Sunt destul de definit sa incep o faza de acumulare de masa musculara?

Publicat in

Este timpul sa incepi o faza de acumulare de masa musculara? Esti sigur? Iata cateva ponturi.

Care este cea mai mare greseala pe care o fac cei care vin la sala de forta? Incep o faza de acumulare de masa musculara inainte sa invete cum sa foloseasca cel mai bine caloriile in plus. Este cazul sa te gandesti la acumularea de masa musculara? Iata cateva ponturi

  • Barbatii ar trebui sa aibe 12% masa grasa sau mai putin inainte de a incepe sa manance pentru masa musculara. 
  • Femeile trebuie sa aibe intre 17 si 21%.

Un semn bun este sa ai ceva definire abdominala inainte a incepi o faza de acumulare de masa musculara. Daca nu este cazul, prioritatea trenuie sa fie arderea surplusului de grasime si apoi o dieta de acumulare curata.

De ce curata? De ce nu cu de toate?

Daca urmezi o dieta de acumulare si mananci ce vrei sau incerci sa acumuelzi masa musculara cand esti inca gras, vei intampina o serie de probleme:

  • Hiperplastie a grasimii - Corpul va creste numarul de celule grase ca rezultat al mancatului excesiv. Asa te vei ingrasa mai usor in viitor si va fi mai greu sa slabesti.
  • Sensibilitate mica la insulina - Corpul va avea dificultati in a descompune mancarea in energie. Te vei ingrasa mai usor si vei construi masa musculara mai greu. 
  • Obiceiuri proaste - Este frumos sa mananci ocazional junk food. Dar daca vrei sa cresti in masa musculara nu este o scuza sa mananci orice vrei fara control, ca la 14 ani. Iti vei insusi obiceiuri de care iti va fi mai greu decat crezi sa scapi.

Daca ignori aceste sfaturi o sa cresti mai repede dar vei avea burta lasata peste curea si vei arata ca o briosa ambulanta! Mananca curat si salbeste inainte, daca este cazul. Vei progersa mai lent, dar mai sigur!

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.