Substanta care previne reingrasarea dupa o dieta

Publicat in

Grasimea incepe sa se acumuleze din nou dupa ce termini o dieta de slabire, dar acest supliment te poate ajuta sa rezisti reingrasarii.

Sa fii suplu si definit, foarte definit, este doar o perioada tranzitoarie, pentru ca toate dietele foarte restrictive ajung la final in cele din urma. Pe de o parte, finalul dietei este binevenit. In sfarsit poti rade ca nebuni in timp ce pe barba iti curge inghetata amestecata cu resturi din pizza de mai devreme. Devine mai usor sa acumulezi masa musculara! 

Partea rea este ca abdomenul mega-definit incepe sa sa blureze si usor, usor, sa dispara. 

Cercetari recente arata ca suplimentarea cu turmenic (curcumina), dupa o dieta restrictiva caloric poate limita cantitatea de grasime acumulata, chiar daca te-ai opri si din antrenamente! 

Studiul

A fost un studiu pe soareci, care de regula are transferabilitate mare la oameni. Au fiziologie similara cu a noastra si pot fi monitorizati usor si foarte exact. 

Soarecii au fost impartiti in doua grupuri. Un grup a avut o dieta restrictiva caloric si a avut acces 24 de ore din 24 la o roata de hamsteri pe care putea alerga. Celalalt grup nu a avut o roata si a mancat cat a vrut. 

Dupa 3 saptamani, soarecii antrenati au fost divizati in trei grupuri. Pentru un grup experimentul s-a incheiat iar pentru celelalte doua accesul la roata a fost oprit si au putut manca cat au vrut, timp de o saptamana. Unul din aceste doua grupuri a primit o doza zilnica de curcumina de 200 mg/kg corp.

Rezultate

Cand nu au mai facut exercitii fizice si au mancat cat au vrut, greutatea le-a crescut! Conform masuratorii pliurilor cutanate, au acumulat grasime, asa cum te-ai astepta. Doar ca la grupul care a primit curcumina aceste cresteri au fost mai mici. 

S-a concluzionat ca "...rezultatele indica ca curcumina are un efect protectiv contra reingrasarii dupa o perioada de slabire prin dieta si exercitii fizice, posibil prin inhibarea actiunii glucocorticoizilor si inflamatiilor".

Cum sa folosesti aceste informatii

Cei mai multi, probabil ca nu revin instant la obiceiurile proaste dupa ce se incheie dieta de slabire. Dar se relaxeaza treptat si devin din ce in ce mai neglijenti. Pana se trezesc intr-o zi pufosi bine si cu stima de sine la pamant! 

Dar conform studiului de mai sus, exista motive serioase sa credem ca curcumina poate impiedica reingrasarea si la oameni. Nu exista studii de felul asta pe oameni, dar empiric vorbind, sunt dovezi ca poate ajuta la prevenirea acumularii kilogramelor.

Un aspect nerealist al studiului a fost doza de curcumina administrata sobolanilor, 200 mg/kg corp, ceea ce ar insemna la un om cam 18 000 mg, adica 36 de pastile de 500 mg. Imens! Dar nu te speria. Curcumina nealterata este extrem de greu absorbita de soareci, dar si de oameni, asa ca cercetatorii au dat doze imense pentru a obtine absortia dozelor terapeutice. Curcumina micelara creste absortia si astfel dozele devin mai ....umane! 

Un alt aspect este combinarea curcuminei cu piperina, pentru absortie. Asa ca, uita-te dupa suplimente cu curcumina micelara si/sau care contin si piperina.

Referinte

  1. T, Pivovarov JA et al. “Curcumin limits weight gain, adipose tissue growth, and glucose intolerance following the cessation of exercise and caloric restriction in rats.” J Appl Physiol., 2017 Dec 1;123(6):1625-1634.

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.