatatea oaselor. Femeile care fac sport si diferite activitati fizice au mult de beneficiat de pe urma suplimentarii cu magneziu, avand un necesar de magneziu mai ridicat decat cele sedentare. Iata cele mai importante beneficii ale suplimentarii cu magneziu pentru femeile active fizic.

1) Sustine functiile musculare

Magneziul este esential pentru contractiile si relaxarile musculare, iar o deficienta de magnziu duce la crampe musculare, spasme musculare si slabiciune. Suplimentarea cu magneziu la femeile active fizic poate sustine functiile musculare si previne accidentarile. 

2) Creste productia de energie

Magneziul este un element cheie in productia de energie in corp, si este implicat in metabolismul glucozei si producerea de ATP (forma utilizabila de energie la nivel celular in intregul corp). Sa te suplimentezi cu magneziu iti mentine sus nivelurile de energie si te ajuta sa ai antrenamente productive. 

3) Sustine sanatatea osoasa

Magneziul este important si pentru oase, ajutand la echilibrarea balantei de calciu si fosfor in corp. Femeile sunt mai predispuse la degradarea tesutului osos, avand incidente mai mari de osteoporoza. Suplimentarea cu magneziu alaturi de exercitiile fizice regulate te pot ajuta sa ramai sanatoasa din acest punct de vedere. 

slabeste sanatos

4) Reduce stresul si oboseala

Magneziul are un efect calmant asupra corpului, ajutand la inducerea relaxarii si alungarea oboselii acumulate de-a lungul zilei. Daca faci sport in mod regulat este cu atat mai important, stresul si oboseala afectandu-ti antrenamentele si performanta.

5) Imbunatateste calitatea somnului

Prin efectul relaxant descris mai sus, magneziul poate imbunatati calitatea somnului. Somul este extrem de important daca faci sport, pentru ca este momentul cand te recuperezi dupa antrenamente si au loc toate adaptarile benefice. Asa ca un somn de calitate inseamna rezultate mai bune in urma efortului depus la antrenamente.  De aceea este recomandat ca suplimentele cu magneziu sa fie luate seara, pentru un somn cat mai bun.

Concluzii

Suplimentarea cu magneziu este o unealta pretioasa pentru orice femeie activa fizic. Prin sustinerea functiilor musculare, nivelurilor de energie, mentinerea sanatatii oaselor, reducerea stresului si oboselii si imbunatatirea calitatii somnului, magneziul te poate ajuta sa performezi la capacitate maxima si sa iti atingi mai usor obiectivele legate de fitness.

Referinte

  1. Glyn Howatson, Michael Hoad, Stuart Goodall, Jamie Tallent, Phillip G Bell & Duncan N French . Exercise-induced muscle damage is reduced in resistance-trained males by branched chain amino acids: a randomized, double-blind, placebo controlled study. Journal of the International Society of Sports Nutrition volume 9, Article number: 20 (2012)
  2. Maja Hemmings-Mieszczak, Gabriele Dorn, François J Natt, Jonathan Hall, William L Wishart. Independent combinatorial effect of antisense oligonucleotides and RNAi-mediated specific inhibition of the recombinant rat P2X3 receptor. Nucleic Acids Res . 2003 Apr 15;31(8):2117-26. doi: 10.1093/nar/gkg322.
  3. Eileen E Birch, Dennis R Hoffman, Yolanda S Castañeda, Sherry L Fawcett, David G Birch, Ricardo D Uauy. A randomized controlled trial of long-chain polyunsaturated fatty acid supplementation of formula in term infants after weaning at 6 wk of age. The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 75, Issue 3, March 2002, Pages 570–580, https://doi.org/10.1093/ajcn/75.3.570
  4. Sahib S. Khalsa, David Rudrauf, Richard J. Davidson si Daniel Tranel. The effect of meditation on regulation of internal body states. Front Psychol. 2015; 6: 924. Published online 2015 Jul 7. doi: 10.3389/fpsyg.2015.00924
  5. Linda L. Magnusson Hanson, Paraskevi Peristera, Holendro S. Chungkham, Hugo Westerlund. Psychosocial work characteristics, sleep disturbances and risk of subsequent depressive symptoms: a study of time-varying effect modification. Journal os Sleep research First published: 24 January 2017 https://doi.org/10.1111/jsr.12494

 

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.